Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOZCIE MI PROSZE

CZY TYLKO BAKTERIE SA WYNIKIEM BOLU PECHERZA PO STOSUNKU? NIECH MI KTOS POMOZE

Polecane posty

Gość POMOZCIE MI PROSZE

mam bardzo wazne pyt do osob ktore moze mialy ten sam problem... odkad zaczelam brac tabletki(yasmin) i rozpoczelam wspolzycie jakies 3dni po stosunku dostalam czegos w rodzaju bolu pecherza, myslalam ze sie przeziebilam wiec wzielam 3dni ruragin, minelo, potem znowu dostalam chyba tez jakis czas po stosunku, znowu furagin, minelo, ale czesto sikam, czasami co 30min, ale juz nie piecze. bylam u lekarza z wynikami moczu, powiedzial ze nie wyglada bym miala bakterie i posiew nie jest potrzebny, ale przepisal mi antybiotyk, bo moze nie doleczylam zapalenia pecherza. czy to mozliwe by miec zapalenie pecherza przez sex? nie wiem juz co robic, strasznie sie teraz boje kochac;( zaopatrzylam sie tez w witamine c i urinal.

Gość zrób testy
na chlamydię trachomatis- ty i partner.

Gość POMOZCIE MI PROSZE
a ogolne badanie nie wykazaloby ze cos jest nie tak , ze moze byc chlamydia?

Gość POMOZCIE MI PROSZE
a jesli nie mielismy wczesniej innych partnerow, dbamy o higienie to mozliwe bysmy mieli chlamydie? skad?

A jakie masz objawy? Jeśli tylko częstomocz, to jest to najpewniej efekt działania środka moczopędnego w Yasmin. Lekarz nie wspominał? Nie bierz w ciemno furaginu ani żadnych leków! Złapać chlamydię to nie jest taki wielki problem i higiena, niestety, nie gwarantuje bezpieczeństwa. Oprócz chlamydii masz jeszcze do wyboru grzybicę, ureaplazmę, mykoplazmę. Ale do tego trzeba mieć objawy. Chlamydię& co. trzeba robić pcr-em, ELISA za bardzo fałszuje wyniki. A przepisywanie antybiotyków bez posiewu, to raczej spora krzywda, którą można wyrządzić pacjentce. I pewnie nie dostałaś osłony, co? Badanie ogólne moczu niewiele wykazuje.

Gość POMOZCIE MI PROSZE
dostalam jeszcze wit b . orpocz czestomoczu mialam bol, pieczenie podczas oddawania moczu, ale po furaginie minelo. lekarz uwaza ze w tym podst badaniu nic nie widac i to najprawdopodobniej nie doleczony pecherz. duzo o tym czytalam bo jestem przerazona i podobno czesto to sie po intensywnym stosunku dzieje, no ale jak to leczyc, bo az sie boje kochac:(

bez histerii. porządny posiew Ty i partner - mocz i wymaz z szyjki Ty, on mocz i nasienie.