Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elebele88

Wrastające włoski m.in po depilatorze

Polecane posty

Gość elebele88

Od pół roku używam depilatora i od tego czasu strasznie mi wrastają włosy na nogach;/ Rosną pod skórą i twrzą sie takie czarne kropki i strasznie swędzi!! Czy któraś z was też ma taki problem, a może ktoś zna jakąś rade na to?? Pomóżcie!!

Gość przestań używać
po depilatorze wlosy często wrastają, tworzą się podskórne krostki, podchodzą ropą zanim włos wydostanie się na zewnątrz, tworząsię stany zapalne a poxniej pozostaja blizny i przebarwienia, które z czasem schodzą. Masz sklonność do wrastania więc pozostaje ci golarka lub wosk. Po wosku jest mniejszeryzyko wrastania.

mam ten sam problem, wiec odrzucilam depilator i uzywam golarki... Włosy mi prawie juz nie wrastja ale kilka sie zdarzy... Przed depilacja uzywaj peelingu..

tylko szorstka gąbka albo myjka Cie uratuje:) ja miałam na odwrót golarki powodowały u mnie zapalenie mieszków włosowych a depilatory nie:)

Gość Kookiecia
Przestań używać ja nie mogłam doprowadzić nog do stanu przed depilacja prze pół roku;/ polecam Ci wosk po nim włoski mi nie wrastały:) a najlepiej używaj ostrej strony gąbki i peelingu i będzie dobrze:) buziaki:)