Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awienkka

jak to sie je- liczi

Polecane posty

Gość awienkka

kupilam dzisiaj sobie 3 male owoce liczi, jednak niewiem za bardzo jak sie je je. moze ktos mi pomoze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość awienkka
tak normalnie nozem obrac z lupinki, tak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryczaca_trzydzecha
Swiagasz skorke, wkladasz do paszczy,pestke wypluwasz. ot cala filozofia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aabb
Jak jesz je pierwszy raz to uzyj noza-lekko rozkroj lupine(natni nozek i sciagnij na boki).W srodku jest bialy miazsz z pestka w srodku.Dojrzale liczi powinno byc slodkie i z sokiem.Ja Gryze w polowie i sciagam lupine-szybciej niz nozem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość awienkka
oki, dzieki:) zaraz sprobuje i zobacze czy mi zasmakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość awienkka
skorka faktycznie bardzo latwo schodzi, w smaku moze byc ok, acz kolwiek nie zachwycil mnie jakos specjalnie, taki dziwny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czacza-mamba
wiecej z tym babrania niz tego wszystkiego :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aabb
Mysle ze moga byc niedojrzale albo sztucznie dojrzewaly...Powinny miec tez taki troche ''perfumowany'' smak.Jadlam je w kilku miejscach( mieszkam w UK) i najlepsze byly w Poludniowej Afryce gdzie dijrzewaly na sloncu-nie da sie porownac do zadnych ze sklepu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Raa
Obiera się palcami od strony ogonka odłamuje się kawałek skórki a reszta sama schodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gabnia
obierasz wkładasz do buzi pestke wypluwasz(może być duża ).To wszystko siema

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kociarkaaaaaa
heheheh no tak rok yemu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 3 male owoce liczi
Sobie kupila??? dzizussss ja kupuje co najmniej pol kilo!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kociarkaaaaaa
jak nigdy nie jadla to j pol kg a jesli by jej nie smakowaly

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość To by nie zjadla.proste
Sliwki wisnie czeresnie tez sie u was na sztuki kupuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pausia
obierasz skórkę ( może kuć) wsadzasz do buzi zjadasz biały miąsz pestke wyrzuć bo ci się nie przyda i to cały eksperyment nie trza się wysilać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jak byś jeszcze nie zjadła:
Musisz lekko palcami obrać skórkę i zjeść. :) Smacznego. ^^ Mam nadzieje, że po czterech latach w końcu liczi zostanie przez Ciebie zjedzone. :) Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gh
prubuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gh
niezbyt smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to się je liczi
Dojrzałe liczi ma matową skórkę, jest czerwonobrązowe. Łamliwą skórkę łatwo rozłupiesz palcami. Uważaj, by nie uszkodzić miąższu. Małym nożykiem natnij skórkę na krzyż na spiczastym końcu owocu i delikatnie ją zdejmij. Następnie przekrój miąższ i usuń małą pestkę, która znajduje się w środku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość donking
Dalej jesz to liczi ? faktycznie po tym czasie nie może smakować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a skad
A skad, zjadla juz dawno, pestke zasadzila, teraz ma wlasne drzewko i juz nie daje rady - co zje, to nowe rosna :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×