Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izybell

Ciaza-tabletki przeciwbolowe-migrena....

Polecane posty

Gość izybell

Jestem w 6-7 tygodniu w ciazy. Mam bardzo czesto migrenowe bole glowy, ktore byly takze przed ciaza. Czy ktos wie czy uzywanie jakis tabletek przeciwbolowych jest 'dozwolone' w czasie ciazy? Czy ktos wie czy mozna stosowac AMOL? Jest to dla mnie bardzo wazne,bo mam takie bole glowy,ze nie moge nic jesc i jest bardzo ciezko...

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
a znasz moze taką osobe jak lekarz, czy jest Ci ona obca?

Gość aparatka na całego
Mysle,że możesz wziąść paracetamol,tylko on jest w miare bezpieczny i zalecany w ciąży.

Gość qwerty77772821
moja kuzynka brała (co prawda dość dużo) bo ją ząb bolał, dziecko zmarło po urodzeniu, miało cos nie tak z serduszkiem, ale nie wiem czy to ma związek z tymi tabletkami...

Gość aparatka na całego
No to jeżeli nie wiesz czy od tabletek to raczej nic juz nie pisz. Co do amolu to raczej odradzany ze wzgledy na zawartość wysokoprocentowego alkoholu

Gość ja brałam bardzo duzo
apapu,poniewaz miałam straszne bóle migrenowe. Tak do 20tyg.to ledwo zyłam z powodu tego ciągłego bólu:( Córka niby jest zdrowa,ale malutka,słabo przybiera na wadze i ogólnie to nie wiemy o co chodzi-dlaczego tak słabo rośnie

Gość qwerty77772821
no a sory ona też nie wie a możliwość taka jest... ja bym do lekarza poszła i bym sie zapytała co ew. moge i w jakich ilościach a nie pytałabym sie głupio na forum

Gość izybell
.....jezeli glupio pytam, to TY glupio nie musisz odpowiadac!!! troche kultury kobitki! nikomu nie zycze migren....bol glowy,szyi,karku, zebow,oczu....nie mozesz pracowac,prowadzic samochodu,jesc... zwracasz nawet wode mineralna, bo taki bol! migrena przynajmniej raz w tygodniu po prostu wegetacja od 10 a czasami do 30 godzin :( u lekarza bylam, powiedzil,ze nic, a drugi,ze apap....ale oczywiscie nie zaleca. wiem,ze amol zawiera alkohol,ale moja nastepna wizyta za kilka tygodniu,wiec jak ktos wie czy mozna uzywa amolu, prosze napisz, a reszte wypowiedzi...ludzie uszanujcie czas kazdego kto musi czytac wasze wypowiedzi

Gość ewa1977
z migrena zyje cale zycie i czasami jedyna opcja na bol byly zastrzyki przeciwbolowe a w ciazy (urodzilam 1 kwietnia 08) bralam acetaminophen i synek urodzil sie zdrowy mozna wziasc do 1000 mg na 6 godzin jak to niewystarczalo ladowalam na ER i dostawalam zastrzyk dla alergikow benadryl ktory ulatwial oddychanie i dzialal przeciwbolowo. ataki mialam srednio co 3 miesiace, pod koniec ciazy podali mi morphine 4 mg bo nic innego nie dzialalo a ja \"umieralam z bolu\"...Natan urodzil sie zdrowy z normalna waga urodzeniowa lekarze powiedzieli, ze lepiej wziasc srodki przeciwbolowe niz narazac dziecko szokiem wywolanym TAKIM bolem ktory sam sie nie konczy!!! wspolczucia dla wszystkich kobiet ktore maja migrene w ciazy i zyja z ciaglym dylematem: wziasc tabletke czy oszalec z bolu...?

Gość 1234567890la
ej, koleżanko kochana, nie chciałabyś najpierw znać przyczyny męczących bólów głowy? Izybell, boląca głowa, szczególnie jeśli jesteś w ciąży, może wymagać znacznie więcej uwagi, niż tylko samo wzięcie tabletki przeciwbólowej. Powiedz lekarzowi, że Cię boli głowa. Powiedz mu kiedy ból się nasila, od jak dawna są te bóle głowy, niech Ci zmierzy ciśnienie, niech sprawdzi WSZYSTKO, co da się sprawdzić. Znałam kogoś, ech, nie będę Cię teraz straszyć. Powiedz lekarzowi.

ja tez miewam migreny i musiałam sie ratowałam tabletkami i był to paracetamolum tylko w aptece dostępny w sklepie nie kupisz jego ,a jeśli chodzi a amol to ja nacierałam skronie i nic nie szkodzi dziecku! Mój lekarz powiedział ze jeśli głowa mnie boli, i nic nie będę brała, a będę chodzić po ścianie bo taki ból mam:(* to dla dziecka to tez nie dobrze bo sie męczy razem zemną. Zycze zdrowia!