Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula00

odwieczny problem - 70 A

Polecane posty

Gość paula00

Witam, czytalam kiedys na forum ze sa tabletki na wiekszy biust. Może ktoś o tym slyszal??? Wydaje mi sie to dosyc watpliwe, ale moze macie jakies sprawdzone sposoby aby troszke powiekszyc np. do miseczki B? W sierpniu wybieram sie ze znajomymi do Egiptu i bede jedyna o tak skromny biuście. Może jakies ćwiczenia, dieta. Operacja nie wchodzi w grę - aż tak wąznym punktem to dla mnie nie jest aby w ten sposób ryzykować. z gory dzieki za rady....

http://b75.blox.pl/2008/01/Jak-w-3-minuty-powiekszyc-piersi-z-A-do-C.html http://tiny.pl/lhbt http://tiny.pl/pk9p ;) W związku z powyższym zapraszam do porządnego wymierzenia się: pod biustem bardzo ciasno i na wYdechu, w biuście luźno - może da się znaleźć stanik i kostium kąpielowy, który w 3 minuty powiększy A na C ;) I polecam forum Większy Biust - ale od dobrania stanika należy i tak zacząć :)

Gość paula00
bardzo dziekuje za pomoc, zaraz po pracy zabieram sie do mierzenia :-))) zobaczymy co z tego wyjdzie...

Gość kie ka
No ok tez cały czas nosiłam 70 A.Teraz dokladnie sie wymierzylam ,wyszło mi 65 pod biustem i 79 w biuście.Wie ktoś może w jakich polskich sklepach dostane rozmiary od 65?

Gość paula00
mi po wymierzeniu wyszlo - 67 cm pod biustem i 79 w biuscie, wiec mam 60 D :-) (zgodnie z tym odjelam od 67 4 cm i zaokraglialam w dol) tylko gdzie teraz takie staniki???? w zwyklych sklepach maja od 70 ;-((

Gość Mierzaca sie
Ja tez sie zmierzylam i z A wyszlo mi C!chyba?! pod biustem mam 78-79, w biuscie 91 wiec jaki topowinien byc numer? z tego co poczytalam to wychodzi 75 C!i zmierzylam staniki mojej siostry i o dziwo sa dobre wygladam w nich lepeij niz w tych mich a, przynajmniej nie mam tzw. bul, a cala piers lezy ladnie w miseczce:) skoro jej staniki sa na mnie dibre to ciekawe jaki ona nosi rozmiar;p?

Po kolei: kie ka, nie 65 tylko 60, a konkretnie 60(28)D brytyjskie. Obwód stanika musi być węższy niż Twój obwód pod biustem zmierzony ciasno i na wydechu. Do kupienia stacjonarnie w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Katowicach. Niestacjonarnie: patrz stanikowe sklepy z sygnaturki - są też polskie. == Paula00, tak, 60D. Sklepy ja wyżej (Warszawa: Buduar w Złotych Tarasach, Chatte w Promenadzie, Avocado na Brackiej, można też się umówić z właścicielką internetowego Peach Field. Kraków: Intimo na Wysłouchów. Poznań Avocado. Katowice pasaż w jakimś hotelu, ale nie pamiętam adresu – do sprawdzenia na biuściastych w razie czego). == Mierząca się: jeszcze lepiej powinno być w 70(32)D brytyjskim, 70E w naszych bieliźniakach (Triumph, Gaia, Samanta etc.). A siostrze też się pewnie przyda weryfikacja rozmiaru ;)

Gość Co sie łamiesz
? Gdzieś tu grasuje wielbiciel lasek z małymi cyckami (70 B). Może się spotkacie i razem zgracie ? :D

Gość Merzaca sie
Ha zmierzyalam sie dzis i sie okazalo ze jednak mam inne wymiary niz sadzilam;/ pod biustem mam 81- wiec na pewno 70 w obwodzie to bedzie za malo:P i 94-95 cm w biuscie w zaleznosci od tego jak sie scisne.No tak w takim razie powinnam niby nosic 75D;/ a gdzie ja z takimi malenstwami mam nosic D!??toz to nierealne!pomocy!!!zawsze nosilam A w porywach B i nie wydawalo mi sie ze az tak sa za male;/fakt ze fiszbin cisnal ale dalo rade sie przyzwyczaic:P I jeszcze moja siostra ma pod biustem 74 cm a w biuscie 91cm wiec na nasz oko powinna nosci 70D?

Gość Mierzaca sie
Czy nie powinnam nosic naszego polskiego 80A?!?

