Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

Gość wscibski wscib
samanta lasica-wypad stad ty zielonoswiatkowa blondyno.

Gość premierowy analityk
Donek usiądzie, pomyśli, pierdnie, zęby patyczkiem poczyści- i nagle jak wstanie i wyciągnie się do nieba jak dąb stuletni, siku popuści, rzuci jointa, flaszkę wina ciśnie i przeklnie szpetnie I pociemnieje przez chwilę, mrok ziemię ogarnie- po chwili słońce zaświeci- zielone pola, zadbane i najedzone dzieci- Irlandia tutaj nastała- DONEK, DONEK, DONEK- na wieki Tobie chwała.

Gość analityk premierowy
Tutaj pójdzie, tam coś powie chce pomysleć, zero w głowie oczy z orbit mu wychodzą trawy dzisiaj nie ma o zgrozo zapaliło by się jointa, poderwało by panienkę a tu żonkę trzeba trzymać za sukienke a co tam strzelę starą zaraz w mordkę i zadzwonie po moją Dodkę poklępię ja po cyckach, pocałuje po bioderkach potem ściągne jej majteczki, palce przeciągnę po boberku może procha będzie miała i przyjemność moja cała chociaż chwilkę będe w niebie bujał i zapomnę o mych cudach bo ten naród już mnie wkurza coraz większa wokół burza a ja przecież o cudach im mówiłem kiedy do cholery na haju byłem tak pieprzyłem, na banieczce teraz też popalam w Boliwii na wycieczce więc się moi sznowni wyborcy ode mnie odpieprzcie spoko, spoko moi mili będę znowu obiecywał w wyborów prezydenckich chwili od zmywaków wtedy odejdziecie i na Tuska zagłosować znów zechcecie. traz jednak ja was gdzieś mam bo jesteście ludzki chłam.

Gość topik więdnie
najwyraźniej z powodu braku sukcesów koalicji kierowanej przez ćpuna i rozwiedzionego inż. strażaka.

->on warszawa napisalam na KACZKI NA TACZKI : 1. normalna polityka zagraniczna, bez potrzasania szabelka i obrazania sie na wszystkich- efekty ? - odblokowanie dialogu z Rosjanami - duzo lepsze stosunki z Niemcami (a co by nie mowic to nasz najwazniejszy partner gospodarczy i po USA najwiekszy partner i sojusznik polityczny) - zreszta rzad poprawil relacje z innymi krajami UE a najlepsze ze poprawa jest uwazana przez pisiorow za polityke na kolanach, no jezeli to jest polityka zagraniczna na kolanach to niech rzad chodzi na kolanach po stolicach, ma moje blogoslawienstwo 2. rozladowanie kryzysu z celnikami, odziedziczonego po kaczorach 3. projekt o zamianie zasad finansowania partii, oby wszedl we wczesniejszej wersji 4. projekt o reformie KRUS- udowodnijcie mi ze to jest zle, no tego nawet pod medialny spisek nie podepniecie 5.Traktat, przeglosowany i przy okazji ograny prezydent i jarek ka na szaro 6. w sejmie sa juz ustawy ktore maja wprowadzic ulatwienia dla przedsiebiorcow, i co nikt o tym nie mowi bo po co ? tak powinien dzialac rzad, a nie szumnie oglaszac ,,noodle package" a potem okazuje sie ze to zwykla wydmuszka , rzeczywistosc wirtualna. 7. projek o prokuraturze-chodzi o usamodzielnienie prokuratury-> no i to na 100% przejdzie i veto vicekaczki nic nie pomoze.

I jak często czytan na Kaczkach: wielkim sukcesem było odsunięcięcie PiS-u od władzy. Jednak oczywistym jest że rzeczywywistym sukcesem, będzie wygrana w kolejnych wyborach parlamentarnych. To natomiast będzie trochę trudniejsze, bo obietnice już nie pomogą- trzeba będzie się wykazać konretnymi osiągnięciami.

