Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spszonkaczka

Jak często sprzątacie dom?

Polecane posty

Gość spszonkaczka

Chodzi mi o takie gruntowne porządki, ja je przeprowadzam raz w tygodniu, wtedy oczywiście odkurzam i myję podłogi, ścieram kurze, w łazience szoruje wannę, umywalkę i kibelek itp., w ciągu tygodnia oczywiście sprzątam na bieżąco, tzn. układam rzeczy na miejsce, zmywam itd., ale myślę sobie, że to za mało chyba, i wydaje mi się, że nie jest za czysto w moim domu.. :-P a jak tam u was z porządkami? Biegacie codziennie z mopem i odkurzacie, czy dajecie sobie luz?

Gość Głodomor wszystkożrący
codziennie chałupe ogarniam, staram się sprzątać na bieżąco, a w soboty odkurzam, myję podłogi, łazienki itp. duperele :P W moim domu jest wrażenie czystości, ale pewnie jakiś nawiedzony sprzątacz doczepiłby sie do niejednego :D

Gość ja..
podzielilam porzadki na caly tydzien, tak by w sobote nie zarobic na maxa, oczywiscie sporo rzeczy przeszlo na innych domownikow czyli corke i meza, pracuje wiec nie bede za wszystkich wszystko robic.Przyjelam tez metode ze w sobote procz takich zwyklych porzadkow dokladam jakies sprzatanie np szafy lub szafek w kuchni, tak by pozniej przed jakimis swietami nie robic tego wszystkiego naraz:) Dzieki temu mam wiecej czasu i dla samej siebie jak i dla rodziny i czysty dom:) pozdrawiam

Gość aaaa u mnie
u mnie w domu codziennie sciera sie kurze , myje podlogi , naczynia i wszystkie te rzeczy. Raz w miesiacu myjemy okna.

Gość spszonkaczka
no właśnie chodzi mi o mycie podłóg, ścieranie kurzy, odkurzanie i takie tam czynności, które sa w końcu męczące i zastanawiam się, kto ma na to czas i siłę? Ja też "ogarniam", ale mam pasa, więc chyba musiałabym częściej odkurzać, by było to wrażenie czystości, a mi się nie chce :-P

a ja mam trzy koty i szczeniaka :) sprzątanie kuwet mnie mierzi :P

Gość spszonkaczka
o ja cię.. ;-) czuję się brudasem przy osobach, które codziennie tak na poważnie sprzątają..

Gość Divvaa
Do mnie sprzataczka przychodzi dwa razy w tygodniu i mam czysto sama wkladam naczynia do zmywarki i gotuje ale nie sprzatam

kup sobie elektryczną szczotkę viledy, w tygodniu rewelacyjna rzecz na szybkie doprowadzenie podłóg do czystości, zbiera kłaki zwierzaków, śmieci a odkurzacza używam tylko w soboty :)

a ty do czego służysz w domu? Pytam z czystej ciekawości.

Gość ja....
spszonkaczka....najwazniejsze jest to ze sama uwazasz ze jest czystko w Twoim domu i dobrze sie w nim czujesz.Istotny jes ,jak we wszystkim zreszta umiar

Gość spszonkaczka
bo mie wk.. to, że sprzątam dokładnie raz w tyg a za chwilę jest syf, bo pies nanosi pełno brudu, wszędzie jego sierść.. właśnie czuję, że powinnam sprzątać częściej, myślałam, że mnie zmobilizujecie ;-), jak wracam z roboty, jestem padnięta i nic mi się juz nie chce

Gość ja.......
Tez mam psiaka, i dlatego niestety trzeba latac z odkurzaczem trzy razy w tygodniu, ale pogonilam corke i w tygodniu dwa razy odkurza tak ogolnikowo a ja w sobote z odsuwaniem lozek itd.Łazienke czyszcze w tygodniu tak samo kuchnie, z tym ze np jednego tygodnia porzadnie sprzatam jedna czesc szafek nastepnego tygodnia nastepna i dlatego zawsze pozostaje czysta. Rozumiesz to kwestia rozplanowania. Ja tez tak mialam wczesniej ze co chwila sprzatanie na ktore nie mialam sily ani checi, teraz mam to rozplanowane, zakladam sluchaweczki z dobra muzyka , rekawice , daje sobie godzinke i po wszystkim:)