Gość hjgkkkkkkkkkkkkk
zdecydoewanie 75 a nie 80

Gość dziewczyny staniki
w rozmiarze 60-65 D-E możecie dostać na Allegro, albo w zagranicznych sklepach internetowych. Teraz na Allegro jest stanik w rozmiarze 60DD Freyi, a moim zdaniem ta firma jest nieporównanie lepsza od Panache, które też produkuje takie małe obwody, bo używa lepszych materiałów, milszych, wyższej jakości no i w swoich stanikach ma węższe fiszbiny, które faktycznie obejmują pierś, a nie rozpłaszczają ją, bo są za szerokie. Stanik w rozmiarze 60DD odpowiada mniej więcej rozmiarowi 70B z tego, co się orientuję, jest też chyba jakiś 60E, który już jest większy. Nie wiem dokłądnie;) Bo sama tez mam mniejszy biust:) W niektórych sklepach normalnych też można znaleźć te staniki, tyle, że jest ich 3-4 w całej Polsce a do tego staniki te kosztują ok. 189zł;( Nie załamujcie się:) I naprawdę jak jest się szczupłym, biust dużo lepiej wygląda w tym 60DD niż w jakichś puszapach z H&M;)

Gość dziewczyny staniki
Aha/ I jeszcze powiem, że staniki dla nas jest trudniej znaleźć, ale za to są dużo ładniejsze niż te ogólniedostępne:) Jak raz założycie stanik, który na Was pasuje, naprawdę dobrej jakości, to już nie będziecie nigdy spoglądać na bieliznę w sklepach typu Triumph, Intimissimi, w jakichkolwiek sieciówkach, gwarantuję:) Jak ja pierwszy raz odpakowałam mój stanik Freyi i go pomacałam, to aż piszczałam z zachwytu:D

Gość Mierzaca sie
Przepraszam ze tak przezywam:P ale po dokladnyh pomiarach okazalo sie ze tak na scisk mam 79 cm pod biustem(a tak dosc luzno wlasnie te 81cm)a tak luzno bez biustonasza w biuscie mam 95 cm, w biustonoszu moze o jakis 1 cm mniej.I co teraz? :( Chcialabym zaznaczyc ze piersi mam male poniewaz jestem posiadaczka tzw. szerokich plecow wiec nie wiem czy C nie bedzie za duzy? czy w ogole plecy maja jakis wpluw na rozmiar stanika?

Gość ja myślę że masz
w biuście mniej cm w staniku, bo nosisz za małe miski i to Ci spłaszcza biust.

Gość mierząca się jak nie przymierz
stanika, to się nie dowiesz, czy jest dobry;) Spróbuj, nic nie tracisz

Gość kie ka
ehh no to chyba narazie bede musiała zostać przy moim 70 A , bo na rozmiary 60 mnie nie stać.Oglądałam na allegro ,nie ma ich za wiele ,w ogole po zdjęciach nie wiem co miałabym włożyć do tego stanika bo ja to w sumie w ogole biustu nie mam :P Z jakich zagranicznych stron zamawiacie biustonosze i jak to wychodzi mniej wiecej cenowo?

Gość ja często zamawiam ze
sklepu Bravissimo, zazwyczaj są po ok. 25 funtów czyli tak 150zł razem z przesyłką wychodzi. Weź pod uwagę, że na Allegro te staniki sa rozłożone, z tego, co widziałam, albo sa prezentowane modele z katalogu na modelce, w WIĘKSZYM rozmiarze niż sprzedawany. I że obwód takich staników bez naciągania to jakieś 57cm zazwyczaj. Więc w stosunku do tego te miski sa małe;) Też się bałam jak kupowałam pierwszy stanik w takim rozmiarze, też 60DD, bo zwykle nosiłam małe 70B z H&Mu, i nawet to czesto było za duże, ale się przekonałam i teraz chadzam tylko w takich miękkich staniczkach, a do tego biust mi urósł, bo najpierw nosiłam 60D, ale po 4 miesiącach już 60DD:)

Oooooo, a na Allegro jest stanik 60DD, który mam w innej wersji kolorystycznej i muszę powiedzieć, ze on jest rewelacyjny. Tyle, ze ja go kupiłam za 119zł plus przesyłka, a tam jest w "kup teraz" za 65:/ Nie mów, że to drogo, bo tyle kosztują staniki w Reserved, a one się nadają do mycia podłogi;) Poza tym polecam masaże przy każdym prysznicu, no i troszkę przytyć:)

Widziałaś linki best bra?:) Obejrzyj je dokładnie. Ile masz cm w biuscie? Bo ja mam 81 i nosze rozmiar 60DD i jest ok:) Nawet już zaczynam wyrastać. A pod biustem mam 67cm

Gość Mierzaca sie
A jak zmierze ten proponowany rozmiar 70E -jesli go gdzies znajde:P a bede sie czula jak w gorsecie tzn. mocno scisnieta to czy mam go na sile brac i sie przekonac do niego z czasem czy tez zwiekszyc obwod i zmniejszyc miseczke do c?