Samanto Projekt reformy KRUS- nieaktualny- PSL zawetowało- reformy nie będzię. Odnośnie jakichkolwiek reform zamieściłem na kaczkach...cytat z wywiadu z profesorem Gomułka- do niedawna v-ce ministrem finansów: Niektóre osoby bliskie premierowi uważają, że z poważnymi reformami należy zaczekać, aż PiS się rozpadnie, a przynajmniej do wyborów prezydenckich i parlamentarnych. Strategia opóźniania reform może się za kilka lat okazać politycznie zwycięska dla Platformy. Ale gdybym o niej wiedział wcześniej, zamiast iść do rządu, zostałbym w domu- kończy prof. Gomułka.

Gość topik umiera
czyżby tak jak rząd i genialna przodzująca siła polityczna w kraju- (P)otwarz i (O)belga?

on warszawa 🖐️ co do KRUSU do ja juz mowilam : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3469040&start=25530 19:41 Samanta lisiczka bry on-warszawa->gdzie i jak nieaktualne? jezeli cos sie zmienilo z tego: http://tiny.pl/ktl7 to ja o tym nie slyszalam prosze o konkrety...] i : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3469040&start=25620 00:55 Samanta lisiczka ->on warszawa-ja nie sluchalam tych komentarzy to nie wiem dokladnie ale mialabym takie pytanie do tych ekonomistow od komentarzy: mowicie ze 1% placacych krus wzrosnie skladka no wiec co z tymi ludzmi : [Składki do KRUS płacić będą tylko te osoby, które rzeczywiście uprawniają ziemię czy hodują zwierzęta. Obecnie, każdy właściciel ziemi może płacić składki jak rolnik, unikając w ten sposób wyższych opłat w ZUS.] -> http://tiny.pl/ktl7 BO MOIM ZDANIEM TAKICH UDAJACYCH ROLNIKOW ZEBY PLACIC MNIEJSZE PODATKI JEST NA PEWNO WIECEJ NIZ 1% WSZYSTKICH AKTUALNIE ROZLICZAJACYCH SIE W KRUSIE no wiec sie panowie ekonomisci mijacie z prawda albo ta prawde przemilczacie oczywiscie nie sposob przedstawic konkretnych danych statystycznych, brak badan a i tak wyobrazasz sobie ze ktos sie by w takich badaniach przyznal ? no way, a co do tego [A więc taki kształt reformy nie przyniesie prawie żadnych oszczędności budżetowych.]->a ile to jest prawie co zrobi roznice wg. Ciebie ?] a jezeli jakies zablokowanie bylo to ja prosze o konkrety

