Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elelelekelemele

Ile zarabia tłumacz przysiegłych?

Polecane posty

Gość elelelekelemele

Jak w temacie.

Gość ergot
nie mam zielonego pojecia, przysiegam

Gość ergot
no ale z 50 zl za stronke glupiego tekstu dostaniesz

Gość to zalezy gdzie
w sadzie niewiele,ale naprzyklad na tlumaczeniach dla firm duzo sie zarabia

Gość tez nie mam pojecia ...
ale pewnie duzo ... moja ciotka za przetlumaczenie czegos zj.czeskiego zaplacila ... 100 zł ;/

Gość poiuytr
zalezy czy jest zatrudniony w firmie, czy prywatnie tłumaczy. Jesli prywatnie to dużo, np. 100- 200 zł za przetłumaczenie głupiej umowy, która ma pół strony

Gość ale pierdzielicie
biorę 23zł za ang--> pol o 30 zł za pol---> ang.Takie są stawki. Tyle, że strona obliczeniowa jest dla nas dośc łaskawa. Jak ktoś chce płacic wiecej jego sprawa. Roboty mam w bród, muszę odsylac ludzi. :O

Gość ale pierdzielicie
poza tym nie "przysięgłych" tylko "przysięgły" :O

Gość nie do końca pierdzielą

Gość kiepsko sie wiec ustawilas

Gość ale pierdzielicie
Aha, czeski jest droższy. W innej grupie. W najtańszej jest ang, niem franc i ros.

bo jeśli masz zlecenie z sądu to masz stawki określone z góry które własnie są takie niskie, ale jesli masz zlecenia prywatne to mozna sobie zażyczyć dużo więcej. nie zaniżaj nam rynku swoimi niskimi stawkami

Gość to zalezy gdzie
w zachodniopomorskim ceny sa nawet 60-100 pln. za niemiecki. w niemczech juz mozna taniej przetlumaczyc

Gość przysięgam że wam wytłumaczę

Gość ale pierdzielicie
możesz wywalic stawkę i 100zł za stronę i więcej jak chcesz. Biorę uczciwie tyle ile wynoszą stawki, nic nie zaniżam.

no tak, ale stawki ustalone z sądu są przeznaczone dla tłumaczeń urzędowych, a to ze wezmiesz więcej za prywatne to wcale nie jest oszustwo ale cenienie siebie! i wcale nie zniechecają ludzi, którzy chcą miec pewnosc co do profesjonalizmu

Gość ergot
tu nie chodzi o profesjonalizm. Chodzi o pieczatke. Gdyby nie to, kazdy by tlumaczyl samodzielnie. Dlatego 30 zlociszow za strone jest w porzadku.

ale ergot, 30 za stronę to nieprzysięgły bierze (i dobrze, bo jesli ma wyksztalcenie to wlasnie trzeba sie cenic). zgadzam się ze pieczątka odgrywa tutaj dużą rolę, ale na taką pieczątkę przysięgły sobie solidnie zapracował (pomijając takich ktorzy pare lat temu załapali się jeszcze na tytuł przysięgłego be egzaminu). Zobacz chociazby na ceny w biurach tlumaczeniowych, przysięgłe są wyzsze od standardowych. Ceńmy się kurcze

Ogłaszam, że świadczę usługi seksualne w Poznaniu i okolicach, cena do negocjacji. Coś o mnie:) Jestem studentką teologii (3 rok) Mam 23 lata, 173 cm wzrostu, duże piersi i zgrabną linię. Nie palę. Czekam na propozycje od panów ale również i od pań.

Gość ergot
a jestes przysiegla, czy nie? Ma to ogromne znaczenie.

Gość przecież Jacykow
po co zadawac głupie pytania każda firma oferująca tłumaczenia ma cennik na swojej stronce cena zależy nie tylko od ilosci tekstu ale stopnia jego trudności, specjalizacji itp

Gość ergot
no tak, za tlumaczenie dlugich wyrazow bierze sie wiecej.

mam zamiar byc przysięgłą już bardzo niedługo i tłumaczę od dawna, za moje wykształcenie - podyplomowe - zaplacilam kupę kasy i profesjonalni tłumacze przysięgli pracujący w zawodzie od kilkunastu lat wlasnie wbili nam do głowy zeby się cenic i zeby nie zaniżać rynku. jako zwykły tłumacz biorę wlasnie srednio 30zł

Gość Tłumacz
Mi się zdarza zarobić na tłumaczeniach do 20 tys na mc, średnia to 8 :)

Gość trzeba się cenić
Pozwólcie, że podam Wam przykład: Podyplomowe studia na UW kształcące tłumaczy przysięgłych kosztują 14 800zł za 4 semestry... Egzamin państwowy kosztuje 800zł. Przeliczcie to sobie. Czy jakiemukolwiek absolwentowi (który studiował min. 7 lat i jest wybitnym specjalistą w swojej dziedzinie) opłaca się brać 30 zł za stronę??? Szczerze wątpię. Płaci się za WIEDZĘ, PROFESJONALIZM i przede wszystkim za ODPOWIEDZIALNOŚĆ, jakką bierze na siebie tłumacz, a nie za pieczątkę...

Gość gość
zapewne nie malo. jesli potrzebujesz rozmowy z tkaim tlumaczem to skontaktuj sie z www.mawil.pl/ Pani Małgorzata jest tkaim tlumaczem moze uda sie poprosic ja by dala CI korepetycje