Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie spodnie

Jaki fason dzinsów dla dziewczyny ale nie chudej ??

Polecane posty

Gość jakie spodnie

co mi doradzicie??? nie jestem szczupła ale tez nie gruba mam 170 cm wzrostu i waze 60 kg, mam proporcjonalną budowe ciała i nie moge sobie dobrac fajnych dzinsów:( w biodrówkach wyglądam strasznie i ich nie lubie bo z tyłka zjezdzają, te ze zwęzanimi nogawkami to fajne ale jak nogawki włoze do kozaków a tak to wyglądam taka gruszka:( jak kupiłam takie zwykłe z prostymi nogawkami to sie czułam strasznie wielka :( doradzcie cos :(plissss ps. mam 25 lat

Gość przede wszystkim skórzane
albo skóropodobne spodnie !

wybieraj ciemne jeansy, z jak najmniejszą ilością przetarć i rozjaśnień materiału, bo te optycznie pogrubiają. rurki, szczególnie te z niskim stanem, eksponują biodra więc nie każdy się w nich dobrze czuje. do spodni z bardzo wysokim stanem trzeba mieć dobrą figurę, więc ich również trzeba się wystrzegać, jeżeli naprawdę ma się na czym siedzieć (tak jak i ja ;) już więcej nie popełnię tej wpadki). możesz spróbować ze spodniami z trochę szerszymi nogawkami niż zwykle, coś jakby popularne parę lat temu 'szwedy', z lekko podwyższonym stanem, bo fajnie równoważą sylwetkę - jest jeden warunek - nogi nie mogą być krótkie. co do biodrówek to pomniejszają pośladki i może się wydawać, że wyszczuplają, jednak nieodpowiednio dobrane tylko eksponują to, co wolelibyśmy zakryć. kieszenie. nie mogą być za duże, z mnóstwem haftów czy innych bajerów. nie powinny się też rozchodzić na boki jak to czasem jest w niektórych spodniach. malutkie kieszonki wpływają zgubnie na figurę. najlepsze są kieszenie klasyczne, średniej wielkości. nie radzę kupować spodni całkowicie bez tylnich kieszeni. jeżeli jeszcze czegoś chcesz się dowiedzieć, pytaj :)

Gość jakie spodnie
dzięki wielkie :) rurki mam czarne ale nosze je tylko do kozaków ( wkładam nogawki do butów ;), generalnie nie czuje sie dobrze w dzinsach i juz nie wiem co robic:( takie z prostymi nogawkami czy lekko rozszerzanymi to wydaje mi sie ze jestem taka strasznie tęga. Mam 170 cm wzrostu i waze 63 kg, mam długie nogi, raczej takie proporcjonalne ale w rurkach czuje sie jakos tak dziwnie :( ostatnio byłam w sklepie i przymierzałam chyba z 10 par dzinsów i w kazdych zle sie czułam :(

a próbowałaś inne tkaniny niż denim ? może polyester z domieszką elastanu i wiskozy ? takie materiały to te, z których zrobione są modne rybaczki w drobną krateczkę albo prążki, materiał jest bardzo przyjemny, w zależności od proporcji składników tkaniny mniej lub bardziej lejące, delikatnie opinają, a te na kant świetnie wyszczuplają. można je nosić na co dzień, na przykład do kolorowych rajstop, jak i na eleganckie okazje do białej bluzki i szpilek. nie wiem, jaki lubisz styl - może często ubierasz się na sportowo, z luzem ? wtedy z pewnością możesz poszukać dopasowanych bojówek, o prostym kroju i stonowanym kolorze. masz szczęście z takimi nogami :) w przeciwieństwie do mnie kiedy przyjdzie wiosna możesz nosić szorty i spódniczki (ołówkowe, bardziej czy mniej dopasowane, jest wiele fasonów).

a, jeszcze co do rybaczek - najbezpieczniejsza długość do do kolana, lub ewentualnie odrobinę przed, te do połowy łydki okropnie skracają i odbierają lekkości sylwetce :)

Gość red sock
Big star ma super model spodni, w ktorych sie swietnie wyglada, ale nie pamietam nazwy.

Gość plaski tylek
ana_bell, a jakie spodnie dla wysokiej szczuplej osoby z troche plaskim tylkiem?

Gość jakie spodnie
takich rybaczek troszke w szafie mam :) i przed kolano i za i takie do połowy łydki :) ale chodzi mi o dzisny bo nic tylko z materiału nosze....

Gość niestety Chinko
Ja mam 170, 52 kg a spodni nie noszę w ogóle bo podkreślają mój wielki zad. Niby tylko 89 w biodrach ALE... chcę schudnąć gdzieś tak do 50 kg i wtedy spróbować dzwonów - w rurkach też wyglądam jak gruszka.

Gość jakie spodnie
to nie moja opinia .....wszedzie słysze ze ja to do szczupłych napewno nie naleze :( nie jest zle ale mogłoby byc lepiej :( i nie 60 tylko 63kg.....a czasami dojdzie do 65 :(

Gość niestety Chinko
gdyby życie było tak proste, że BMI poniżej 20 = chudość i zgrabny tyłek byłabym najszczęśliwsza w świecie. Niestety dochodzi zawartość tłuszczu, mięśnie, budowa, proporcje, cokolwiek... Ja mimo leciutkiej niedowagi nie wyglądam zbyt zgrabnie (tyłek szerszy o 6 cm od biustu) więc spodni póki co nie noszę.

odpowiedź na pytanie koleżanki z góry :) jeżeli natura nie obdarzyła nas szczególnie obfitymi kształtami, a mamy ochotę podkreślić kobiecość, wtedy nie ma problemu z noszeniem fasonów zakazanych dla dziewczyn będących twoim przeciwieństwem :) nie przesadzaj z biodrówkami - bardzo niskie \'przecinają\' tyłek jakby na pół i wydaje się on jeszcze mniejszy, dobre byłyby te z normalnym stanem (i zadbasz o nerki !) albo lekko, podkreślam, lekko wyższym stanem niż zwykle nosisz. możesz wybierać spodnie z kieszeniami i zapięciami, guzikami i takimi tam na pośladkach. pamiętaj, by kupować spodnie lekko ciasnawe, bo pod wpływem noszenia rozchodzą się i po jakimś czasie mogą zjeżdżać z tyłka a pod nim będą tworzyły się nieestetyczne luźne fałdy materiału. zdecydowanie mogą być przecierane i cieniowane na pośladkach. ciekawą właściwość mają też szerokie paski (ale na tyle, by mieścić się w szlufkach), bo podkreślają biodra.