Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Igaigaiga

jak można mauczyć się asertywności?

Polecane posty

Gość Igaigaiga

jak można nauczyć się asertywności?

Gość ciemnosci
no wlasnie jak?

Gość sranie w banie3
mówisz NIE gdy się na coś nie zgadzasz nie dajesz sie "przegadac" lub nakłonic do zmiany zdania podajesz w punktach swoje argumenty i nie dajesz sie wpędzac w jakies bzdurne, nieuzasadnione poczucie winy trzeba byc konsekwentnym

asertywnośćjest banalna i nie wiem czemu ludzie maja z nią tyle problemu... ja mam problem, ale raczej w drugą strone :P:P:P

Gość sranie w banie3
oczywiście łatwiej jest byc asertywnym w codziennym życiu niż np w pracy w konfrontacji z własnym szefem ale prawda jest taka że nagorzej to raz pozwolic przesuwac granicę, raz sie zgodzisz na coś, będą wykorzystywac Cię zawsze... no i nie daj Boże raz będziesz chciała sie zbuntowac to okaże się że masz jakieś "nieuzasadnione pretensje" i nie potrafisz pracowac w zespole.... ja tak miałam, za dobra byłam i wszystkim chętnei pomagałam a jak już miałam za dużo pracy i nie radziłam sobie i chciałam przystopowac z tym przejmowaniem obowiązków od innych to były pretensje że taki nieużytek jestem

Gość Igaigaiga
ale jeśli poczucie winy wciąż się ma ? jeśli ktoś uwikła cię w jakąś maniane i wiesz że nie jesteś winny a jednak czyjesz się nieswojo

Gość sranie w banie3
no właśnie, ktoś kto jest asertywny nie ma poczucia winy tak samo egoista nie ma wyrzutów sumienia że myśli tylko o sobie ale to oczywiście skrajne przypadki

Gość sranie w banie3
egoiści nie mają problemu z brakiem asertywnosci, oni są nad podziw asertywni, nie dadzą się do niczego zmusic czy nakłonic co jest niezgodne z ich wolą

Gość Igaigaiga
no tak ale egoiści myślą tylko o swoim tyłku, a asertywność chyba na tym nie polega