Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sama mama

Ukrywający sie w UK dłużnik alimentacyjny

Polecane posty

Gość Sama mama

powiedzcie mi Kobietki, czy któraś z Was miała moze problem z dobrze zarabiającym tatusiem w UK, który przed polskim sądem gra żebraka? Jesli tak, to proszę o informację jak mogę udowodnic jego pracę? Domyslam sie, ze w UK istnieje podobna instytucja do naszego urzędu skarbowego gdzie jest informacja o rocznych dochodach. Będę zobowiązana za każdą informację - podpowiedź Gwoli wyjaśnienia: tatus nie płaci na dziecko od kilku lat, od 2 mieszka w UK, wniosł do sądu pozew o uchylenie obowiązku alimentacyjnego ze względu na jego dramatycznie trudną sytuację materialną....

Gość Yummy_Mummy
Polska i UK maja umowe, wiec mozesz scigac tatusia takze tutaj. Alimenty w UK to tzw. child maintenance. Wyliczaniem oraz ich pobieraniem w Anglii zajmuje sie Child Support Agency. To wlasnie do nich powinnas zlozyc aplikacje. Mozesz to zrobic online poprzez strone internetowa http://www.dwp.gov.uk/eservice/, lub wysylajac do CSA recznie wypelniony wniosek. Uzyskasz go dzwoniac pod numer telefonu 0845 7 133 133 lub pobierajac ze strony internetowej: http://csa.gov.uk/en/setup/apply-in-writing.asp. Wiecej informacji na temat child maintenance znajdziesz na stronie www.csa.gov.uk :) Powodzenia!

Gość frerbbbbbbbbbbbbbbbb
CHYBA Z POL ROKU TEMU DALAM CI TE LINKI ;))

Gość lllllllllllllillllllllllli
urzad skarbowy to HM REVENUE CUSTOMS I WYSYLA ON WLASNIE ROZLICZENIE ROCZNE.JA na twoim miejscu poszukalabym osoby z dobrym jezykiem angielskim kupila z 4 tele grosiki i dzwonila do angli pod ten wlasnie numer z tego co wiem(dzwonilam tam)oni potrzebuja jego NI(insurance number-numer podatkowy tak jak u nas NIP) ADRES ZAMIESZKANI I ADRES PRACY oraz numer CHB (child benefit-rodzinne na dziecko) a ty zapewne tego nie masz ale zawsze mozna zadzwonic i sie dowiedziec.A co z sadem polskim DLACZEGO TEGO NIE SPRAWDZI przeciez powietrzem nie zyje,skoro podpisana jest jakas umowa pomiedzy naszymi krajami to chyba istnieje jakas mozliwosc zlokalizowania go.bylas u jakiegos prawnika ?