Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjjgjghjgjghjghjghjgjkllk

Czemu do tej pory nie zaszłam w ciążę...?

Polecane posty

Cześć kobietki :) Mam takie pytanie... Mam strasznie bolesne miesiączki. Od 6 lat jestem z moim narzeczonym, zawsze polegaliśmy na metodach naturanlnych ale specjalnie nie liczyliśmy tempaertur ani nic. Po prostu stosowaliśmy w tzw. mokre dni stosunek przerywany... Czasem jakies prezerwatywy ale rzadko no i przez pół roku tabletki. Jakies 2 lata temu. Zastanawiam się czy to możliwe że do tej pory nie zaszłam w ciążę...? Aż się boje przyznam szczerze... W tym roku bierzemy ślub i mó narzeczony coraz częściej zaczyna mówić o dzidziusiu a ja zastanawiam się czy jest taka możliwość...? Miałam kiedyś robione usg dopochwowe, lekarz stwierdził przy okazji ze właśnie mam jajeczkowanie...A z kolei mój narzeczony, jak był mały miał uraz podczas meczu piłki nożnej. Miał wtedy pękniętą cewkę moczową i miał operację ponieważ zdążyła się już zrosnąć co powodowało okropny ból. Co myślicie kobietki...? Mam się o co martwić? Jakie badania mogę zrobić żeby wykluczyć u siebie niepłodność no i oczywiście u mojego przyszłego mężusia... :P

Aaa zapomnialam dodać. Przez 4 miesiaće kochaliśmy się bez zabezpieczania, do końca. I za każdym razem mój okres był wyjątkowo obfity i wyjątko bolesny ale był niestety... :(

Gość Janina80
Wiesz nie martwiłabym sie tym na razie. Ja też mam tak wyjątkowo bolesne okresy - mam 1 dziecko, a w ciążę wcale nie jest tak łatwo zajść. Sama zresztą piszesz, że jednak przestrzegaliście suchych i mokrych dni - po prostu mieliscie szczęście - że nie zachodziłas w ciążę. Teraz idzcie na żywioł nie myśl o tym, tylko sie kochaj, zapomnij o dniach mokrych i suchych, pozwól działac naturze i ja chyba tez tak zrobię!!!

Dzięki :) Chyba tak zrobię, na pewno tak zrobię :) Mam nadzieję że to tylko mój wymysł i będzie ok. Poczytałam parę postów o kobitkach, które nie mogły zajść i podczas przeglądani kafe robiły test :) który wyszedl pozytywnie :D Dziękuję i życzę wszystiego dobrego :)

Też mam bolesne miesiączki...ginekolog powiedział mi że mam tyłozgięcie macicy czy jakoś tak... od roku się nie zabezpieczamy a ciąży jak nie było tak nie ma...

Gość dziewczyna25
czesc dziewczyny! mozna sie przylaczyc? ja tez mam problemy z zajsciem :(( staram sie juz nie myslec kiedy mam dni plodne, kiedy nie.. ale nie da sie!!! czy mozna sie tego nauczyc?

Mam nadzieje ze sie uda... :)

zrob badania na plodnosc.dowiedz sie narazie u siebie u ginekologa ;) no wlasnie jak kobieta chce zajsc to nie moze. a taka nastolatka zachodzi

A dziewczyny jak myślicie?... Czemu wtedy kiedy się staramy, to nawet okres mi sie spóźnia a mam dość regularny a kiedy przychodzi @ to jest on wyjątkowo bolesny i obfity, wcześniej był bolesny itd ale nie aż tak... I raz wyleciała ze mnie że tak brzydko powiem - galareta...Taki wielki kawał... No i jak się jej przyjrzałam to była miesista i unaczyniona... Przestraszylam sie wtedy ale taka moja pseudolekarka powidziala ze to blona sluzowa....Ale taki kawał? :(

Gość upupupupupupupupupupupupupuiuo