Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Badanie krwi u niemowlaka

Polecane posty

moja córka (6 m-cy) dostała skierowanie na badanie krwi, czy musi byc na czczo?

to pewnie morfologia, więc nie musi byc na czczo, mozna pobrac o kazdej porze (w zaleznosci od godzin pobierania materiału do badan).

morfologia, zelazo, ferrytyna (???) pieleiarka powiedziała, zeby dziecku dac tylko pić, znajoma która robiła badania krwi swojemu dziecku, ze można po jedzeniu, skoro mała jest i tak tylko na mleku

Gość mmmmmmmmmmmmmm
jak dziecku robiłam badanie moczu to kazały z nocy, ciekawe jak skoro taki maluch sika co pół godziny :-) mała wtedy ze 4 miesiące

No to powinnas sie dopytac pielęgniarki. Wiem, że morfologię robi się normalnie, po jedzeniu. Ale może to, co ma Twoja mała, musi byc badanie na czczo.Mojemu synkowi (mial troche ponad miesiąc) robiono usg jamy brzusznej i musiał byc na czczo od 3 w nocy, nie było przebacz. Nie pamiętam, czy mógł wtedy pic.

Gość weac
mój synek miał robione badania normalnie po jedzeniu a pić daje sie po to żeby krew lepiej leciała z paluszka.

lepiej takie badanie zrobic naczczo (wieksze prawdopodobienstwo bardziej wiarygodnych wynikow) zeby nie zdarzylo sie ze bedziesz musiaal powtarzac badanie. jesli karmisz dziecko mlekiem, to nakarm tak 4h wczesniej i do badania powinno byc ok..jesli nie idzesz na badanie jutro to zadzwon rano na oddzial i sie dokladnie dowiesz, a ta ferrytyna to mialko wiazace zelazo