Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomowka1987

o 1 tabletke połknieta za dużo....

Polecane posty

mam pytanie otóż któregoś dnia zorientowałam sie że mam nei wziętą tabletke z poprzedniego dnia gdzie byłam w 100%pewna że ją wzielam no dobra więc polknełam 2 na raz.wczoraj patrze że moją oostatnią tablw listku zamiast poniedziałku jest niedziela. i tu jest problem że możliwe że wtedy wziełam tą z poniedziałku i niepotrzebnie połknęłam 2 na raz.Z 2 str musze brac pod uwage możliwe zaginięcie tej z pon?! I co teraz? wziaść tą ostatnią z niedzieli i przerwa 6dniowa czy normalna 7-dniowa? kochałam sie tylko 2 razy w tym miesiącu . Piszcie .

nie żartuj gdyby bylo ich za mało to i owszem ale o 1 za dużo i pachnie dzidziusiem ? 1 raz mi sie takie cos zdarzyło prosze o konkrety a nie o to czym ci pachvnie;)

Ja tak miałam,myślałam że nie wzięłam tabl i z rozmachu połkałam dwie,no i sie okazało że nie potrzebnie, bierz dalej do końca opakowania normalnie,a potem przerwa 7 dni....jeśli nie zapomniałaś faktycznie żadnej tabletki z blistra.

a jesli wtedy zrobiłam dobrze że połknełam 2 a teraz sie okazało np że ta z pon zgubiłam czyli ta 2 opcja to raczej przerwe 6dniowa nie? bo nie mozna przerw wydłużać.sama juz neiwiem.

a nie 6 dni? jesli zgubilam ta ostatnia z blistra >? to nei skracac tylko normalnie 7dni? w takim razie i tak zmieni mi sie dzień brania 1 tabletki z opakowania.zawsze był to wtorek.;/

a nie skracać ją* owszem można przerwy skracać a nie wolno wydłużać. Ale jak się zapomina tabletkę pod koniec opakowania to nie robi sie przerwy,w niektórych anty tak piszę. Poczytaj ulotkę najlepiej tam powinno być wszystko.

ao anulka: ale to nie bylo na końcu tylko w 1 tygodniu nowego blistra a dokładnie 2 połknełam w piatek czyli 4 dnia na moim listku. teraz mam 4 do końca w niedziele kończe opakowanie.

to zależy,jak wzięłaś np 20 tabletek i ta 21 zgubiłaś to normalnie przerwa 7 dni.....jesteś zabezpieczona w pelni. Ale mówie ja nie wiem co za tabletki bierzesz. Dlatego ulotka.

aaa no to normalnie przerwa 7 dni i już.powinnaś tylko się zabezpieczać 7dni po zapomnieniu tabletki

do anulka : biore yasmin. nie psize co robic w razie połknięcia zbyt dużej dawki tzn psize żeby skonsultować sie z lekarzem.a jak za mało to żeby nie robic przerwy a zaczac kolejne opakowanie .

chodzi o to że 2 razy kochalam sie bez zabezp dodatkowego w sobote czyli dzien po połknieciu 2 na raz. Nie było do końca no ale byl ;/

ale jak sie naczytałam tego forum to pisały dziewczyny że wymiotowały badx miały mdłości po podwójnej dawce.upewniam sie tylko, chce porady a nie żebys najeżdżała na mnie.

tak to jest jak się czyta forum :) a pozatym to mnie chyba nie znasz - jeszcze jestem miła dla ciebie :p no wiec gdybyś zwymiotowała to zabezpieczenie mogłoby nie być zachowane ale nie wymiotowałas prawda?

jeśli połknęłaś o jedną za dużo to nic Ci nie grozi, a jak zapomniałaś no to jednak trzeba było uważać...

nie nei wymiotowałam nie czulam nudności i nic z tych rzeczy chyba jestem kobieta z azbestu hah. Dobra dzięki dzięki bo już myślałam że bd do lekarza jechala a on zjaąc życie uspokoił by mnie. Dobra to wziąć ostatnia ktora tak naprawde jest przedostatnia i 7 dni czy 6 przerwa? pomecze cie jeszcze ;ppoki jestem w domu hah

ale dziewuszki niechce skracać ale niemam tej ostatniej z opakowania i neiwiem jak ja zgubiłam a nie połknęłam wtedy omyłkowo, to należałoby skrócic o 1 dzień .noa le pewnie posłucham sie was.

Po co skracać....matko kochana......nawet jak zgubisz ta ostatnią.....20 tabletek to wystarczającą już żeby anty była zachowana...:O

a jak już to nie robi się wcale przerwy a nie skraca o 1 dzień, BO TO żE SKRóCISZ O 1 DZIEń CZY O 2 TO NIC CI NIE DA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!