Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laolaila

I nie biore koscilnego

Polecane posty

Gość ja miałam w krakowie
slub cywilny + przyjęcie w restauracji na 30 osób i kosztowało to prawie 7tyś więc mała mi chyba nieźle wioskowe musiałaś mieć to wesele za 13tyś... pewnie ubierana balonami sala gimnastyczna.. :o zaznaczam, ze nie miałam fotografa, ani zespołu, malowałam się sama , a na strój wydałam w sumie 600zł...

Gość goodmorning
wydaje mi sie ze autorka ma jakis wiekszy problem, a zastawia sie kosztami. to prawda, chciec to moc. mozesz zrobic nawet tylko dla rodzicow i chrzestnych obiad u siebie w domu, znaczy sie po najtanszym koszcie, mysle ze ty sie zastawiasz takimi wymowkami,bo chodzi tu o cos innego, powaznniejszego. nie chcesz wesela, ktore zazwyczaj odbywa sie po slubie koscielnym,a ty nie chcesz slubu koscielnego, i do tego to sie sprowadza. ze chcesz od nas poparcia, zeby poczuc sie silna i postawic sie rodzicom, ktorzy tak nalegaja na slub koscielny. to tyle:) bez obrazy:)

ja wydałm 24 tyś na 100 osób i ja nie chciałm resteuracji bo wesele było zapalnowane z poprawinami 2 krótnymi kucharka super wiec nie pitol bo resteuracji od talerzyka biora 100-i wiuecej to koszt na 30 osób 3000 a kucharka mnie kosztowa 2500 na 100 osób a jedzenie wysmienite wiec róznica jest

Gość laolaila
Ja sie nie zastawiam. napisalam wprost ze nie chcialam koscielnego i nic nikomu do tego. Rowniez mojej rodzinie. najpierw chcialam ich zadowolic i zrobic koscielny a pozniej wesele ale mnie nie stac dlatego zrobie sam cywilny wiec nie wiem skad te oburzenie. Nikogo nie oklamuje. Wszyscy wiedza ze nie chcialm koscielnego i wesela ale uleglam rodzinie. teraz juz nie musze

Gość więc nastepnym razem mała mi
nie chwal się , ze robisz w Krakowie tylko napisz prawdę, ze pod Krakowem bo co innego Cherubino w centrum, a co innego jakis zajazd pod Krakowem...

no własni8e i tu jest problem bo jak komuś zalezy to zrobi fajne wesele za niewilekie pieniądze ale jak komuś zalezy na nzawie resteuracji a także ma znaczenie ze robie w centrum krakowa warszawy itd a nie na uboczu to tez róznica a autorka nie chce koscielnego bo sobie wyliczyła koszta z wyższej poólki i tyle

Gość pomaranczowsza
myszko, autorka napisala, ze nie chce koscielnego bo nie chodzi do kosciola, a nie bo sobie wyliczyla koszty z wyzszej polki ;) a dzieki kosztom ma problem z glowy... natomiast osoby, ktore robia wesela na zasadzie zastaw sie a postaw sie nie moga sie pogodzic z tym, ze ktos chce byc na luzie i miec wlasne zdanie ;)

nie no jasne, z takim myśleniem autorki to można i iśc do kosmetyczki i wywalić nawet 10 000zl i potem miec fajna wymówkę, że nie robie bo nie mam....ale śśśśśśśśśśściema

Gość drogosc weselna
autorka wyraznie napisala, ze ze wzgledow przekonan nie zalezalo jej na slubie koscielnym - i to jej przekonania, ma swiete prawo do nich. A jesli chodzi o koszty - mam przyjemnosc slubowac w tym roku i prawda jest to, co autorka pisze. niektore koszty podala nieco wyzsze, niz ja sie orientuje, ale tu taniej, tu drozej i suma sumarum wychodzi na jedno. u nas wyglada to tak (na obecny rok - w przyszlym na bank troche drozej) sala - 160pln/os foto - 2000pln kamerzysta - 1200pln zespol - 2700pln kwiaty - 500-600pln sukienka szyta z dodatkami typu welon - 1500 garnitur - ok. 2000 no i dodatki - obraczki (600-700), formalnosci (odpisy w usc, koszt kosciola, organisty, itp), zaproszenia, alkohol, transport/noclegi i mozna by tak wymieniac dosc dlugo. i oczywiscie niektore z was maja racje - mozna wynajac sale, zatrudnic kucharke, jezdzic po zakupy - jedzenie i napoje, zamiast kamerzysty, moze byc wujek z kamera, zamiast fotografa moze byc znajomy z aparatem itd. kwestia tylko tego, jakie chce sie miec wesele... ja wybierajac staralam sie wybierac taniej, szukalam oszczednosci, wodka w hurtowni, a nie sklepie, fotograf po znajomosci, tanszy kamerzysta, samodzielnie robione winietki itd. ale niestety koszt wszystkiego i tak dolecial do ok 40 tys. i nie nie, nie narzekam - chcialam wesele, chcialam rodzine, przyjaciol - to tak wyszlo. ale przestancie robic z autorki nie wiadomo jak rozrzutna ksiezniczke, bo czy wam sie to podoba, czy nie - takie sa realia (znane mi sa jedynie realia warszawskie, ale wlasnie o nich pisze autorka).