Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula00

odwieczny problem - 70 A

Polecane posty

Gość toma
podnosze:)

Gość kie ka
maslana ,masz podobnie jak ja ,wychodziłoby 60 D. Nie wiem co miałabym wsadzić w taki stanik bo mój biust z rozmiarami 65-79 wygląda mniej więcej tak http://www.plfoto.com/719964/zdjecie.html jak nie jest mniejszy nawet :P

Gość troczek
ja mam pod biustem 70, w biuscie do 85 (czasem mniej), wychodzi mi 65D lub DD albo 60 E - no i tu pojawia sie problem - 65D jeszcze udalo mi sie znalezc i zmierzyc, ale mam wrazenie, ze lepszy bylby jednak obwod 60, nie mam jednak pewnosci, a takie obwody tylko w necie :( boje sie brac w ciemno, boje sie, ze nie bedzie jednak pasowac :( miedzy modelami sa duze roznice, bo czasem 65 ledwo dopinam, a czasem zapinam sie na ostatnia haftke...

Gość L*A*V*E*N*D*A
do best_bra :) czytałam Twoje wypowiedzi w tym i innym topicu o podobnej tematyce i widzę, że znasz się na rzeczy :) w tamtym temacie doradzałaś dziewczynom, jakie rozmiary staników powinny nosić, czy mozesz doradzić i mi? zmierzyłam się dziś po raz kolejny bardzo dokładnie, pod biustem mam 80, w biuście 96, noszę rozmiar 75D - czy aby na pewno dobry? A, i mam jeszcze jedno pytanie - które staniki sa lepsze: te miękkie czy te usztywniane (nie push-upy, tylko zwykłe z fiszbiną i usztywnieniem/półusztywnieniem)? Ja noszę takie usztywnione, wyciągam z nich te wkładki, bo ich nie lubię, ale nie wiem, może lepszy jest taki miękki? pozdrawiam :)

Maslana, brytyjskiego 60(28)C/D szukaj (raczej D, latwiejsze do znalezienia, tylko raczej z tzw. Malomiseczkowcow – patrz odpowiedni watek na biusciastych. == pomozecie mi tez, 67/74 : wychodzi 60B/C, niestety trudno dostawalne oba L Za to bez wiekszych problemow znajdziesz 65(30)AA – nie bedzie to ideal, ale lepsze od czegokolwiek z obwodem 70 np. == Troczek, ale kupujac przez net tez przymierzasz – masz przeciez czas na odeslanie niepasujacego zakupu. A ze model modelowi nierowny, to niestety prawda – dlatego sa na biusciastych watki o rozciagliwosci obwodow, watek o wielkosci miseczek I watki producenckie – przebrniecie przez nie pomaga dokonac dobrego wyboru :) == L*A*V*E*N*D*A 75E powinno byc lepsze, sprobuj. A najlepsze sa staniki na fiszbinach, ale z miekkimi miskami. I najladniej w nich biust wyglada, bo sie uklada naturalnie i nie jest „maskowany“ przez gabeczke w staniku. No, i w miekkich miseczkach wychodza wszystkie bledy w dobieraniu biustonosza (niewypelnione miseczki etc.), wiec maja niezaprzeczalny walor edukacyjny ;)

Gość L*A*V*E*N*D*A
best_bra - wielkie dzięki za radę! na pewno przy najbliższym zakupie wypróbuję miękkie 75E :) pozdrawiam!!

Gość do best bra
:):)A co sądzisz o firmie gaia na początek?? Oglądałam w realu ich stanik alexa, czy te miseczki są dobrze skrojone?

Gość L*A*V*E*N*D*A
O, i ja się podpiszę pod powyższym pytaniem. Ogólnie, jakie polskie firmy bieliźniane są godne polecenia? :)

Gość push-upy
Podałaś ten link: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=231963 Piersi nosi się w miseczkach, po to są w biustonoszu miseczki, żeby tam wkładać pierś, a nie wypychać je gąbką a pierś nosić nad nimi ;-) Efekt zbliżonych do siebie kuleczek uzyskuje się dzięki ściśnięciu i rozpłaszczeniu piersi (przyciśnij sobie rękami piersi tak jak zrobiłby to push-up). Niestety efekt rowka w przypadku mniejszego biustu dzieje się kosztem spłaszczenia piersi. Noszenie spłaszczającego biustonosza non-stop skutkuje tym, że potem dziewczyny piszą, że mają jakieś takie płaskie i rozlane, szeroko rozstawione piersi ... Druga sprawa, to to, że większość z tych kuleczek i rowków to efekt Photoshopa, a ty się babo dołuj że nie wyglądasz jak modelka ze zdjęcia.

Z polskich ponoc Dalia ma dosc scisle obwody. Poza tym internetowe Comexim i Melissa (uwaga, nieco inna rozmiarowka niz Gaia czy Triumph). I to chyba tyle... Pozostale dostepne w naszych bielizniakach firmy (Konrad, Roza, Gaia wlasnie, Triumph, Corin) produkuja niestety bardzo rozciagliwe staniki i przewaznie obwod 70 jest na osobe majaca pod biustem jakies 80 cm, jak nie wiecej. Bywaja wyjatki (w Gai bodajze modele Severine i Antalia sa scisliwe), ale rzadkie. W watkach producenckich na biusciastych na pewno znajdziesz sprawdzone modele :)