Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos taki ze spuchnieta noga

czy robia zdjecia rtg bez skierowania?prywatnie?

Polecane posty

Gość ktos taki ze spuchnieta noga

od dwoch dni bolala mnie noga, sadzilam, ze to przeciązenie jakies, wiadomo nie bede robila tragedi z tego ze boli mnie noga... jednak dzisiaj noga jest juz cala spuchnieta, dokaldnie to stopa... chcialam spytac czy robia zdjecia rtg bez skierowania w prywatnych poradniach...?? nie mam ubezpieczenia, a jestem studentka...a ktos mi powiedzial, ze i tak musze meic skierowanie...nawet jak ide prywatnie... czy to prawda?? i czy jak pokaze stope, to nie bedzie to wystarczajacym wskazaniem??

Gość pchlasachrajka
musi byc skierowanie, ale mozesz pojsc prywatnie do lekarza po takie skierowanie

Gość studenci przeciez sa ubezpiecz
eni...

Gość niestey bez skierowania nie ro
bia chcialam sobei zorbci to mnie wyzrucili;/

Gość studenci przeciez sa ubezpiecz
idź normalnie na izbę przyjęć do najbliższego szpitala

Gość jak studiujesz...
to jestes ubezpieczona! http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=2&dzialnr=1&artnr=1021 moze byc twoja skladka odporowadzana tam gdzie rodzice pracuja lub moze byc z uczelni... tak czy inaczej jestes ubezpieczona! nawet jak rodzice sa na rencie, emeryturze czy cokolwiek i mozesz korzystac w obu oddzialach NFZ jesli studiujesz w innym miescie!

Gość jeśli studiujesz...
dokladnie, idz do szpitala i tyle musza cie przyjac jak masz legitymacje studencka - wszyscy studenci sa ubezpieczeni!

Gość technik rtg
niestety nie możesz bez skieorwania ale dobrze Ci radza idz do lekarza u ktorego sie leczysz albo jestes i powinien a nawet musi ci dac skierowanie powodzenia

Gość otoz studiuje w innym miescie
nie jestem ubezpieczona, mimo ze jestem studentka.. w ogole u nas na uczelni nie ma ksiazeczek zdrowia... tylko na pesel rodzica ubezpieczonego byly zapisy... zdjecia zrobilam(musialam zaplacic), a na izbie przyjec powiedzieli mi , ze mam sie zglosic do swojego lekarza pierwszego kontaktu, nie patrzac nawet na nic... zpytalam ( bo do miejsca swojegozamieszkania mam 100 kilometrow) co teraz mam robic... poniewaz mam obrzek kazali zalozyc lod i tyle....powiedzieli, ze przyczyn moze byc multum...czyli nie zostalam przyjeta w ogole na izbie przyjec...

Gość gość
Moze to śmieszne, ale na rtg i po porade chodze do weterynarza, płace 50 zł i mam od reki bez papierologii. W brew pozorom weterynarze znają się bardziej na diagnozie niż przeciętny internista, zwierzak przecież nie powie co go boli.

Gość Szuko54
Niestety na rtg wymaga sie skierowania niezależnie prywatnie czy nie, ale np. w niektórych prywatnych placowkach mozna dostac takie skierowanie od lekarz dyżurnego za darmo i zrobic rtg od reki np w Lux Medzie.

Gość dartt

Polecę zakłada rtg na Serkowskiego, na stronie rentgenkrakow.pl masz ich cennik i dokładny adres. Ważna sprawa – jeśli chodzi o rentgen to zawsze trzeba mieć skierowanie od lekarza. Nieważne czy idziesz na fundusz czy prywatnie to skierowanie musi być...nie wiedziałam o tym wcześniej, także piszę ;)