Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grotka

grota solnaaaa

Polecane posty

Gość grotka

Czesc Jutro wybieram sie z 2 letnim dzieckiem do groty solnej...Moze mi ktos powiedziec, jak mam go ubrac? czy tam jest ciepło czy raczej zimno i czy od tej soli bardzo niszcza sie ubrania? Ogólnie co powinnam ze soba zabrac?

Ja chodzę do Groty z moim 5 miesięcznym maluchem. U nas sa specjalne seanse dla dzieci. W grocie jest ciepło - czyli ubieram go tak jak w domu - spodenki + koszulka z długim rękawkiem, ew. jakis sweterek. Na podlodze jest rozsypana bardzo gruba sól + zabawki (łopatki, wiaderka) - dzieciaczki moga się bawić jak w piasku, no i wtedy na pewno ubranka mają kontakt z solą, ale raczej nie niszczą się (no, mój to na razie głównie na moich kolanach siedzi, ale ja chodze po tej soli w skarpetkach i nie zauważyłam, żeby sie niszczyły). Załóż małemu coś w czym bedzie mógł siedzieć na ziemi - czyli może jakieś grubsze spodenki. Co do tego co masz zabrać - to raczej nic - no chyba, ze drugą parę skarpetek dla siebie i malucha, w razie jakby było chłodno od ziemii. Jedzenia tam nie można wnosić. Zabawki są, więc tez raczej nie trzeba. Są też koce do przykrycia, gdyby komuś bylo chlodno. Cały seans wygląda tak, że leci muzyka relaksująca, albo piosenki dla dzieci - różnie; światlo jest raz bardziej intensywne, za chwilę się ściemnia - pokazują się gwiazdki na suficie itp. Jest mała \"fontanna parowa\" ze zmieniającymi sie kolorami świateł. Mamy siedzą na wygodnych leżaczkach, a dzieci - różnie - jedne lezą, inne bawią się, sa i takie co \"włażą mamom na glowy\" ;) Ogólnie jest fajnie i nawet mój berbeć jest zadowolony - szczególnie jak są inne dzieciaczki - jest bardzo zainteresowany. Życzę milego pobytu :)

Gość grotka
bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz, barzo mi pani pomogła:) POZDRAWIAM