Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faustynka23

czy benzance naprawde dziala?

Polecane posty

Gość faustynka23

czy benzance naprawde dziala? i jak dlugo trzeba go uzywac zebym miala gladka cere?

Benzacne maść wysusza syfki. Jak tylko czuję, że może mi coś wyskoczyć, to zaraz smaruje benzacne i przechodzi. Stosuje od lat i uważam, że jest bardzo skuteczne. Ale wiadomo, że to jest sprawa indywidualna. I paradoksalnie lepsze jest benzacne 5% niż 10%, sprawdziłam na sobie.

Gość faustynka23
no mam na twarzy pelno prysczy kupilam se wlasne ten benzance posmarowalam i troszke mi sie twarz czerwona zrobila

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
benzacne to najlepiej działa na niebieski barwnik w ciuchach i pościeli...usuwa idealnie...mowie serio...używałam i poniszczyły mi się koszulki (bo miałam krostki na dekolcie i plecach smarowałam na noc) i poszewki od poduszek. wrr... do tego działa wcale nie szybko, trzeba uważać bo łatwo tym przesuszyć cerę, bo wtedy się zwiększa produkcja sebum-reakcja obronna cery i wpada się w błędne kolo. o wiele lepsze są leki recepturowe od dermatologa.

To jest taka reakcja na ten lek. Ja kiedyś go używała, przeszło mi, więc przestałam, a potem użyłam znowu i skóra była czerwona, a wręcz spuchło mi trochę oko:-)W obszarach przy ozach trzeba uważać. Ale nie bój się, skóra się musi przyzwyczaić. Jeśli całą buźkę masz w trądziku, to najlepiej, na wilgotną, skórę posmaruj całą twarz, a jak masz tylko pojedyncze syfki, to smaruj tylko te punkty. Ja już nie jestem czerwona na brodzie, bo stale ja traktuje benzacne, ale jak dam na policzek, gdzie rzadko daję, to też mi sie robi czerwona plama. A do twarzy trądzikowej najlepsze sa kosmetyki garniera niebieskie, tylko trochę drogie, ale żel piling (ok.15 zł) jest super. Wielu kosmetyków już próbowałam i te są najlepsze. I jeszcze puder w kamieniu antybakteryjny miss sporty:-)

a ja polecam płym do twarzy Aknemycin plus -na skórę trądzikową i pryszcze jest świetny. Tylko na początku podraznia, wysusza i złuszcza skórę -ale nowy naskórek jest już zdrowy :) wyleczyłam się nim i kilkoma innymi specyfikami ;) A najlepiej zamiast zwykłych maści aptekowych bez recepty iść do dermatologa i on napewno coś poradzi :P

Gość faustynka23
A ILE TEN PUDR miss sporty KOSZTUJE?

Też za tani nie jest. 13- 15 zł, zależy gdzie... Ja akurat w tym roku zaczęłam zarabiać, to wiesz, stać mnie...

Aaa i jeszcze benzacne przepisał mi właśnie dermatolog, bo jak zaczynałam go używać (ma już trochę lat)to był na receptę... Jest też taki antybiotyk, zinerit, tylko na receptę, który też jest dobry, ale nie wiem ile kosztuje, bo smarowałam go dawno i nie pamiętam ...

Gość faustynka23
a jak ta masc na mojej twarzy zaschnie az jest taka sztywna to mam to zmyc czy jak?

Posmarować wieczorem i zmyć dopiero rano. Ta maść właśnie wysusza skórę i o to chodzi. I nie zdrapywać tego, ani nie naciągać skóry przez śmianie się albo gadanie;-)

Gość faustynka23
ale ja sie glupio czuje mam taka naciagnieta skore

Ja stosuję BREVOXYL . Ma podobny skład do banzacne, ale przynajmniej dla mnie jest o niebo lepszy. Już po trzech dniach stosowania widać efekty. Po drugie ma konsystencje kremy i zaraz po nałożeniu wchłania się. Trzeba tylko uważa bo bardzo wysusza skórę- najlepiej dobrze ją nawilżać między stosowaniem brevoxylu. No i trzeba uważać, bo odbarwia tkaniny. Najlepiej używa białego ręcznika i kłaść się spać, gdy całkowicie się wchłonie. Jak dla mnie jest super.