Gość mierząca się......
Staniki 75 z Triumpha na przykład rozciągają się do 100cm:O Więc nie wiem, czy masz 100cm w klacie. Szczerze mówiąc ja mam 67cm, noszę spokojnie mało rozciągliwe 60 i czuję się super, nic mnie nie obciska, a jak coś mnie ciśnie w nowym staniku, to pochodzę 2-3 dni i już jest super, bo się przyzwyczaja stanik do mnie a ja do niego. One się rozciągają przecież, ten obwód nie jest stalowy. A przynajmniej się trzyma i nie wjeżdża mi ciągle na cycki, nie muszę go non stop poprawiać. Dziwne, że kobiety są w stanie zrobić sobie sztuczne piersi, a nie są w stanie zadbać o własne:O Rozśmieszyła mnie wypowiedź o tym, że staniki na Allegro są drogie.

kieka, na Brastopie np. czy na wyprzedażach w innych sklepach możesz kupić staniki za 15-20 funtów. To tyle co za byle jakiego Triumpha, a jakość nieporównanie lepsza. I lepiej jest mieć jeden dobry, nie niszczący piersi stanik i prać go co wieczór, niż 5 byle jakich i w złym rozmiarze :) == Mierzaca sie, nie kombinuj :P Jak Ci (mam nadzieję, że już prawidłowo) wyszło 79/95 to przymierzaj 70G, w niektórych sklepach do znalezienia. I mierząc wygarniaj solidnie biust spod pach do misek – wtedy zobaczysz, ile w obwodzie to plecy, a ile rozsmarowane przez jakieś nieszczęsne B piersi. Co do obaw o ścisłość: po pierwsze po przestawieniu się na węższy obwód na pewno go będziesz odczuwać, ale szybko się przyzwyczaisz, a potem nie będziesz mogła zrozumieć jak mogłaś nosić staniki za szerokie. A po drugie: jeśli przy mierzeniu nowego stanika masz wrażenie za ciasności, to spróbuj go założyć miskami na plecy czy do brzucha i tylko zapiąć tam, gdzie ma być. To pozwoli sie zorientować, czy nie jest przypadkiem za ciasny z powodu za małych misek, w które piersi się nie mieszczą i uciekają pod obwód ;)

Gość katinkova
80A, ratunku :) Tak rozumując to nawet Ewa Sonnet mogłaby nosić A... 100A albo 110AA. Lasko! Masz 95 cm w biuście, to jest 5 CM WIĘCEJ NIŻ tzw. idealny rozmiar 90-60-90, wciskasz się w jakieś ekstremalnie płaskie 80A - jeszcze założę się że z upsh-upem pewnie. Złap rękami lewą pierś - prawą ręką zgarniając i unosząc od spodu, całą pierś, od samych żeber, lewą łapiąc wszystko aż niemal od pleców i zgarniając do przodu (albo odwrotnie lewa i prawa, jak wygodniej) i zobacz jakiego masz cycka. Jak puścisz to ci się rozłazi z powrotem. A dobry stanik, dobrze dociskający obwodem i fiszbinami, trzyma je właśnie tak cały czas. 95 w biuście i mały biust... omg. A co ja mam powiedzieć? mam 85 cm w biuście. I noszę 65D :)

Gość kie ka
No to chyba kiedyś najpierw przejade sie do Katowic do tego sklepu poprzymierzać i zobaczyć jak to w ogóle wygląda bo narazie nie jestem w stanie wydać ponad 100zł w ciemno żeby zamówić przez neta.Dzięki za wszystkie porady :)

Gość Mierzaca sie
Hehehe katikova dzieki za wizualizacje obrazu:P wiesz wymiar wymiarowi nie rowny, nie mam idealnej figury heheh pozostale wymiary budza spore zastrzezenia:P nie mam filigranowej budowy ciala, jak juz pisalam mam atletyczna gore tlowia- w mlodosci sporo plywalam, wiec mam szerokie plecy;/ dlatego nie wydaje mi sie zeby te E bylo ok:P no ale sprobuje, a co raz sie zyje:)jak nie to poszukam mniejszego rozmiaru ale do B na pewno nie wroce!W ogole to smiesze,ale ja myslalam ze tzw. bula:) powinna wystepowac w staniku bo swiadczy to o tym, ze ma sie jakas piers i fajnie wyglada jak wystaje znad stanika:D wiec widzicie jaka ja zielona w tym temacie jestem:P poprzymierzam w weekend i dam znac co i jak:)

Gość pytanko do best bra lub
kogoś zorientowanego Też mam nieduży biust i z tego co piszecie wynika, żeby darować sobie push-upy, usztywniacze i nosić tylko gąbczaste staniki obejmujące całą pierś. Ale wtedy nigdy małobiuściaste nie uzyskają takiego efektu jak np. tu http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=231963 bo po prostu cały cycek zniknie w miseczce i nic nie będzie wystawać... A nie zawsze chadza się w golfie :/ Więc co latem? I czy push-upy są ZŁE?

ja mam pod biustem 67cm dosc ciasno zmierzone. a w biuście 78-79cm(raczej luźno). jaki to rozmiar? zawsze nosze A

Gość toma-pomozecie mi tez
"Oooooo, a na Allegro jest stanik 60DD, który mam w innej wersji kolorystycznej i muszę powiedzieć, ze on jest rewelacyjny. Tyle, ze ja go kupiłam za 119zł plus przesyłka, a tam jest w "kup teraz" za 65:/" gdzie? ja nie widze na allegro takich stanikow :( best bra -> pomoglabys mi? tez zamierzam kupic sobie jakis odpowiedni stanik, na razie kupuje w h&m 70A z serii mlodziezowej ze snoopim:/ pod biustem na wydechu - 67 cm w biuscie - 74 cm