Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bumerangiem

uplawy, pomozcie mi! nic nie pomaga...

Polecane posty

Gość bumerangiem

czesc dziewczyny, mam problem juz od dluzszego czasu - prawie 2 lata, mam dosyc obfite, czasem nawet bardzo uplawy bialego koloru ze zmieniajaca sie konsystencja - robilam kilkakrotnie wymaz, cytologie - caly czas wychodzi mi tylko flora bakteryjna - i zaden ginekolog nie umie mi pomoc - a z czasem te objawy jeszcze sie wzmacniaja, pozatym w okolicy warg sromowych zbiera sie wydzielina, stala...jakby serek - codzien ja usuwam - ale to nic nie daje - dodam ze nic mnie nie swedzi, nie piecze - uzywalam lactacid femina, lactovaginalu - nic ...od ponad pol roku biore tabletki anty ale to nie wplynelo na te uplawy.... czy moze ktos ma pomysl jak dalej postepowac z leczeniem ? teraz od pol roku niczego nie stosuje - myslalam ze moze naturalnie sie uspokoi - ale nic...

Gość bumerangiem
prosze...!

Gość znowu postów nie widać
moze tantum rosa? Wyplukuj to od srodka?

Gość bumerangiem
dzieki, sprobuje moze jeszcze jakis pomysl ktos ma ?

Gość upupupupupu

Gość pewnie masz
jakieś bakterie, idź do lekarza, przepisze ci coś. może pod wpływem czegoś np. leków zmieniła ci sie flora bakteryjna, lekarz poleci ci coś co pomoże odbudować, wizyta u lekarza jest konieczna, unikaj słodyczy, jedz dużo jogurtów to pomaga

jeżeli w badaniach nie ma zmian to prawdopodobnie taka twoja uroda - po prostu masz silne wydzielanie śluzu i tyle kłopotliwe to (znam to z własnego doświadczenia) ale chyba nic nie poradzisz - mnie przeszło z wiekiem (tzn ok 20 -22 rż)

Gość bumerangiem
canberra , tos mnie pocieszyla :P hmm...ale moze jest jakis sposob zeby chociaz ograniczyc ilosc tego sluzu...? czasem 2 wkladki dziennie + 1 na noc - to za malo - i kazda z nich moglabym wycisnac... fakt, przynajmniej nie mam roblemow z suchoscia pochwy...ale czemu od razu ze skrajnosci w skrajnosc ? :P jakies pomysly...? :)

jeśli lekarze nie pomagają ,hmm trzeba użyć domowych babcinych sposobów,czyli podmywaj się wywarami z ziół :rumianku,nagietka ,szałwi to nie zaszkodzi a pomóc moze;) do tego serka to używaj nawilżających chusteczek-najlepiej takich dla niemowląt Bambino albo innej firmy,mają ładny zapach i dają fajne efekty. Pozdrawiam:)

Gość bumerangiem
w sumie uzywam plynu do higieny intymnej Nivea z rumiankiem - efekt powinien byc chyba ten sam...? czy jednak mimo wszystko lepiej zrobic napar...?

Gość upupuppup

Gość uppupppu

Gość hallllllo

Gość hellllp

Gość helllllp

ja też mam coś podobnego... zaczełam traktować to jako coś naturalnego bo zaden ginekolog nie zwracał na to uwagi więc stwierdziłam ze poprostu mam dobre nawilzenie...zaden państwowy nie widział problemu... poszłam prywatnie i lekarz stwierdził zę moze to być od nadzerki...będzie mi ją niedługo wymrazał, czekamy tylko na wyniki cytologii...

u mnie cytologia wyszla w porzadku i wszystkie inne badania tez - jedyne co - to fakt ze mam jeden jajnik powiekszony i bolesny przy badaniu, choc nie wiem czy to ma wplyw... lekarz powiedzial ze pewnie taki moj urok ze produkuje tyle tego sluzu, dlatego chcialam sie dowiedziec jak mozna probowac niwelowac skutki tej \"produkcji\" w zyciu codziennym ? bo na prawde denerwujaca jest potrzeba codziennego chodzenia z wkladkami...a w stringach takowe nie wygladaja zbyt sexy..:-)

Gość Feminis
Wedle moich doświadczeń i tego co czytałam, - zrezygnuj z płynu do mycia okolic intymnych, spróbuj szarego mydła. Wydzielina ma jakiś przykry zapach? Mnie pomógł Gyno-Femidazol ( taniutki, na receptę w formie globulek). On teoretycznie jest na grzybicę, ja jej nie miałam, ale pomaga też na inne bakterie. Wiem też, że jest różnie tolerowany. Zawsze na jakieś sensacje pomagał mi Metronidazol, ale w tabletkach- 7 dni i po kłopocie. Tantum Rosa przy tak silnych upławach nie pomoże. Jeśli w badaniach nie wyszły żadne grzybki, bakterie itp, to trzeba chyba próbować metodą prób i błędów. I zrezygnuj z tego mydła...

Gość bumerangiem
a ten GynoFemidazol i Meteronidazol nie beda wchodzic w interakcje z tabletkami anty...? poza tym zastanawiam sie czy skoro mam flore bakteryjna w porzadku - czy to jakos nie nasili objawow - w sensie nie wytlucze tego co dobre i sie nie nabawie jakiejs grzybicy...? dzieki za pomoc :-)

A czy przypadkiem nie masz nadżerki? Ja miałam 2 lata temu i do tego upławy, rozumiem Cię, że czujesz dyskomfort. Może powinnaś zmienić ginekologa - upławy przewaznie sygnalizują jakiś stan zapalny, grzybicę itd. w zależności od zapachu i wyglądu wydzieliny.

Gość bumerangiem
jakim badaniem diagnozuje sie nadzerke..?

Gość uppppu

Gość pupupu

Gość badaniem ginekologicznym
czyli ginek zagląda ci tam przy pomocy wziernika i widzi czy masz nadżerkę na szyjce czy nie

Gość bumerangiem
hmm...ale te uplway ciagna sie juz 2 - prawie 3 lata - w tym czasie bylam kilka razy badana - uplawy sa- a nic nie zdiagnozowano...

Gość badaniem ginekologicznym
no ja też mam je długo... wiesz jedni ginekolodzy uważają ze nadzerka to naturalna sprawa, każda kobieta prawie ją ma i nie należy nic z nią robić... moze i jest w tym trochę prawdy, ale ona moze się przerodzić w nowotwór... umów się na wizytę do kogoś innego, tak dla sprawdzenia...

Gość bumerangiem
dzieki za porade choc prawde mowiac zaczynam watpic ze kiedykolwiek sie z tego uwolnie...:-) ktos mi kiedys mowil ze po pierwszej ciazy mija...

Gość Kawowy swiat Martyny
Moze to naturalna wydzielina? Nie wszystkie uplawy sa objawem choroby :) Gdzie robilas wymazy? Moze w kijowym laboratorium, gdzie nie wykrywaja bakterii beztlenowych? Bo grzybica to wychodzi praktycznie w kazdym, jesli jest... A maja zapach? Dziwna sprawa. A probowalas moze stosowac Lacibios Femina? Moze uplawy wynikaja z zaburzonej rownowagi pomiedzy mikroorganizmami patogennymi a dobroczynnymi? Warto sprobowac - ja dzieki temu nie choruje na grzybice i moje uplawy sie skonczyly. No ale ja mialam zdiagnozowana infekcje, a Ty nie... Porobilabym chyba na Twoim miejscu jeszcze sobie badania hormonow i przeszla sie do innego ginekologa. Mysl z nadzerka jest bardzo prawdopodobna ;)