Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropla rosy*

nieznośni sąsiedzi

Polecane posty

Gość kropla rosy*

Mam dość moich sąsiadów, co weekend imprezy, głośna muzyka, śpiewy a co najgorsze to skakanie, mam wrażenie, że zaraz sufit mi na głowę spadnie, skaczą jak małpy, chyba włażą na meble i z nich skaczą. Wróciłam z pracy, chcę odpocząć i nie mogę, czuję wkurwa. Byłam niedawno ich uciszyć, powiedziałam, że muzyka mi aż tak nie przeszkadza (choć słuchają disco polo-masakra) sama kiedyś studiowałam i imprezowałam, ale powiedziałam, że tego skakania nie zniosę i jeśli się nie uciszą zadzwonie na policje. Spokoj był przez 10 min, znowu skaczą. Dochodzi 18, nie chcę dzieciakom psuć zabawy i szczuć ich policją ale nie mogę znieść tego skakania, mam już dość. Co mam zrobić bo oszaleję???? Zazdroszczę ludziom, którzy mieszkają w domkach, mają spokój i ciszę.

może jednak policja jak prośby nie pomogą ? bo co innego możesz zrobić jak oni nie szanują ciszy innych.

Gość kropla rosy*
trochę głupio tak o 18 po policję dzwonić. Chyba zaraz z domu wyjdę bo nie dam rady, zamiast odpoczywać czuję się coraz bardziej zestresowana.

Gość mialam tak samo
w koncu musialam dzwonic na policje, nie trzeba podawac kto dzwoni, wystarczy powiedziec, ze ci to przeszkadza. w tygodniu mozesz podejsc do dzielnicowego i poprosic aby zajrzal do tego mieszkania, nie mowiac kto go wyslal, tak aby czuli respekt. zawsze tez mozesz isc do administracji i tam interweniowac. ja bylam wyrozumiala, ale po kilku miesiacach nie wytrzymalam i zaczelam dzialac, bo imprezy trway cala noc a sufit mam caly spekany. oczywiscie poszlam tez kilka razy i straszylam..inni ssiedzi tez mieli dosyc

A ja Ci podpowiem co zrobić.O godzinie pięć po szóstej rano(koniec ciszy nocnej),sprzęt na cały regulator z jakąś wściekłą muzyką,może być poważna lub jakiś metal i wyjdź z domku na długi spacer lub wynieś się na parę godzin do znajomych.

Ja mam sąsiada, który mieszka sam, gra non-stop na kompie i potrafi godzinami drzeć ryja "kurwa w dupę jebana mać" i tak w kółko, całymi seriami... Zwłaszcza miło się przy tym usypia :( Rozmowy z nim pomagają góra na kilka dni. Już się boję jak to będzie jak za kilka miesięcy urodzi nam się dziecko :o Sorki za dosłowne przytoczenie tekstu...

Szczerze Ci współczuję, bo miałam ( mam? - się okaże) to samo. Tydzień w tydzień pijackie wrzaski, muza, tupanie itp. Już kiedys, dawno byłam u gościa z prośbą o ściszenie muzyki, na jakiś czas był spokój. Potem znów się zaczęło. Na drugi dzień wysmażyłam liścik i poszłam mu to zanieść. Napisałam, że ludzie kulturalni powiadamiają swoich sasiadów o planowanych imprezach, a tu widze, że pan tego zwyczaju niestety nie zna. Ale moze warto się z nim zapoznac. I mam dosyć tych cotygodniowych imprez i jeszcze jedna taka, o której nas nie powiadomi, to ja zawiadamiam policję. Przyszedł nas przeprosić i póki co jest ok. Może faktycznie idź, porozmawiaj, postrasz policją, a dziś - no cóż :o moze masz gdzie się ewakuować? To chyba byłoby najlepsze. Powodzenia :)

Na drugi dzień po kolejnej imprezie oczywiście. Cyniczko , łapy opadają :o żeby dorosłym ludziom zwracać uwagę, że przeszkadzają innym :o i sami nie mieszkają. A mysleliście o jakimś wygłuszeniu sufitu??

Ciężko by było, zwłaszcza że to po rurach niesie. Trzeba by kaloryfer wywalić. Jedno za co jestem mu wdzięczna, to że na naszą prośbę zainwestował w słuchawki, bo na początku to jeszcze całą strzelaninę z kompa słyszeliśmy. Facet ma wyraźnie jakiś problem ze sobą - sam nawet przyznaje że z tymi flugami to nie panuje nad sobą. Do tego słychać że on poza pracą nie ma żadnego życia prywatnego, tylko ten komp, a śpi chyba z 4-5 godzin na dobę. Za jakieś 1-5 roku - 2 lata chcemy się wynieść do większego mieszkania, a na razie musimy jakoś sobie radzić.

