Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia 123455

ODPOWIEDZCIE NA MOJE PYTANIE !!!

Polecane posty

Gość Gosia 123455

Hej, Byłam u mojego gina i z roztrzepania zapomniałam się go zapytac. Może jest tu jakaś mądra głowa. Otóż poprosiłam gina aby zamiast yasmine przepisał mi yasminelle. Ale zapomniałam się zapytac czy moge wziasc pierwsza tabletke yasminelle od razu po yasmin bez 7-dniowej przerwy. Zazwyczaj jej nie robię. Choruję na endometriozę. Dziękuję za każdą mądrą i poważną odpowiedź.

Gość ciasteczko6
Czesc. Mialam nie odpisywać, bo powiem szczerze, że nie pamiętam jak ja to zrobiłam (ale chyba była przerwa), o ile sie nie myle to na ulotce powinno być napisane. Nawet ulotke yasminelle masz na necie. Ale odpisałam, bo mam to samo co Ty, czyli z yasmin na yasminelle i endo... pozdrawiam.

Gość Gosia 123455
Dzięki za odpowiedź. Ulotkę czytałam na necie i nic z niej zbytnio nie zrozumiałam :D ALe chyba zrobię przerwę :) Długo już chorujesz na endo ??

Witajcie ! też mam endo i od roku jestem leczona tabletkami anty o nazwie Rigevidon od samego początku biorę je normalnie z 7 dniową przerwą ,efekty leczenia są bardzo dobre . A Wy jak długo bierzecie tabsy bez 7 dniowych przew ????

Gość ciasteczko6
Gosia od jakiś 4 lat....... troche tego jest. Na ulotce jest tylko tyle cokolwiek to oznacza, a powiem Ci że sama tego nie rozumiem, ale wychodzi na to że nie robi sie przerw. Kurcze, ja nie pamiętam jak to było u mnie, ale moge Ci powiedzieć że yasminelle są jak dla mnie najlepsze z wszystkich jakie brałam, a było ich troche: "Zmiana z innego złożonego hormonalnego środka antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra. Można rozpocząć przyjmowanie Yasminelle w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych)." wkleiłam, bo wiem że tu jest sporo mądrzejszych ode mnie :) może to zinterpretują odpowiednio. powodzenia w walce z endo... teraz dopiero Ci wykryli? który stopień? jakaś torbiel? jak masz jakies pytania wal śmiało.

Gość a jakie są objawy endo
skad sie dowiedziałyście ze ja macie?

Gość Gosia123455
Ja wiem o chorobie od 3 lat ale podejrzewam, że choruję na nią znacznie dlużej. Jestem już po dwóch laparoskopiach. Wykryto u mnie ogniska endo w miednicy mniejszej oraz zrosty. Przy drugiej laparo tych zrostów było znacznie więcej. Brałam kiedys Danazol - po pierwszej laparo przez 9 miesięcy ale jak się okazało nie dał on efektów bo kilka miesięcy później wylądowałąm na drugiej laparo. Teraz brałam yasmine ale doszłam do wniosku ze przejdę na yasminelle skoro mają mniejszą ilośc hormonów. Do Małej: Ja już prawie rok biorę bez przerwy, chyba że organizm mnie do tego zmusi...jak widzę że pojawiają się plamienia w trakcie opakowania to robie przerwę- czyli co jakieś 3- 4 miesiące.

Gość ciasteczko6
Mała _ OO ja zawsze robie przerwe - tylko po pierwszej laparoskopii brałam depo provere, ale to coś zupełnie innego. a objawy są różne i nie zawsze muszą wskazywac na endo: obfite miesiączki, bardzo bolesne - ale jak takie ma sie miesiączki to nie zawsze muszą wskazywać że ma sie endo. ja sie dowiedziałam jak poszłam do lekarza, bojąc się że jestem w ciąży - miesiączka mi się zatrzymała, a to przez cyste czekoladową wielkości 7cm. stąd wiem.

Też byłam na Depo Prowera w zastrzykach ale mialam krwawienia niewiadomego pochodzenia i lekarz kazał odstawic ,przeszłam na Danazol ale skutki uboczne po 4 miesiącach były potworne . Najlepsze efekty w leczeniu przyniósł u mnie Zolaadex ,bezposrednio po nim przeszłam na leczenie hormonalne któro ciągne do dzisiaj ( mninąl wlasnie rok )