Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jessica_

Chcę iść do wojska.

Polecane posty

W niedalekiej przyszłości chciałabym zostać zawodowym żołnierzem. To trochę dziwna pasja dla kobiety, ale tak jest :) Tylko mam mały problem... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać :(

A jestes sprawna fizycznie? Bo bedziesz musiala przejsc przez szereg testow sprawnosciowych :) Ja do woja to bym sie nie dostala, bo powiedzmy nie mam predyspozycji fizycznych :D

Cały czas nad tym pracuję. :) Raz w tygodniu basen, na wiosnę pójdę na siłownię, ćwiczenia w domu...

Gość kobieta sportowa
Jessica, to nie jest tak łatwo jak się wydaje.. zacznijmy od takich podstaw, zeby ocenic twoją siłę i sprawnosc, tak tylko powierzchownie, z ciekawosci spytam: 1. ile zrobisz pompek na piąstkach (takich normalnych, męskich) 2. ile możesz biec bez zatrzymania truchtem?

Gość fgdero
kobieta nigdy nie osiagnie sprawnosci mezczyzny nawet wysportowana . NO chyba ze jest mistrzynią swiata

Gość kobieta sportowa
no to jasne, bo mezczyzna jest inaczej zbudowany, ale to nie o to w wojsku chodzi zeby osiągac maksimum sprawnosci i zeby kobietę na siłę przyrównac do męzczyzny. autorko, proszę odpowiedz na me pytania;)

kobieta sportowa - pomki ćwiczę co drugi dzień (żeby mięśnie odpoczęły) i nie mam z tym problemu, co do biegów to nawet nie wiem, bo tu, gdzie mieszkam nie mam gdzie biegać, na siłownię dopiero będę chodzić. Ale jak biegamy na wf to praktycznie bezproblemowo :)

Gość kobieta sportowa
no ale powiedzmy taki bieg 5, 10 km nie sprawia ci problemu? masz na tyle silne mięsnie zeby chociaz zrobic 20-30 pompekbez przerwy oczywiscie..? nie pytam zeby cię zniechęcic tylko tak, chce się dowiedziec jak u ciebie sprawa wygląda;)

Gość kobieta sportowa
aha, no i czy trenujesz jakąs dyscyplinę sportu typowo kondycyjną?

Raczej nie trenuję, oprócz tego, że raz w tygodniu chodzę na basen. A te pomki to muszę policzyć ile zrobię :)

Gość kobieta sportowa
to policz, tylko pamiętaj, takie na pięściach, te na dłoniach sa troche zbyt łatwe;) w wojsku bardziej od siły będzie się liczyła kondycja, radzę biegac po kilka km minimum basen to fajna rzecz, wycwiczysz płuca, miesnie, ale raz w tygodniu to troszkę za mało..to tezzalezy od intensywnosci treningu, bo niektórzy na basenie pływaja tylko luzno kilka długosci, inni cwicza mocniej i szybciej życzę powodzenia;)

Gość kobieta sportowa
aaha i polecam jeszcze bieg w terenie;) mam nadzieje ze ogólnie jestes sprawna(umiesz chodzic na rękach i takie sprawy..;) naprawde zycze powodzenia;)

Gość kurka ziemna
a ile masz lat?

Hmm, mogłabyś mi doradzić jakieś ćwiczenia, które można w domu wykonywać? Ile razy w tygodniu na ten basen chodzić?

Gość kurka ziemna
--mam nadzieje ze ogólnie jestes sprawna(umiesz chodzic na rękach i takie sprawy.-- a po co to miałoby byc potrzebne w wojsku? .

Gość kurka ziemna
al e z etatem kucharki czekają na ciebie, bo mężczyźni sa najlepsi w tym fachu :-)

Gość kobieta sportowa
no wiesz.. ja ci powiem tak z wojskiem nie miałam wiele wspólnego ale kiedys przez pare lat jezdziłam konno, teraz uprawiam wspinaczkę górską, cwicze karate(mam czarny pas- 1 dan;) ) jezdze na nartach to są sporty które ogólnie rozwijaja sprawnosc, ale tez czasem się musiałam "doćwiczac" ;) zeby byc w nich lepsza zapisałam się na siłownię i ty tez jak najszybciej się zapisz- nie chodzi o to bys przypakowała, ale głównie o kondycje, a mięsnie tez ci się przydadza bo jak będziesz je miec to masz wtedy mniej obciazone stawy i ogólnie będziesz stabilniejsza. w domu niewiele zrobisz sama, mozesz pompki, brzuszki,rozciąganie, ale bez profesjonalnego sprzetu takie cwiczona w domu nie beda podstawą twojego wyćwiczenia.. lepsza juz ta siłownia gdzie masz bieznię, rowerek...

Gość kobieta sportowa
do kurka ziemna- chodzi o ogólną sprawnosc, zachowanie równowagi, gibkosc.. są ludzie wycwiczeni i niewycwiczeni i tym pierwszym zdecydowanie łatwiej moja kolezanka zapisała się na cos w rodzaju cwiczen wojskowych, bieganie z plecakiem, strzelanie, moze w twoim miescie jest cos takiego?

Gość kurka ziemna
poważnie mówiąc to napisz na jakim jestes etapie nauki, bo jeśli na studiach to po nich możesz iść do szkoły oficerskiej

Gość kurka ziemna
i tam dziewczyny maja luz, wykładowcy patrza przez palce, nie krzyczą nawet na płec piekną no i żeby tam pójść to angielski musisz znać

Jarek - odwal się W takim razie trzeba się na siłownię zapisać :) Bardzo bym chciała iść na WAT. Mam nadzieję, że się dostanę...

Gość kobieta sportowa
no, to życzymy ci powodzenia jarek, moze ty się juz po prostu znudziłes? ;) jestes przewidywalny jak doda, której nawet paparazzi juz nie chcą scigac :)