Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rwqy

wszy. prosze o pomoc

Polecane posty

Gość skrytka
ktoś pisze że pipi i nix nie sa skuteczne, nie wiem, takie strony znalazlam i podaję, kiedyś był taki szampon na wszy i nazywał się delacet, nie wiem, czy jeszcze jest taki w aptece. I nie trzeba iśc o dermatologa, wystarczy kupić, spytać farmaceuty co jest skuteczniejsze, napewno doradzi.

Gość bziuuum
kupiłam szampon ale dalej mam co robicpomocyyyyyyyyyy

Gość OLA BOGA KUP PARANIT

Gość Amira Amira
Mojej koleżanki córka przyniosła ze szkoły wszy. Kupiła jej szampon w aptece, do tego ocet, do tego odżywkę do włosów. I robiła tak: Najpierw myła tym szamponem z apteki jej głowę wieczorem, włosy wyschły, sprawdziła jak tam te jajka wesz i skubała, potem na noc posmarowała jej skórę głowy i kosmyki włosów octem. Rano wymyła jej włosy i nałożyła bardzo dużo odżywki (ona oblepia włosy) Po kilkunastu minutach zmywała odżywkę, suszyła i dalej sprawdzała. Zrobiła tak przez 3 dni. Mała miała super miękkie włosy, ale w końcu się tego pozbyła. Tylko to trzeba naprawdę wyczesywać te jajka. Te metody też wyszukałyśmy na forach i zrobiła 3 w 1 i się sprawdziło.

Gość Iyshi
Pipi faktycznie nie działa. Szkoda tracić kase. Ja mam zawsze sprawdzony sposób... Ociąć się na łyso i święty spokój! ja tak zrobie bo też dostałam dzisiaj wszy i po sprawie

Gość zontagg
Po pierwsze nie sluchaj ze trzeba isc do dermatologa- po co? Zeby stracic 50 zlotcyh lub wiecej, bo w NFZ czeka sie na wizyte pare miesiecy"? Po drugie kup szampon jakis- ja sie nie znam ktory dobry, ale wiesz ze trzeba powtarzac mycie glowy bo jak masz gnidy to rz jeden nie pomoze. Dodatkowo mozesz kupic grzebien taki ktorym mozna wyczesywac te cholerstwo.

Gość Iyshi
ja kupiłam tem grzebień i te gówno wcale się nie wyczesuje... Cholera.

Gość gfvgf
cvx deatfgftrewutrewqertyuy

Gość ffff
a czy dostak ktos z was po DELACECIE łupiezu?

Gość Tola 31
Witam U nas w szkole jest wszawica...nie wiem czy mozna cos z tym zrobic, jak działac by do wszystkich rodziców dotarło ze trzeba leczyc dzieci.Czy szkoła nie powinna podjac jakis konkretnych kroków. Słyszałam ze sa rodzice których nie stac na zakup dobrych srodków np wczesniej wsponianego Pedicul Hermal.Jezeli beda uzywac octu to nigdy sie nie pozbedziemy robaków. Napiszcie czy jakie macie doswiadczenia ze szkołami w walce z wszami nie tylko u swoich pociech ale tez w szkołach. Jak postepowac by w koncu w szkole skonczył sie problem? Mama z Warszawy.

Gość ryby 7
Przykre to , ale wszy istnieją. Moja córka ( II kl gimnazjum ) Bardzo czysta i z tego co wiem to jej koleżanki też , miała cały rój. Tępiłam i chyba mi się udało. Środek z kwasem octowym i dłuuuugie wyczesywanie. Mamy świnkę morską która jest podejrzewana przez nas o roznoszenie tego świństwa. Czy to jest możliwe? Wszy córka miała już drugi raz po nabyciu świnki , w ciągu pół roku. Świnka niezwłocznie trafiła do weterynarza na dezynfekcję i po dwuch tygodniach zostało to powtórzone. Czy te wszy mogą się brać z siana czy słomy? CZY KTOŚ COŚ O TYM WIE I MI POWIE?

