Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ashantii

cala negatywna prawda o tabletkach

Polecane posty

Gość ashantii

dziewczyny ,ogolnie nie ma co sie oszukiwac ze hormony to witaminy, silnie przeciez wplywaja na organizm, ale na czym to tak naprawde polega?? nikt nam tego nie mowi dlatego zakladam ten topik aby osoby znajace sie na rzeczy napisaly co tak naprawde hormony robia z organizmem i jakie sa zagrozenia abysmy nie byly oglupiane w imeie wygody pozdro!!! :D piszcie!!! ps. nie chodzi mi o rzeczy typu lycie wypadanie wlosow zmiany nastrojow to sa objawy chce wiedziec jak to dziala na poziomie procesow w organizmie i na poziomie fizjologii

Nie witaminy? Złe dawkowanie witamin prowadzi do śmierci. A kim Ty jesteś, że znasz CAŁĄ negatywną prawdę o tabletkach, skoro setki tysięcy lekarzy, biochemików, farmaceutów ciągle zdobywają nową wiedzę o nich? Psiakostka, kobito, Ty się biegusiem zgłaszaj do Nagrody Nobla! Wreszcie Polacy będą mogli pochwalić się osiągnięciami na tym pol.u

ja bralam diane przez 9 miesiecy. 4 miesiace pozniej 1 op yasminu, 1 op cilestu. mialam tylko brak libida, tj obnizone libido

a no silnie wpływają! usypiają przysadkę mózgową - wydzielanie gonadotropin - zmiana śluzu - zmiana endometrium. ale o to przecież chodzi. po tabletkach nie można zajść w ciążę. można. bo płodność powraca równo z odstawieniem tabletek. a laski które nie mogą zajść w ciążę bo stosowały antykoncepcję hormonalną - kto im powiedział, że przed rozpoczęciem zażywania tabletek były płodne? czy ginekolog każe ci robić badania hormonalne? nie. drogie są [w standardzie jest alt, ast, glukoza, cholesterol, attp, morfologia]. badania takie się robi, gdy CHCESZ mieć dziecko.

Gość nivejkaaa23
ogolnie to czuje sie dobrze po tabletach, skoro nie interesuja cie problemy skorne itp to nie bede pisac. boje sie tylko troche co bedzie jak odstawie tabletki, raz odstawilam na miesiac i byla katastrofa

Gość marionetkaa
naiwne jestescie:o to ze cos nie daje objajwow negatywnych nie znaczy ze jest nieszkodliwe moja kolezanka jest lekarzem i mowie ze nikomu bliskiemu by tego nie polecila ...bo za duzo wie o ich dzialaniu hormony wplywaja na caly organizm a szczegolnie4 na funcje psychiczne, emocje, nastroj, motywacje... tylko po co otym mowic jak komus nie przeszkadza ze zmienia mu sie charakter to prosze bardzo...

charakter sie nie zminia..... szczerze mówiąc, każda z nas godzi sie na pewne powikłania idąc do lekarza i decydując się na tabletki...... poza tym tak szczerze mówiąc, to mam koleżanke ginekologa.... sama tabletki bierze.... bo nie są one po to żeby nas zatruć bo by jako trucizna były sprzedawane a nie na recepte.... po to jest tyle różnych tabsów żeby każdy dopasował te najlepsze,.... ja biore yasminelle i czuje sie po nich wspaniale..... moja koleżanka brała tabletki przez rok.... później odstawiła bo chciała dziecko... i nie mogła zajść..... zrzuciła całą wine na tabletki.... że przez nie jest bezpłodna...... wyobraźcie sobie jak była po roku zaskoczona gdy sie okazało że zostanie mamą.... Powiedzmy sobie prawdę!!!! Tabletki sa po to żeby nam ułatwić życie, a wpływ na organizm maja jak każdy inny lek... wywołuja zmiany w organiźmie.... lepeij założyć topic: cała prawda o papierosach.... albo alkoholu.... to dopiero WPŁYWA na organizm.... Pozdrawiam przeciwniczke wygodnej i bezpiecznej antykoncepcji

a oto co tabletki zrobiły z moim organizmem: 1. wreszcie mam ładną i zdrową cerę, 2. nie przetłuszczają mi się włosy, sa mocniejsze, szybciej rosną 3. schudłam :) bez jakiegokolwiek wysiłku 4. nie mam wreszcie miesiączki rozstrzelonej w cały świat (od 23 do 42 dni miałam przerwy) 5. nic mnie nie boli w czasie okresu 6 nie jestem tak nerwowa 7 nie rycze co chwile jak kiedyś 8 zwiększyło mi sie libido 9 od 8 miesięcy kocham się ze swoim facetem bez obaw i stresu o gumki 10 zaokrąglił mi się biust (na szczescie ie urósł jak innym koleżankom po tych tabsach) 11. zmniejszył mi sie spetyt hmmmmmmmmmmm..... na razie nic więcej mi do gowy nie przychodzi no może poza jednym: 12 raz w mięsiącu mam szczuplejszy portfel o 40 zł... ale wg mnie warto jak ktoś uważa inaczej.... jego sprawa

