Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qazirs

jak powinno się brać tabletki?

Polecane posty

Gość gino co ty gadasz
to daj tu mame, niech ona wytlumaczy

Gość 7 dni przerwy a 8 dnia
qazis dokladnie o to mi chodzilo, ze wlasnie kazdy tydzien ma tyle samo dni wiec oczywiste jest to, ze bedzie to ten sam dzien tygodnia

hehehe nie no one nie rozumieja...

Gość qazirs
ale zamieszanie :) ale dziekuje za "rozjasnienie" mojego umyslu :)

heheh ale to jest smieszne, bo wydawaloby sie, ze dorosle kobiety itd, ale liczyc nie umia i nie wiedza ile tydzien ma dni;/

spoko mysle, ze kazda dziewczyna sie nad tym zastanawia jak zaczyna brac tabletki

Gość gino co ty gadasz
no moze liczyc nie umia ale za to umieja

wole sie pomylic w pisowni i zdawac sobie z tego sprawe niz wsickac komus bubel i o tym nie wiedziec

Gość qazirs
jeszcze jedno pytanie...czy istnieje mozliwosc zmiany godziny brania tabletek? gdyby sie moj plan dnia zmienil po jakims czasie. czy moglabym zaczac brac kolejne opakowanie o innej porze dnia i potem kontynuowac branie o tej zmienionej godzinie?

czizas ostatnia bierzesz w poniedziałek przerwa 1 dzien wtorek 2 dzien sroda 3 czwartek 4 piatek 5sobota 6niedziela 7 poniedzialek bierzesz 8 dnia czy we wtorek

tak istnieje i nie ma z tym wiekszego problemu, ale mysle, ze jak juz zdcydujesz sie na tabletki to lekarz Ci wszystko wyjasni

tak, ale moze lepiej zmienic godzine, a nie pore? lepiej brac wiczorem, przesypia sie glod i ewentualne inne efekty uboczne ;) aaa bo ja mam zawsze apaetyt duzy po anty:)

Gość qazirs
a czy ktoras z was bierze moze diane 35? moja siostra nie chce za bardzo rozmawiac ze mna na temat antykoncepcji ale mowila ze jedynym skutkiem ubocznym bylo powiekszenie piersi (z miseczki A do C) i ze lekarka pozwolila je brac te pigulki jeszcze przez 3 lata bo ma dobre wyniki a ja czytalam ze nie mozna jej brac dluzej niz 6 miesiecy...

o kurcze autorko przepraszam:) oczywiscie sie pomylilam - niedokladnie przeczytalam... jezeli ostatnia tabletke z opakowania wezmiesz w poniedzialek to znaczy ze pierwsza tabletke z tego opakowania zazylas we wtorek. Tak wiec kolejne opakowanie zaczynasz rowniez we wtorek:) zasada jest taka ze kazde kolejne opakowanie zaczynasz tego samego dnia co poprzednie bo wlasnie wtedy mija 7x 24 h:)

ja wolę brać rano ...wieczorem zawsze mam cos do roboty i kiedys mi sie zdarzało spoznic z wzieciem wieczorem..

diane maja duzo hormonow, mlodym dziewczyna zazwyczaj zapisuje sie harmonet lub novynette a kazde tab moga miec skutki uboczne jezeli sa zle dobrane

ja brałam diane przez 1,5 roku...zero efektów ubocznych gładziutka skóra wyleczyłam trądzik, libido mi sie nie zmniejszyło było wrecz wysokie ;) piersi...miseczka ta sama ale bardziej mi sie podniosły ze tak ujme...włosy az tyle mi sie nie przetłuszczały..to i za 2 opakowania placiłam 18 zł dla mnie diane to rewelka, ale to zalezy od organizmu komu jakie tabletki bardziej pasi .teraz po przerwie jestem na novynette , jak narazie spoko

Gość qazirs
do sunny girl: a dlaczego zmienilas tabletki?

tak powiedział mi ginekolog, nie mozna jezdzić non stop na tych samych tabletkach bo w koncu organizm sie do nich przyzwyczaja i przestaje je traktowac jak srodek anty (mowił ze miał kilka przypadków ciazy jak kobiety przez 5 lat jezdziły na tych samych pigułkach) stąd przerwa i nowe tabsy...minie rok, przerwa i wroce do diany

Gość qazirs
aha :) dzieki za informacje :)