Ja mam tez swinke morska ale pierwsze slysze zeby byla ona chodowca ludzkich wszy...Z tego co wiem wesz ludzka zyje tylko na czlowieku,g.dzie indziej ginie. Moje corki mialy pol roku temu wszy i wytepilam je za pierwszym razem szamponem na wszy PEDICUL HERMAL,ktory kosztuje 25 zl.

Gość ryby 7
Droga Pani czy wiesz napewno że te wszy co miały córki to nie od świnki? Ja nie twierdzę że tak jest, tylko bardzo poważnie się zastanawiam nad pozbyciem się świnki. Nie chciałabym tego bardzo bo polubiliśmy ją wszascy. Nie napisałam tego za pierwszym razem , ale śwince też zrobiłam kurację ( teraz w niedzielę) i po wykąpaniu ,wyczesałam jej gnidy. Wyrzuciłyśmy sianko i słomę ,bo to może być siedlisko i czekamy co będzie dalej. Moja córka ma długie włosy i taka walka naprawdę jest ciężka, bardzo chciałabym żeby to się już nie powtórzyło. TYLKO JAK TO ZROBIĆ?

Gość Magda ze Słupska.
Prosze o pomoc:( Mam wszy juz od dłuzszego czasu ale nie moge sie z nimi uporac. Mam długie gęste czarne włosy i cieżko jest sie ich pozbyc. Zadne środki nie działają próbowałam już smierdzących trucizn ale nic nie dawało zabijały wszy ale gnidy dalej sie gnieździły. Chce nabyc srodek który naprawde działa a szczególnie na długich gestych włosach i oczywiscie zabija również gnidy. Proszę o poradę na e-mail magdziaa3@wp.pl

Gość torska1
czy wszy i jajeczka po zrobieniu płynem są martwe i czy jak wszystkich jajek się nie usunie to jest możliwość ich powrotu

Gość krewwaatkaaa
u mnie podobny problem, apteczne nie pomogły i już dwa tygodnie męczę się jutro wybieram się na stadion w W-wie, moze mają Rosjanie cos na wszy pamietam jak 10 lat temu nic mi aptecznego nie pomagało, no i rodzice kupili jakiś preparat od nich to było niesamowite, wystarczyło raz i świety spokój, trochę baliśmy się czy to nie zniszczy włosów ale nie Rosjanie wszystko wytępią :D

Gość dokładnie oczyścić
"czy wszy i jajeczka po zrobieniu płynem są martwe i czy jak wszystkich jajek się nie usunie to jest możliwość ich powrotu" tak jeśli nie usunie się dokładnie wszystkich jajek to jest możliwość powrotu poniżej podaję ci link gdzie dokładnie opisują jak przeprowadzić skuteczną kurację przeczytaj koniecznie ten artykuł o zwalczaniu wszawicy www.health.vic.gov.au/headlice/downloads/languagepdf/polish.pdf tu jest opisane jak tanio i skutecznie się tego pozbyć sprawdziłam osobiscie!

Gość torska1
po jakim czasie (po czyszczeniu) jajeczka wylęgają się

Gość dokładnie oczyścić
W linku, który ci podałam dokładnie wszystko napisali także kiedy wylęgają się jajeczka. Metoda balsamu tam opisana jest bardzo skuteczna i tania, trzeba ją dokładnie wykonać. Możesz też kupić w aptece środek na bazie oleju sikonowego to sie nazywa pedikul hermal i drugi też jakoś na ha, Hedrin, to działa na tej samej zasadzie co metoda opisana w linku, tylko może łatwiej bo jest bardziej oblepiające wszy. Ale metoda balsamu wychodzi taniej. Jak masz te 30zł to idź do apteki i kup coś na silikonie na wszy, innych preparatów nie chciej, bo nie działają, niestety.

