Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIŚKA 07..............

KIEDY ZACZYNAŁYŚCIE MYĆ ZĄBKI SWOIM POCIECHĄ MÓJ MA 7.5

Polecane posty

Gość MIŚKA 07..............

MÓJ SYN MA 7.5 MIESIĄCA PRAWIE I NIE WIEM CZY ZACZĄĆ MU JUŻ MYĆ ZĄBKI JAKĄŚ MIĘCIUTKĄ SZCZOTECZKĄ.. MA 5 ZĄBKÓW I KOLEŻANKA.MI POWIEDZIAŁA ŻE JUZ CZAS DORADZCIE MI PROSZĘ

Gość MIŚKA 07.....................
pomocy kobiety powiedzcie mi mogę już zacząć myć plis!!!

Gość kara1459887
ja jak moja mała miała 1.5 rok to wtedy zaczynałam

Gość ergot
Powodzenia, bo mycie zebow to nie jest ulubione zajecie dzieci ;-)

Gość olalalala
ja myję ząbki dziecku od kiedy pojawił się pierwszy ząbek.Pastą oczywiście dla takich dzieci bez fluoru.Teraz ma 3 lata i myje sama szczoteczką.Jest to dlaa niej naturalne,logiczne.Nigdy nie musiałam zmuszać czy robić tego na siłę.Pewnie dlatego,że nnie pamięta nauki mycia.Mycie ząbków jest dla niej jak jedzenie--musi jesć i musi myć ząbki:)

Gość tola negri
Witam nie pamiętam dokładnie, ale nie miał jeszcze wtedy ząbków; wtedy specjalną gumową szczoteczką (Canpol ma zestaw 3 kolejnych szczoteczek dla maluchów) najpierw gumowa "kolbka", potem silikonowa króciutka szczoteczka, i następna z miękkim włosiem; wtedy nie wiem czy jedyną ale polecaną w aptece pastą była "Nenadent" (mogłam coś pomylić w nazwie); teraz nie ma kłopotu z myciem, choć nie zawsze wydaje się mojemu synusiowi że ma na to czas ;-)

ja szczotkowałam Hani dziąsełka po wieczonym posiłku taka silikonową nakładką.Teraz ma malutka szczoteczkę i uwielbia mycie zebów.Konczy własnie rok.

Gość MIŚKA 07......................
WIECIE CO byłam dziś w aptece i pytałam o paste do zębów do takiego maluszka a babka na to żeby lepiej nie używać jeszcze żadnych past bo pierwsze są dopiero od 1 roku życiu i dała mi samą szczoteczkę i kazała myć wodą narazie sama pozdrawiam

Jak pojawił sie 1 ząbek to przemywałam juz wacikiem z przegotowaną wodą. Potem swzczoteczką silikonową.Około 10miesięcy używałam szczoteczki i pasty colgeate smile. Potem lubił myć ząbki szczoteczką elektryczną. Teraz ma 2 lata i lubi sam myć zęby (na koniec mu pomagam pożadnie wyszorować) zwykła szczoteczką i normalną pastą

Gość ochotę
liczba mnoga POCIECHOM jedną pociechą swoim pociechom!!!

Gość DO OCHOTĘ
TAK BARDZO CIE PODNIECIŁ TEN TEMAT I WOGULE TO SŁOWO POCIECOĄ!!! brak słów beznadzijne są tu niekóre kobiety wiecie czepiają sie byle gówna chyb niemaja co robić w domu i sie nudzą bez sensu zasrają tu topik i tyle o mato!!!!!

Gość Co tu dużo gadać
do tej o nicku "do ochotę" weż Ty przetłumacz co napisałaś, bo nic nie można wyczytać

na początku najlepiej na wskazujący palec nawinąć mały gazik, zamoczyć w wodzie i tym przecierać ząbki.