a oto co tabletki zrobily z moim organizmem( bralam cilest 3 miesiace i rzucilam a potem yasminelle 4 itez rzucilam i nigdy wiecej, a mialam robbione badania przed dobraniem tabsow i w ogole) :o:o wachania nastrojow straszne, dezorganizowaly mi zycie, plakalam wpracy brrr utylam 8 kg w niecale 2 miesiace( kolejny koszmar z tego powodu te zpewnie wynikal sporo mich dolow, a jadlam tak samo malo jak zawsze, prowadziala taki sam tryb zycia czulam sie jak tlusta ** do tej pory nie zrzucilam 4 kilo:o) wypadaly mi garsciami wlosy ( po cilescie) po yasminelle 2 miesiace plamien bez przerwy i powiedzialam dosc jasne ze nie kazdy tak ma, ale hormony to ingerencja w cos co dziala wiec jak dla mnie oczywiste jest ze to jest jakos szkodliwe, jak np dostarcza sie cialu wszystkie mineraly i nagle zacznie sie dostarczac inne i w innych proporcjach to czemu cos co dzialalo ma dzialac lepiej?? przed tabsami nie mialam zadnych problemow, ani z nastrojami ,ani z waga ani z niczym innym jestem wsciekla bo nie wiedomo ile czasu wyjscie z tenigdy wiecej tego syfu:o brrr

Jak chcesz znać prawdę o działaniu hormonów na organizm na poziomie fizjologii to proponuję podręcznik, na przykład \"podstawy fizjologii lekarskiej\" Ganonga. Masz tam rozdział - "Endokrynologia, Metabolizm i czynność rozrodcza\" :o

Tak na zdrowy rozum, to każda integracja w pracę organizmu może ją ustabilizować, jak zaburzyć. U każdego działa inaczej, ale są to zmiany raczej długotrwałe.

Gość kasia z kola
dewiankta a gdzie moge to zdobyc?? najlepiej w necie? bop bardzo bym chciala cos wiecej na ten temt wiedziec , znasz moze jakies inne latwo dostepne publikacje? prosze napisz:D

No w necie raczej nie, polecam bibliotekę jakiejś uczelni, AM, AR albo uniwersytetu. Nawet jeśli nie jesteś studentką, to do czytelni możesz wypożyczyć, tylko zostawisz jakiś dowód tożsamości.

Gość kasia z kola
dzieki ja sie zgodze zta teza bo popatrzcie przeciez to sie wydaje po prostu logiczne ze one sa ingerujace i wplywaja na wiele rzeczy, jakby wplywaly tylko na plodnosc to w takim razie skad by sie braly znane wszystkim chocby ze slyszenia problemy z: waga nastrojami cera wlosami itp????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość ankarra
brałam tabletki novinette przez rok schudłam bez problemowo 10kg,dla mnie same plusy ;) nie bolało mnie w czasie okresu i był regularny, teraz odstawiłam bo lekarz powiedział mi niedawno ze po połroku powinnam robić przerwę. libido spadło widze to po odstawieniu narazie czekam na okres obaczymy jaki bedzie, czy znowu bolesny:( jesli tak znow wracam do prochów

Gość magoo
ludzie czytajcie, ze zrozumieniem!!!autorka topiku nie pisze o złych objawach w trakcie brania tabsów, ale ich wpływie na nasz ogranizm, uklad krwionosny,nerwowy, płciowy, tak jak antybiotyk burzy flore bakteryjna organizmu, tak tabsy, rozpierdzielaja watrobe, moga doprowadzic do zakrzepicy i wielu innych chorob, ze dzisiaj czujesz sie wspaniale to nie znaczy, ze za kilka kilkanascie lat nie odczujesz tego!!A przemysl to przemysl, w koncu kazdy l;ekarz ma uklad z producentem farmaceutykow, a antytkoncepcja to jeden wielki biznes i nikt ci nie powie, ze to szkodzi!Lekarze tez wiedza, ze palenie szkodzi co, tez pala. Wiec argument,ze kolezanka gin bierze tabsy, nie swiadczy o tym,ze one ne szkodza. Kazda ingerencja hormonalna ma jakies skutki w organizmie tylko kto by czytal ulotki i chcial w to wierzyc??Wierzymy w ich dzialanie i to daje nam poczucie bezpieczenstwa, na reszte zamykamy oczy. Co do argumentu, ze lekarz nie przepisal by trucizny-kochana naiwna jestes, lekarz przepisze ja tobie, nie sobie, on sie nie "zatruje" antybiotykiem, czy innym swinstwem, on daje to co chcesz, zeby zadzialalo.

Negatywne rzeczy są wypisane na ulotce. Ja tylko dodam, bo dziewczyny mało zwracają na to uwagę, że Yasmin i Yasminelle zawierają środek moczopędny, więc nie wolno się w ciemno faszerować lekami przeciw zapaleniu pęcherza, nie sprawdziwszy, że to po tych tabletkach. Dewiantka i Szalona --> brawo za wyważone wypowiedzi.