Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gia...

PIERWSZA CIĄŻA!!!

Polecane posty

Cześć dziewczyny! To już trzeci miesiac moich staran o malucha. Mam 27 lat wiec najwyzsza pora. Wiem ze to dopiero trzeci miesiac staran ale juz zaczynam sie niecierpliwic A jak u was idzie? Piszcie!!!

Gość Mama27
ja w pierwszą ciąże zaszłam od razu, wystarczył seks w owulację i dzień po. mamy 7 miesięcznego syneczka :)

Szczęściara z Ciebie!! ale nie wszystkie tak maja. Czytalam kilka topikow i wiele dziewczyn dlugo sie stara. Najlepiej jest jak sie odpusci - takie sa opinie. ALE CIEZKO jest sobie odpuscic jezeli sie caly czas o tym mysli!!!

Gość takajakasa
ja sie staram juz 20 miesiecy :(

Gość batkla
glitzy a jesli mozna spytac to co bylo przyczyna ze sie tak dlugo staraliscie

Mialam od dziecka problemy z tarczyca, hormopny itp. wiecej nie badalam bo sie baaaaardzo balam dowiedziec ze nie moge miec dzieci. Wyjechalam z mezem do cieplutkich krajow i pojawil sie benny, a miala byc mia (made-in-africa) hihihi

znam te obawy, towarzyszyly mi przez wiele wiele lat. Nie wiem od czego to zalezy, ale zaszlam bez zadnych badan, lekow, przygotowac. Los tak chcioal.

takajakasa - a robiłas sobie jakies badania? Duzo dziewczyn pisze ze im sie udalo na jakims wyjezdzie. Ja tez bylam w cieplych krajach ale mi nie wyszlo.Moze dlatego ze bylam tuz przed miesiaczka :-(

Gość takajakasa
ja mialam robione tylko badania na prolaktyn i mi skakala ale byly miesiace ze byla w normie i lekarz sie uczepil tylko tej prolaktyny zamiast wyslac mnie tez na inne badania wiec musze zmienic lekarza

Gia, podobno najwięcej przeciąża w 4 cyklu starań ja tak miałam. Poza tym przeciążyłam w cyklu w którym sobie odpuściłam. Poważnie. Wiedziałam kiedy miałam owulacje bo monitorowałam cykl. No i jak wiedziałam ze mam owulacje to nie miałam ochoty na przytulanko z mężem zmęczona byłam i nie miałam ochoty na silę nic. Stwierdziłam nie ten cykl to następny. Parę dni potem zrobiłam test i dwie krechy. Teraz jestem w 6 tygodniu. Życze wam z całego serducha powodzenia, wiem co to znaczy chcieć dziecko. Choć mi się szybko udało to poprzednie 3 cykle odchodziłam od zmysłów. Przesyłam wam ciążowe fluidki ******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************* 👄 dla was.

Gość zakrinkona
jest mozliwosc zajscia w ciaze np po 22 dniu cyklu czy male sa szanse

Gość takajakasa
olenka7olenka GRATULUJE

Gość to zależy jak długie masz cykl
e jeśli naprawdę długie, to jest to możliwe by zaciążyć w 22 dniu cyklu albo później

Gość 1 zakrinkona

Gość zakrinkona
mam tak mniej wiecej 34 czasami troche krutrze a czasami troche dluzsze

Gość to zależy jak długie masz cykl
no to musisz się obserwować, bo w cyklach 34 dniowych i dłuższych jest realna szansa na owulację w 22 dniu

Gość zakrinkona
dzieki za odpowiedz

Gość fluuuuuuuuuuuuuidki

Czytalam gdzies ze owulacja wystepuje zawsze 14 dni przed okresem a nie jak mysli wiekszosc w polowie cyklu. Jutro wkleje link.

Witam was dziewczyny. Ja zaszłam w ciąże po tym jak nie miałam okresu z powodu stresów w pracy prawie trzy miesiące. Postanowiłam zwolnić się z pracy i zrobić sobie 3 tygodniowy urlop przed następną. No i stało się jestem w 12 lub 13 tygodniu ciąży niestety nie można tego dokładnie określić bo nie miałam miesiączki. Nie była to ciąża planowana, ale za To bardzo chciana :-). Szczerze to juz się bałam, że jest ze mną coś nie tak bo wprawdzie się nie staraliśmy, ale od 4 lat nie używamy żadnej antykoncepcji. Teraz się trochę martwię czy wszystko będzie ok.

malir - mam podobna sytuacje.Ja tez nie stosowalam przez cztery lata zadnej antykonpcesji i tez sie martwie tym. A Tobie gratuluje!

Gia... Martwienie się to chyba nie za dobry pomysł, chociaż nie wiem, czasem takie skoncentrowanie się na celu pomaga ;-) W każdym razie życze nie tylko powodzenia, ale też duzo przyjemności, bo to chyba też pozytywny skutek starań \"w tej kwestii\" hi hi... ;-))))))))

No juz czuje ze dostane :-( Brzuch mnie boli...:-( Ale masz racje...te staranka sa super :-) :-) :-)

No i dostalam :-( :-( :-( Dzis rano. Poszlam do pracy ale po trzech godzinach musialam sie zwolnic bo tak mnie brzuch bolal ze nie moglam ustac.Zawsze mam takie ekscesy w pierwszy dzien. :-(

Przykro mi, że się kiepskko czujesz, ale glowa do góry w końcu bycie kobieta to nie same przyjemności ;-)