Gość ijuz
no widzicie jak to jest ,u mnie odwrotnie ,wszystko sasiadom przeszkadza ,nie jest u mnie głosno ,ale ostatnio doszło do tego ,ze drzwi kluczem za głosno zamykam ,i w nocy drzwi od ubikacji mi skrzypia ,ale jak zrypałam jedna z druga to mam spokoj

Gość nonononono
u mnie tez odwrotnie, stara zrzęda z dołu wciąż na nas narzeka. Dziecko za głośno płacze, drugie tupie i samochodzikami jeżdzi! Porażka jakaś. Ale ostatnio jej synuś sie narąbał i w nocy w domofon pięściami walił i jak ona do mnie z mordą że spać przez moje dziecko nie może to grzecznie ją poprosiłam żeby jej synuś nie wydzwaniał po nocach to mój bedzie spał! I już mam spokój!

ijuz --> to tak miałam w czasach studenckich :) Jak się uczyłam do późna to wiadomo - kąpiel już po 22giej itd. więc sąsiedzi chcieli mnie udusić. Bloki stare, wszystko słychać, nawet jak się kichnie. Raz jak sobie coś odgrzewałam i spadła mi pokrywka od garnka na podłogę, to sąsiadka mało mi drzwi nie wyważyła jak zaczęła z furią napierniczać mi w drzwi i flugać. Wynajmowałam mieszkanie 2-pokojowe, ale nie wolno mi było używać jednego z nich, bo pod spodem mieszkała staruszka której przeszkadzało samo chodzenie jej nad głową. A jak puszczała RM o 6tej rano na cały regulator to się zrywałam z przerażeniem że się budynek wali - co ciekawe tłumaczyła że jest przygłucha :D

Gość kropla rosy*
Berenika ------> to nie był by głupi pomysł, gdybym nie miała sąsiadów pod sobą a tak niedość, że pewnie ci z góry olali by to, to ci z dołu mieli by przesrane, walić miotłą w sufit też nie mogę bo mam podwieszany sufit i najwyżej co to porobię sobie dziury :) chyba zaraz pojdę na spacerek, może mamę odwiedzę a jak po powrocie będzie tak samo, dzwonię po gliny bo nie wyrobię. Nawt jak zakładam słuchawki na uszy to wiem kiedy skaczą bo tak ściany wibrują. a w tygodniu podejdę do rodziców gówniarza bo chyba sobie na weekend wyjeżdzają i nie wiedzą co ich dziecko w domu robi.

Gość ciocia mania
zrób kupe na wycieraczce najlepiej wieczorem jak goście będą wychodzić od nich

Gość kropla rosy*
Moj kuzyn ma przesrane ale też w drugą stronę, ma dwojkę małych dzieci i sąsiadce z dołu dosłownie wszystko przeszkadza. Policję wzywa średnio raz w tygodniu, już mieli kilka spraw w sądzie o to. Kiedyś wezwała policję bo za głośn łóżko ścielili - koszmar. Przez tą sąsiadkę wyprowadzają się bo nie mogą już tego znieść. Nie chcę być taką upierdliwą sąsiadką, ale są jakieś granice.

Gość kropla rosy*
ciocia mania ---> :D pomyślę o tym

Gość ciocia mania
jak byliśmy na oblewaniu mieszkania u kumpeli i zabawa trwała do 3 rano to już o6.05 obudziła ich muzyka poważna ale taka że strach mimo że uprzedzali sąsiadów że będzie impreza i czy im nie będzie przeszkadzać

To już lekka przesada, jakby mnie ktoś uprzedził, to niech sobie skacze do rana. W tej chwili sąsiad 2 piętra wyżej ćwiczy sobie na organach " O gwiazdo miłości", dziarsko przy tym podśpiewując sobie przez mikrofon :P

ja mam tak samo upierdliwych sąsiadów,oprócz muzyki,małpiego skakania i przesuwania mebli dochodzi jeszcze intensywne odkurzanie,które zaczyna się ok.godziny 4 nad ranem(to na dole:P),a nad sobą mam wiecznie ryczące,biegające,wrzeszczace dzieciaki+koncert fortepianowy przez cały dzień:)

Gość kropla rosy*
zadzwoniłam po policję, nie wytrzymałam za to jaki spokój teraz :)

witam! mam problem z nieznośnymi sąsiadami, jest to dość delikatny temat. chodzi o to ,że bardzo często uprawiają sex, są przy tym strasznie głośni(nie tylko w nocy ale także w dzień),łózko im skrzypi, piszczy i mam wrażenie ze zaraz spadnie mi na głowę. Poza tym w innych relacjach,także są bardzo głośni, słychać dokładnie każdą ich rozmowę, piski , krzyki i rożne inne wariacje. Mieszkanie w którym mieszkam jest na ekskluzywnym osiedlu, nie po to płacę kupę kasy,żeby nie mieć spokoju we wlasnym domu. Mieszkam z męzem i małym dzieckiem i nie wiem juz co mam tłumaczyć dziecku kiedy pytam;' mamausiu dlaczego sąsiedzi na gorze tak krzyczą?'.Proszę podpowiedzcie co w takim wypadku robić, przecież nie bedę wzywać policji z takiego powodu w bialy dzień.

moj szwagier ktory jest dzielincowym raz zostal wezwany przez pania ktora skarzyla sie, ze kiedy sasiadka z gory wychodzi d o pracy "JEJ PIES JEZDZI NA KRZESLE PO POKOJU POWODUJAC HAŁAS" :classic_cool:

paulinkaaaaa - i pewnie mieszkasz na 6 piętrze :P

ochra77 Dobra rada - wróć z powrotem na wieś.

Gość o jezu ha ha ha

Gość o matko!ja wam wspolczuje!
ja tez mam sasiadow halasujacych!a to Radja Maryja sluchaja a to trzaskaja drzwiami!brrr!