Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

violette

Skuteczność tabletek antykoncepcyjnych!!!

Polecane posty

Od dwóch tygodni męczy mnie kaszel. Dziś udałam się z tym do lekarza. Wypisała mi antybiotyk ZAMUR - 500. Na moje pytanie \"jak się ma z tabletkami antykoncepcyjnymi?\" odpowiedziała \"nie ma żadnych przeciwwskazań\". Teraz wróciłam do domu i czytam ulotkę: \"Środki antykoncepcyjne - skuteczność działania antykoncepcyjnego doustnych środków antykoncepcyjnych jest wątpliwa przy jednoczesnym stosowaniu leku Zamur. Z tego powodu w trakcie stosowania tego leku dodatkowo, poza doustnymi środkami antykoncepcyjnymi, należy stosować inne metody zapobiegania ciąży.\" 3 dni temu ostatni raz się kochałam [sobota]. Dziś mam wziąć pierwszą tabletkę antybiotyku. Mam go brać do soboty włącznie. Czy jeśli tylko przez ten czas będę się dodatkowo zabezpieczać, to po zakończeniu kuracji nie muszę \"odczekać\"? I czy nic się nie stanie skoro właśnie niedawno uprawiałam seks? //za półtorej godziny przyjmę 10tą tabletkę Cilest//

Gość ciasteczko6
jeśli jeszcze nie zaczelas antybiotykow to nie martw sie, natomiast ja mam podobną sytuacje, z tym że miałam amotaks dis - ja sie nie zabezpieczałam dodatkowo (2 lekarzy: ten ktory przypisywal antybiotyk i moj gin mowili, że nie ma żadnego zanczenia przy tym antybiotyku), ale pwoeim Ci szczzerze, że mam schizy - boje sie ciaży. lepiej, dla świętego spokoju zabezpieczaj sie dodatkowo. Napewno przez czas brania antybiotyku jak i troche po, ale nie powiem Ci jak długo po. Nie wiem czy można wpaść czy nie, ale wiem jak sie stresuje. Lepiej sie zabezpieczaj dodatkowo (może to zupełnie niepotrzebne, ale ja żałuje że nawet 'niepotrzebnie' nie mialam drugiego zabezpieczenia. oby moje stres okazały się bezpodstawne).