Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werkasa

Prawdopodobieństwo ciąży, przy pigułkach i prezerwatywie?

Polecane posty

Gość werkasa

Witam, mam pytanie. Zażywam tabletki antykoncepcyjne od ok. 2 lat, biorę regularnie, prawie co do minuty, poza tym mój narzeczony zawsze używa prezerwatywy. Od tygodnia, czuje jakby coś mi zalegało w brzuchu, od rana mam czasami mdłości, ale ani razu nie zwymiotowałam. Niby jestem rozsądna, ale zaczynam mieć wątpliwośći. Czy przy takim zabezpieczeniu, możliwa jest ciąża? Z góry dzięki za odp.

Tabletki dają ponad 90% pewności, prezerwatywy 70%. Przy takim zabezpieczeniu zajście w ciążę graniczy z cudem. A jak jest u Ciebie z miesiączką? Kiedy powinnaś dostać?

Gość qqecz
Mozliwa to by byla jakby z gumka bylo cos nie tak, a ty bys zapomniala tabletki.

rozwalaja mnie laski, ktore trujac sie tabletkami jednoczesnie uzywaja prezerwatyw:O

Gość Luizjanaa
Tabletki i jeszcze oprócz tego prezerwatywy???? Przesada :-o:-o:-o Po co się trujesz skoro i tak używacie gumek? Ja się truję ale tylko dlatego żeby cieszyć się seksem do samego końca. A tabletki dają 99% pewności a nie 90.

Gość Luizjanaa
Napisałaś ponad 90% - nie zauważyłam.

Gość niestety tak
ja bralam pigulki, facet uzyl prezerwatywy i zaszlam :( na dodatek bzykalam sie z nim tylko 3 razy, spotkalismy sie raz w zyciu to sie nazywa zbieg okolicznosci

Tam pisze PONAD gdybyś nie zauważyła:-p ja też tego nie rozumiem, ale skoro tak chce to już jej sprawa.

Gość Luizjanaa
Poprawiłam się.

tabletki daja 99 % po co brac tabletki skoro jeszcze gumki to wsadz jeszcze globulek dla pewnosci :D:D ja biore tabletki by cieszyc sie skesem a nie udziwniac to jeszce

Gość Luizjanaa
niestety tak - co Ty pierdzielisz - prawdopodobieństwo takiej sytuacji jest 1 na 100000000000000000000 - moim zdaniem.

Ok, cuda się czasami zdarzają, ale jest jeszcze kwestia miesiączki. Jeżeli jest przed to jeszcze nie ma sensu panikować.

Gość niestety tak
tez mi sie tak wydawalo

Gość Mone
Oczywiscie,ze mozesz byc w ciazy. Jezeli tabletka byla np. gorszej jakosci od poprzedniej,a gumka miala jakas mala dziurke... to mozliwe,ze jestes w ciazy. Znam kilka przypadkow,gdzie kobiety braly pigulki i zostaly mamusiami. Ale skad ta panika? Dziecko to skarb! Glowa do gory!

Gość ffjjfjgj
a sprawdzasz "dni płodne"? powinnaś na wszelki wypadek założyć spiralę i kochać się tylko w "dni płodne", oczywiście nie rezygnując z pigułek i prezerwatywy poza tym są przecież kapturki dopochwowe i globulki plemnikobójcze! a w ogóle to idź do lekarza, psychiatry najlepiej od razu... (to pewnie urojona z powody fobii)

Gość niestety tak
gin, biorac pod uwage okolicznosci temu towarzyszace powiedzial, ze prawdopodobnie bylo to spowodowane tym, ze: 1.bralam przez kilka dni antybiotyk, co moglo oslabic dzialanie tabsow 2.zmienilam w ciagu 3 tyg. 4 razy strefe czasowa(roznica czasu wachala sie miedzy 5-8 godzin) wiec mogl mi sie kompletnie organizm rozregulowac ale czemu ta pieprzona guma zawiodla, to nie wiedza nawet najstarsi gorale ;(

Gość niestety tak
w totka nie mam takiego "szczescia"

niestety tak, a dziecko już na świecie czy jeszcze w drodze??

my uzywamy tylko gumek (i zawsze konczy we mnie) i sie nie przejmujemy ;) zreszta , jesli sie jest na tyle doroslym ,zeby uprawiac sex, to trzeba miec ta swiadomosc,ze nie ma 100% antykoncepcji (chyba ze szklanka wody - ale to zamiast ;) )

Gość dziewczyno co ty pleciesz
niestety tak O rozregulowaniu mowa TYLKO w cyklu naturalnym! Przy tabletkach cykl jest SZTUCZNY i nie wpłynie na niego nawet wyprawa do Nibylandii... Przy braniu antybiotyku działanie tabletek jest osłabione więc nie pisz, że się zabezpieczałaś tabletkami, skoro zabezpieczenie NIE BYŁO zachowane.

Gość niestety tak
na swiecie, ma 1,5 roku

jak brąłaś antybiotyki to nie dziw sie że tableki nie dziaąłay wiec i z gumką mogło byc coś nie tak

Gość niestety tak
nie napisalam, ze mi cykl rozregulowal tylko organizm. jak sie tak czesto zmienia strefy czasowe to zaburzona jest produkcja melatoniny, co moze takze wplywac na inne hormony. poza tym bralam antybiotyk, jak pisalam wczesniej

Gość niestety tak
to bylo do->dziewczyno co ty pleciesz

Bo to powinno sie brać pigułki,używać prezerwatyw i stosować stosunek przerywany :P Skoro nie zabezpieczyłaś się dostatecznie to się nie dziw!!!!:P

Gość katt5
czy używając prezerwatyw można zajść w ciążę? 3 miesiące temu odstawiłam pigułki (brałam ponad 5 lat), pierwszy okres po odstawieniu miałam prawie normalnie, teraz na kolejny czekam już 8 tygodni i nic...test robiłam tydzień temu i niby w ciąży nie jestem, ale jest mi niedobrze, mam zgagę i dziwne uczucie w dole brzucha...sama nie wiem, co mam robić....

ja też zawsze używałam gumek, później przerzuciliśmy się na globułki, ale tylko w dni płodne i też było wszystko ok, przy takim zabezpieczeniu zajście w ciążę graniczy z cudem, ale jak już mówiłam cuda czasami się zdarzają. Antybiotyki mogą osłabić działanie pigułek, ale tylko minimalnie. Zresztą o co my się tu kłócimy jak główna zainteresowanej już dawno tutaj nie ma? Niech zrobi test i wszystko będzie jasne.

Gość dziewczyno co ty pleciesz
Że niby jak ci się organizm rozregulował? nie ma takiego pojęcia w medycynie jak rozregulowanie organizmu, czy regularny organizm (?). Napisz jeszcze, że ci się żołądek zepsuł - będzie brzmiało tak samo. Pleciesz. Rozregulowane mogą być tylko funkcje. Np cykl właśnie. Hormony. Jak się często zmienia strefy czasowe to dochodzi do rozregulowania CYKLU, czyli zachodzą zmiany w gospodarce hormonalnej ale w cyklu tabletkowym NIE MA O TYM MOWY.

Gość niestety tak
no fajnie moze racje masz Ty, moze moj lekarz. dla mnie do juz nieistotne, bo co sie stalo to sie stalo