Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to normalne

Siniaki...a jak jest u was

Polecane posty

Gość czy to normalne

Czy to jest normalne, ze uderzylam sie w noge na poczatku pazdziernika i nadal mam duzego siniaka?? Jakos dlugo chyba sie utrzymuje, nie? Co to moze byc?

Gość musze sie wtracic
to jest nienormalne

Gość czy to normalne
No tak, ale uderzylam sie dosc mocno o rog biurka, moze dlatego? Isc z tym do lekarza? Glupio jakos, co? Co mu powiem, ze przychodze z siniakiem?

oczywiscie, ze idz do lekarza. jeśli on ci nie pomoże to da ci skierowanie do chirurga naczyniowego

Gość musze sie wtracic
jezeli masz siniaka od pazdziernika to jak najbardziej idz do lekarza z tym. a jak mu powiesz ile ten siniak sie utrzymuje to nie powinien cie olac

Gość czy to normalne
Chyba jednak bede musiala sie przejsc, ale glupio mi isc z siniakiem do lekarza. Pomysli, ze jakas hipochondryczka przyszla. Czy dlugo utrzymujacy sinika moze byc zwiastunem choroby?

co to znaczy głupio? przeciez to twoje zdrowie i twoje życie

Gość czy to normalne
Tak, wiem meaaa, ze masz racje, ale mimo wszystko dziewnie jakos z siniakiem do lekarza :) Mimo wszystko chyba jednak sie przejde.

idź idź :) a jeśli lekarz zbagatelizuje sprawę to nie daj się i żądaj skierowania do specjalisty

Gość musze sie wtracic
oj gdyby to byl normalny siniak to bym rozumiala Twoje obawy, ale siniak ktory utrzymuje sie pare miesiecy??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość czy to normalne
No tak, macie racje.:)

Gość nie wiem czy to zwiastun
jakies choroby, a masz jakies inne dolegliwosci? Raczej nie swiadczy to o chorobie.

Gość altacet
smaruj altacetem powinno przejsc. :)

Gość taa...siniaki altacetem wez
sie doradco!! Ona ma sinika juz ponad 3 miesiace, to NIE JEST normalne!! Idz do lekarza, moze zwiastowac bialaczke. Koniecznie zbadaj krew.

Gość agagaga
masz na 100% słabą krzepliwość-małopłytkowość.Mykaj szybko do lekarza

Gość ja swojej kupilam
pokaz to lekarzowi rodzinnemu, da skierowanie do specjalisty. jak ja mam siniaka to az tak dlugo sie nie utrzymuje, to powazna sprawa!

Gość to nie jest normalne

Gość Kasiatoja...
Lepiej idź z tym do lekarza. Ja swojego siniaka mam od lipca z tym że mocno stwardniał(jak głaz:() i zaczęły mi z niego rosnąć długie czarne włosy:( Byłam najpierw u dermatologa ale mi nie pomógł :( Pani lekarz ogólna dała mi sama skierowanie do onkologa:( Miałam czekać na wizytę do lutego ale nie wytrzymałam. Jutro wizyta-prywatna:( Także lepiej z tym nie czekaj...

Gość czy to normalne
Kasiatoja, napisz koniecznie jak bylo u lekarza! Co ci powiedzial?

Gość halohalo ktos jeszcze

Gość tokarina
a ja mam taki problem że mi siniaki robią sie same. O nic sie nie uderzama ani nic a one sie pojawiaja. Są olbrzymie i ciemno fioletowe. Jedyny plus to ze szybko sie wchłaniają. No ale na ich miejscu pojawia sie nowy. Byłam z tym najpierw u lekarza rodzinnego to jak jej pokazałam moje nogi odrazu skierowałą mnie do hematologo. Powiedziala mi że to jest niemożliwe żeby mogły być takie siniaki.Pani hematolog dała skierowanie na badania krwi jakie były tylko mozliwe i odziwo wyniki wszystkie wyszły w normie.Wysłała mnie do domu z taką oto diagnozą: Dziewczyno masz taki typ urody i nic na to nie poradzimy. Powiedziała że jak chcę to mogę brać rutinoscorbin ale wątpi czy on mi co pomoże. No i tak chodzę z tymi siniakiami do dziś. Już prawie 2 lata.

Gość Kasiatoja... napisz jak wizyta

Gość bluta
mnie ugryzl w lydke pies sasiadki i do tej pory tez mam siniola...fioletowego.plus zawsze zimne dlonie i stopy...

Gość gość
hej niekoniecznie to musi być choroba! ja mam siniaki długo utrzymujące się, jeden (ale bardzo mocno uderzony, skóra była rozcięta na 6 cm) miałam niecały rok. Badania krwi mam wszystkie w normie a robię je regularnie co pół roku. Niektórzy tak po prostu mają.

Gość gość
Zadowolona jestem z kompresów Flex (kupowałam cały komplet 4 różnych rozmiarów). Jeśli chodzi o zastosowanie to jest bardzo szerokie..ja polecam głównie takie okłady na zimno do zbijania gorączki, ale przy bólu brzucha z kolei bardzo dobrze robi ciepły kompres, rozkurcza mięśnie.