Gość spszonkaczka
mam nadzieję, że kiedyś też tak sobie zorganizuję czas, że będzie codziennie czysto.. :-) jak odkurzam, to pies biega za mną z nosem przy końcówce odkurzacza, uwielbia to ;-)

Gość ja........
hahahaha, u mnie wrecz odwrotnie moj pies jak tylko zobaczy odkurzacz odrazu bierze nogi za pas;) Przemysl sobie jak wszystko zaplanowac i czy mozesz podzielic obowiazki na innych domowonikow:) polecam obejrzec sobie Prefekcyjna pania domu na TVN Style, czasami prowadza ten program przesadza z ta czystoscia, ale wiele dobrych rad daje:)

Gość dom jest do mieszkania a nie
DO SPRZĄTANIA ...

Gość kluska serowa
ja juz teraz prawie w ogole nie sprzatam i powoli zarastamy :D jestem w 8 miesiacu ciazy i mam problem ze sprzataniem. tyle ze problemem jest moj maz: nie pozwala mi sprzatac bo twierdzi ze to za ciezko dla mnie i caly czas mowi ze on to zrobi. na mowieniu sie konczy :( probuje ogarnac jak jego nie ma (ale on prawie zawsze jest) albo jak sie czyms zajmie i nie widzi co robie ale szlag mnie trafia bo mieszkanie wymaga generalnego sprzatania a on mi nie daje :O a tak normalnie to generalne porzadki raz w tygodniu. mamy rybki, nie brudza tak bardzo ;)

Gość spszonkaczka
no ten program to już mnie kompletnie załamał, ta babka jest tka nierealna.. ogromna chałupa bez odrobiny kurzu.. ona chyba nie robi nic innego poza sprzątaniem! A mój bzik jest rewelayjny, kiedyś też się bało odkurzacza, teraz mi towarzyszy z pełnym zaangażowanien ;-) boję się, że kiedyś mu wciągnę w odkurzacz ten czarny nochal :-P

Gość spszonkaczka
chyba wsadzę psa do akwarium i nie będzie problemu ;-)

Gość ja........
pewnie ze dom jest do mieszkania, ale jak nie jest sprzatany to po czasie nie bedzie nadawala sie mieszkania;) Kluska serowa gratulacje ze wzgledu na ciaze:) A jak maz nie chce bys Ty sprzatala to musisz koniecznie przekazac mu ten obowiazek , kto wie moze mu juz to zostanie w nawyku ;)

Gość ja........
spszonkaczka , masz racje ta kobieta przegina, ale samo sedno programu jest bardzo dobre, bo chodzi aby osoby ktore zapuscily swoje domy, zrobily generalne porzadki, a pozniej wlasnie tak rozplanowaly porzadki by bylo czysto w domu ale tez by mialo sie czas na inne rzeczy:)

Gość kluska serowa
:D ja bym wolala psa ale maz ma alergie. jedyny plus to ze faktycznie czysciej z rybkami

Gość spszonkaczka
czy ten quiz dotyczy czystości? Pomyliłeś (aś) tematy..

Gość kluska serowa
ja - dziekuje za gratulacje. oj nie wiem czy to zadziala z przekazywaniem obowiazkow bo on chce dobrze ale zanim sie zbierze do czegokolwiek to mnie szlag trafia. najpierw mnie odpycha bo on bedzie to robil a ja mam lezec po czym zajmuje sie czyms innym :O poza tym ja to robie lepiej :) hehe.. wyobrazcie sobie ze on przez ponad rok nie zdawal sobie sprawy ze w lazience myje sie kibelek i wanne i kafelki az sie kiedys wkurzylam i zapytalam ile razy to zrobil a on na mnie takie duuuuuze oczy pewnie myslal ze to sie samo czysci :O :D

Gość ja.......
kluska serowa ... znam to, moj maz ma to samo, a jak trafi mu sie odkurzanie to pozniej musi prysznic brac tak sie zawsze biedaczek spoci;) spszonkaczka , oki nie wiedzialam ze to jakis quiz, zmykam w takim razie

Gość kluska serowa
ja- :) przepraszam. wracajcie do quizu.