Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnainez.

tabletki antykoncepcyjne, a trądzik- ile opakowań do pięknej skóry?!

Polecane posty

Gość czarnainez.

zastanawiam się czy kiedykolwiek bede miala ladna skore. kiedys mialam krosty wielkosci truskawek na calej twarzy. jestem w trakcie piątego opakowania Yasminelle i poprawa oczywiscie jest. mam w miare gladka skore, pryszcze jeszcze wyskakuja, skora jest dosc tlusta, no i te blizny.. owszem, widze efekty, ale czy bede miala kiedys na tyle ladna skore, zeby nie musiec stosowac podkladu? po jakim czasie wy mialyscie zupelnie wyleczony tradzik i idealna cere?

Gość czarnainez.
:( ?

Gość to nie jest dobra metoda
tabletki anty nie leczą trądziku!! jak odstawisz, to trądzik wróci przecież nie bęzdiesz ich brała do końca życia

Gość nie ma czegoś takiego
jak piękna skóra po anty. One troszkę pomagają niektórym, ale nie na tyle.

Gość czarnainez.
to dlaczego lekarz powiedzial, ze dla mnie jedynym learstwem na wyleczenie tradziku beda tabletki antykoncepcyjne- trzeba jedynie dobrac odpowiednie.?

Gość Bardziej
ja biore yasminelle plus udalam sie do kosmetyczki. Mam zamiar do niej pochodzic,juz mi poradzila zel odpowiedni do mycia twarzy i czym zlikwidowac wszystkie stany zapalne. Mam nadz ze pomoze.

Ale kobity!!! Jeśli dziwczyna ma powiedzmy 18 lat i trądzik to tabletki na okres rozszalałych hormonów mogą opanować napady pryszczy na twarzy, a gdy burza się skończy i odstawi się tabletki to może już nie być trądziku bo okres dojrzewania się skończy :)

mi tam pomimo brania tabletek (juz 3 rok biore) trądzik wrócił po pól roku:P

Gość czarnainez.
kylie, dokladnie mam 18 lat i to samo powiedzial lekarz. tymbardziej, ze mialam dosc nietypowy tradzik- pooperacyjny. mialam 3 lata temu operacje serca po ktorej leczylam sie sterydami i dostalam wlasnie tradziku.

Tak myslałam :) lekarze zazwyczaj przypisuja tabletki kobietom w tym wieku :P na takie "przeczekanie burzy" ;) Ja też je zaczełam brać z tego powodu + jako zabezpieczenie ;) I nie narzekam. Przestawać też nie zamierzam, bo mój gin powidział, że przerwa dopiero na dziecko :P a mam naprawdę dobrego ginekologa :) Więc czarnainez pobierz sobie jakiś czas -po roku np. zrób przerwę i sprawdź czy wróci trądzik -jak nie to wystarczy, a jeśli wróci to dalej. Ale dla pewności skonsultuj się z ginekologiem przy najbliższej wizycie :)

Gość czarnainez.
dzieki bardzo, tak zrobie. ;)