wklejka z KACZEK : [Jak informuje tygodnik "Newsweek" Tadeusz M., podejrzany o korupcję współpracownik byłego ministra sportu Tomasza Lipca, zeznał w prokuraturze, że pieniądze wyprowadzone z budowy stadionów miały iść na tajny fundusz wyborczy PiS. Tadeusz M. to jeden z dwóch zatrzymanych przez Centralne Biuro Antykorupcyjne dyrektorów Centralnego Ośrodka Sportu podczas kontrolowanego wręczenia łapówki. "Newsweek" pisze, że Tadeusz M. opowiedział prokuratorom, że za korupcją w ministerstwie sportu i w podległych mu instytucjach stał "układ personalny". Mieli do niego należeć działacze PiS: Artur P. (były doradca prezydenta Kaczyńskiego, oskarżony o handel kokainą), Arkadiusz Ż.(oskarżony wraz z T. Lipcem o korupcję), Marek R. (działacz warszawskiego samorządu związany z byłym rzecznikiem rządu Konradem Ciesiołkiewiczem, z którym zna się z harcerstwa) i sam Tomasz Lipiec. Według Tadeusza M. głównymi rozgrywającymi byli Marek R. i Arkadiusz Ż. To oni wymyślili i doprowadzili do nominacji Lipca na stanowisko szefa sportu. Byłem na spotkaniu, na którym powiedzieli: wsadzamy Lipca - mówił prokuratorom M. Powoływali się na poparcie trzech wpływowych polityków PiS. Z zeznań wynika też, że plan wypompowania dużych funduszy z publicznych inwestycji był gotowy jeszcze zanim Polsce przyznano prawo organizacji Euro 2012. Początkowo, w 2004 roku, Lipiec był planowany na wiceszefa Polskiego Komitetu Olimpijskiego, ale realizacja tych planów nie powiodła się. Dopiero po wyborach, w 2005 roku, sprawa nabrała przyśpieszenia. Lipiec objął wtedy funkcję szefa ministerstwa sportu. Według informacji "Newsweeka", Tadeusz M. zeznał, że mianowany przez Lipca szefem Centralnego Ośrodka Sportu Andrzej Parzęcki odmówił uczestnictwa w korupcyjnym układzie. Zaraz potem ukazały się w w dwóch gazetach artykuły szkalujące go, dzięki czemu Lipiec mógł go odwołać - tłumaczył M. w prokuraturze. Nowy konkurs miał być, według słów Tadeusza M., fikcją. Było wiadomo, że nowym szefem ma zostać Krzysztof S., drugi z zatrzymanych w czerwcu przez CBA szefów COS. Na wszelki wypadek jeszcze przed konkursem został zapytany, czy będzie uczestniczył w wyprowadzeniu pieniędzy. Kiedy się zgodził, dostał nominację - mówił Tadeusz M. Przez COS miała zostać zrealizowana budowa Stadionu Narodowego w Warszawie. Inwestycja miała być warta 1,2 miliarda złotych. Z tej kwoty, w ciągu dwóch lat, urzędnicy i działacze PiS chcieli wyprowadzić 100 milionów, czyli niecałe 10% - podaje "Newsweek". Jak wynika ze słów informatora tygodnika, który zna zawartość akt prokuratorskich, pieniądze miały być wyprowadzane przy zamówieniach na usługi ochroniarskie, ubezpieczeniowe czy reklamowe. Tadeusz M. załamał się kilka tygodni po zatrzymaniu przez CBA. Zeznawał przez dwa miesiące, sierpień i wrzesień - pisze tygodnik, dodając, że prokuratura szuka teraz dowodów, które mogłyby potwierdzić słowa świadka.]

22:57 Shatyn Pamiętacie o JP II a zapominacie o Piusie XII ? O Katyniu pamiętacie a nie pamietacie o Ruandzie ? Wygodne fakty pamiętacie a niewygodnych niedostrzegacie ? 23:21 Shatyn (Shatyn@chello.pl) Nie interesuje nas rowniez fakt, że Polalk, JP II był szefem ludzi którzy pomagali w mordach w Ruandzie... wczesniej pisales (ja juz nie pamietam czy do wawci czy do kogos innego) ze w Ruandzie miejscowy Hutu-KK podpuszczal Hutu do mordowania Tutsi ->shatyn jakos buddysci z Chin protestow przeciwko okupacji Tybetu nie robili, a przynajmniej o tym nie slyszalam:O czy czlowiek przezarty nienawiscia zwraca uwage na to kim jest? czy on mysli ze ludzie chowajacy sie w jego kosciele przed smiercia z rak tluszczy powinni otrzymac pomoc od niego ? nie :(

Gość nic nowego
???????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam i pozdrawiam. Choć przelotem. Nie mam dostępności do Kafeterii, więc szybko się nie pojawię. Choć bywam gdzie indziej. Np coś ciekawszego : http://przemek1978.salon24.pl/74903,index.html http://przemek1978.salon24.pl/74899,index.html Choć ostatnio i tam rzedko. Do kafeterii w praktyce dostępu nie mam. Bywa. Samanta Lisiczka, on-warszawa. Wszystkiego dobrego :-)