Gość Bonga
Witam. Czy PEDICUL HERMAL zwalczy tak samo wszy jeśli są w dredach?

niestety,ale ten problem dopadł i moją rodzinę:(Poczytałam na forach o skutecznym środku i ze względu na małe dzieci zdecydowałam się na PEDICUL HERMAL. Myślałam,że dokonałam dobrego wyboru a tu nic.Preparat zamówiłam przez internet bo nie mogłam go nigdzie dostać,drogi jak cholera(wydałam 50 zł) ale najgorsze że nie minęły dwa dni jak ZNOWU TO SAMO!!!!!!!!! Byłam zrozpaczona,narobiłam się jak głupia(wszystko do prania-koce,kołdry,pościel,dywan,maskotki) i wszystko od nowa!!!!!!!!! Kupiłam piankę PIPI FAMILY(15 zł) bardzo wydajna-NA RAZIE JEST OK!!! Pianka pomogła na wszy i gnidy!

niestety,ale ten problem dopadł i moją rodzinę:(Poczytałam na forach o skutecznym środku i ze względu na małe dzieci zdecydowałam się na PEDICUL HERMAL. Myślałam,że dokonałam dobrego wyboru a tu nic.Preparat zamówiłam przez internet bo nie mogłam go nigdzie dostać,drogi jak cholera(wydałam 50 zł) ale najgorsze że nie minęły dwa dni jak ZNOWU TO SAMO!!!!!!!!! Byłam zrozpaczona,narobiłam się jak głupia(wszystko do prania-koce,kołdry,pościel,dywan,maskotki) i wszystko od nowa!!!!!!!!! Kupiłam piankę PIPI FAMILY(15 zł) bardzo wydajna-NA RAZIE JEST OK!!! Pianka pomogła na wszy i gnidy!

Gość Ewuunia
yyyy..... ja teraz też mam wszy!!!! pomóżcie...

Gość nikoreta
Problem wszawicy jest coraz częściej spotykany. Moje córki przyniosły ze szkoły nowych lokatorów. Skuteczna jest nafta kosmetyczna bo jej zapach je odstrasza. Niestety jeżeli chodzi o gnidy to z tym jest większy problem. Moim dziewczynom pomógł lotion PARANIT. Minusem tego jest to że baaaaaardzo ciężko zmyć go z włosów. Ale gnidy trzeba zdjąć ręcznie z każdego włosa:(

Gość Neluś
Witam!! Ja po zastosowaniu wielu preparatów sięgnęłam po PEDiCUL HERMAL.I owszem wreszcie przestała swędzieć mnie głowa ale garściami zaczęły wychodzić mi włosy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nie wiem czy to jakieś moje uczulenie na ten preparat ??? :-((( A czy pozbyłam się tego gó.... z włosów to jeszcze nie wiem ,sprawdzę [potem jak ochłonę po utracie pięknych blond włosów :-((((((((

Gość Ewka1234321
Witam wszystkich, Moje dzieci podłapały to paskudztwo, użyłam plyn Hedrin, potem szampon Sora forte, ale to nic nie pomogło i wyczytalam ze dobry jest preparat Nyda - więc kupiłam i wysmarowalam nim glowy dzieci. Musze powiedziec, ze zadzalal od razu. Ma do tego fajny i bardzo skuteczny grzebyk, dzieki czemu bez problemu wyczesalam to paskudztwo z wlosow dzieci, a nie bylo latwo, gdyz corka ma bardzo geste wlosy i balam sie ze nie dam rady usunac wszów. Kupilam tez Pedicul Hermal i uzyje go za 3 dni, aby upewnic sie ze nic nie zostalo we wlosach. Oba te preparaty maja najwieksze stezenie Dimeticonu i moze dlatego sa skuteczne. Mozna je stosowac nawet co 2-3 dni aby nie dopuscic do rozmanazania sie wszów. Powodzenia

Gość gość
Z tematu wszy jestem ekspertka. Mam 4 dzieci w uk. Cala glowe pokrywasz odzywka do wlosow. Wszy sie dusza. Na godzine. Potem zmyj zwyklym szamponem. Potem gesty grzebien i wyczesujesz. Potem prostownica bo pali jajka. Tylko to dziala u mnie na 100 procent. Szampony to lipa.

Gość gość
I odżywkę nakładałaś tylko raz? czy powtarzałaś może to jeszcze ze 2-3 razy?

Gość gość
A stosowałaś Sora Forte? Mojej córce pomógł, stosowałam jakieś 5-6 razy, według zaleceń na ulotce. Choć oczywiście nie uchroniłam się od wysprzątania centymetr po centymetrze mieszkania. Dla pewności sprawdzam jej głowę codziennie.