Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiktoriac

Czy po operacji potworniaka jajnika?

Polecane posty

Gość wiktoriac

Czy po operacji potworniaka jajnika w ktorej zastosowano leczenie wyluszenie guza jajnika istnieje prawdopodobienstwo ze ten jajnik nie bedzie funkcjonował?Mam takie obawy,wynikajace z tego ze jajnika tego nie widac na USg.Lekarz mowi ze jakas tam funkcje pelni.Dodam ze okres mam regularnie i martwie sie ze ten jajnik jest nie zdolny do owulacji.Prosze o wasza opinie.Moze ktos ma podobnie

Gość ergot
Moze lepiej zlap troche snu teraz i z rana poczytaj ewentualne odpowiedzi. Nie ma sensu, zeby sen sobie odpuszczac. Ja Ci niestety nie moge pomoc, ale tak czy owak, powodzenia!

Gość nie będę orginalna
to zależy ile tego jajnika zostało...jeśli nie napisano,że usunięto całośc,to znaczy,że opłacało sie zostawic resztę aby podjęła swoją funkcję po stymulacji gonadotropinami

Gość aśka_27
czesc. ja miałam potworniaka. usunięto mi go razem z jajnikiem (jajowód został, więc okres powinnam mieć normalnie) ale jajnik lekarz musiał usunąć, bo inaczej potworniak by sie odnowił za jakiś czas ... a wtedy znów cięcie. nie biorę żadnych leków hormonalnych, bo drugi jajnik jest w porządku. teraz staram sie zajść w ciążę. dodam że operacje miałam miesiąc temu, a do kontroli lekarz kazał mi przyjść już z ciążą... nie wiem ,czy to będzie takie proste...

Gość olllaboga
co to za debil ten lekarZ?? potworniak jajnika sie nie odnawia po operacji!!! tez miałam potworniaka i usuneli go, jajnik zostal - co to za konował cię operował, ja pierdole

jesli jajnik pozostał to napewno pełni swoje funkcje , zwłaszcza że masz regularne okresy.Ja tez jestem po takiej operacji mialam usuwaną torbiel endometrialną takim sposobem jak Ty nadcięto mi jajnik wyłuskano guza i zaszyto . Laparotomie miałam ponad 2 lata temu moj jajnik funkcjonuje prawidłowo i myslę że Twój także .