[Mimo że w ostatniej chwili, to jednak zdążyliście na czas. To bardzo dobrze o was świadczy. Przyczyną dzisiejszych kłopotów stoczni jest zachowanie waszego poprzedniego rządu. Wiele zobowiązań związanych z restrukturyzacją przedsiębiorstw, które wzięła na siebie ekipa Prawa i Sprawiedliwości, nigdy nie doczekało się realizacji. Rząd PiS nigdy nie dostarczył wymaganych przez instytucje unijne dokumentów. Tak więc zwyczajnie nie dotrzymał obietnic złożonych Komisji. Rząd Platformy Obywatelskiej wreszcie zaczął traktować sytuację z należytą powagą - uznał Todd.(Jonathan Todd, rzecznik KE ds. konkurencji)] w ostatniej chwili:O ale jednak :D ->facet78 dzieki i nawzajem :) 🖐️

Gość co się dziwisz
argument dostosowany do twojego poziomu kretynko i tobie podobnych idotek :P

Gość PO nic dobrego nie robi
TO JEST DRAMAT!!!!!!!!!!! jak narazie nie zrobili nic dobrego za to na szczycie UE, kiedy Unia zaproponowala obnizenie akcyzy na paliwo, Tusek pierwszy zaprotestowal hahaha! i to jest liberal hahaha!!! niech go szlag jasny trafi. ten pieprzony duren jest wiekszym socjalista niz cala unia razem wzieta z PISem wlacznie 😠 na komentarz o kradziezy dokumentow z BBN nie mam juz sil. PO niebezpiecznie zbliza sie do sytuacji, w ktorej tak jak niegdys SLD, zostanie okrzyknieta organizacja mafijna!!!

Gość Mafia nie istnieje
Mafia nie istnieje i jest wymysłem buraków z PiS. Nasz adwokat w rządzie wszystko może poświadczyć :P

Gość to nieprawda
mafia istnieje należeli do niej rządzący z PiS- ale na szczęście teraz nastały jasne dni rządów Tuska. Rządy uczciwe i przejrzyste, rządy partii ludzi kryształowych. Wznieśmy toast: Niech żyje Tusk, niech żyje PO- niech żyje pomyślność Polski pod rządami PO i prezydenturą Donalda Tuska!!!!!!

Gość hrysigjoihjsiuootuisgjoksdmvko
1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)

Gość haloo
Donaldzie czekamy na osiągnięcia , gdzie jesteś ...

Gość jestem u Dody
i będą lody...... tracę głowę, jak po trawie mi wesoło- i jak po amfie całkiem goło. Donald T.

a co tam tu tez :D tarcza podpisana mohery gdzie jestescie ? no gdzie sa te wasze teorie o folksdojczach z PO ? co sie stalo ze zdrada interesu narodowego jak tu bajdurzyliscie uwazajac powstanie z kleczek za zdrade ? rzad osmielil sie negocjowac z USA!!! i mu sie udalo i co teraz ? co wymyslicie ? ze Amerykanie (zgrzytajac zebami ze zlosci na rusko-zydowsko-niemieckiego agenta bedacego premierem) rzucili tarcze bo sie przestraszyli rosjan ? ze w obliczu ostatnich wydarzen Litwa sie nie nadaje na tarcze? a moze bedziecie bajdurzyc jak misio Kaminski w tvn ze to wszystko zasluga prezydenta, rano zadzwonil do Amerykanow, wieczorem do Tuska i zmusil obie strony do dogadania sie taki jest potezny nasz (no raczej wasz) kaczorek jak Tusk telefon odebral to na bacznosc stal a Bush to nawet kleknal i powtarzal "Yes Sir, Yes Sir:D I TO JEST OSIAGNIECIE :classic_cool:

Gość mi sie wydaję
że osiągneli duzo razem z PSL-em, w umieszczaniu rodzin i znajomych na lukratywnych stanowiskach.