Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytologia... ehh

cytologiaaa ehh...

Polecane posty

Gość cytologia... ehh

Dzisiaj byłam na swojej 1 cytologii, ale trochę się boję wyników... jak to w ogóle wygląda... Czy grozi mi coś złego?

Gość obywatelka polska
Wynik otrzymasz po jakichs 2 tygodniach. I i II to wyniki prawidłowe III i IV -kwalifikują się do leczenia V to nowotwor w zaawansowanym stopniu .

Gość cytologia... ehh
ahaa.... a leczenie jak wyglada? nie no mysle ze nie bd az tak zle...te grupy III i IV... czym to moze byc spowodowane? zeby je miec...

Gość aisab
moaj poprzedniczka podała bardzo uogólniona klasyfikacje w nowoczesnych klinikach ginekologicznych nie stosuje sie juz grup tylko opisy cytologii

Gość aisab
bo tak np. kiedys II grupa wcale nie zawsze była wynikiem prawidłowym a V i V czesto tez oznaczała zupełnie inne zaawansowanie choroby

Gość wańka wstanka
w wiekszosci przyopadków wyniki sa ok mój lekarz dzwoni tylko wtedy, jak coś jest nie tak z wynikami - jak nie zadzwoni w ciagu 2 tygodni, to znaczy, że jest w porzadku nie wkrecaj sobie nie wiadomo czego, na pewno nic ci nie jest

Gość obywatelka polska
Jeżeli otrzymasz gr III i IV to zn, że masz jakis stan zapalny mniej lub bardziej poważny , na początku stosuje się leczenie globulkami dopochwowymi + antybiotyk a jeżeli powtorna cytologia wyjdzie bez zmian lekarz kieruje do szpitala na podranie wycinka do badania tzw. kolonoskopia