Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiada

Czy obowiązuje mnie podwyżka u dentysty, skoro zaczęłam leczenie przed podwyżką?

Polecane posty

Gość kasiada

Bardzo proszę o poradę!Otóż w połowie grudnia poszłam do dentysty na zmianę 3 koron( to była konieczność) Pani doktor powiedziała mi, że będzie to kosztować 350zł za zęba. Nie mając wyjścia zgodziłam się. Do czasu zagojenia dziąseł nosiłam (noszę)akrylowe nakładki. Dziś poszłam do przymiarki i dr mówi mi, że technicy podniesli ceny i że będę musiała zapłacić o 50zł więcej za zęba. Zamurowało mnie i wyszłam. Wydaje mi się, że mnie obowiązuje stary cennik?! Proszę o rady i ewentualnie, gdzie bym mogła poszukać prawa dot. powyższego.( jutro chciałabym się polubownie dogadać) Dziekuje za zainteresowanie i rady!

teoretycznie powinna Ci liczyć po starych cenach i racja jest po Twojej stronie ale wątpię, zebyś coś ugadała nie masz jej jak udowodnić, ze ustnie podała Ci niższą cenę no chyba, ze okaże się człowiekiem a nie harpią i się jakoś dogadacie ale akurat w przypadku stomatologów w powyższe nie wierzę :O

Gość pchlasachrajka
zawarlas ustna umowe na stara cene i obowiazuje Cie stara cena, to wynika z przepisow kodeksu cywilnego z czesci dotyczacej zobowiazan

Gość witamina C
no powinna Ci liczyć po starej cenie.. tak jak sie umawiala z Tobą

Powie Ci pewnie, ze ona jest pełna dobrej woli i ple ple ale ona tez musi zapłacić technikowi, opłacić czynsz za gabinet i podobne bzdety :O

Gość kasiada
Dzieki wszystki za rady! Trzymajcie kciuki- ide do dentysty!