Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4 tydzien ciazy

mam pytanie prosze o rade

Polecane posty

Gość 4 tydzien ciazy

kilka dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy (4 tydzien) ale gin zauwazyl plamienie (bardzo niewielkie, tak ze ja na bieliznie nie zauwazylam) i zapisal mi nospe i duphaston i powiedzial zeby sie nie martwic, ale ja juz sama nie wiem... powinnam sie martwic czy nie? troche jestem spanikowana bo te leki mają zapobiegac poronieniu czyli jest jakies zagrozenie.... strasznie sie denerwuje...

Gość siusiumajty
jak sie bedziesz denerwować, to naprawde cos sie może stac wyluzuj i zaufaj lekarzowi

Gość 4 tydzien ciazy
nie ufam lekarzom bezgranicznie, w tym samym dniu bylam u innego gin (wczesniej) i mi powiedzial ze nie bedzie mnie badal bo to zbyt wczesnie i zebym przyszla za tydzien...

Gość no to idz
do trzeciego lekarza, a nie szukasz odpowiedzi na tym durnym forum

Gość 4 tydzien ciazy
a na tym forum to same zołzy czy co? pa

Gość nie taka chuda
niestety, dużo tutaj niczym nieuzasadnionego jadu! :( słuchaj, spróbuj myśleć pozytywnie i nastawić się "na tak", że wszystko będzie ok! z tego, co czytam, dużo dziewczyn brało duphaston na poczatku ciąży i było wszystko ok! ile masz lat? miałaś wcześniej jakieś problemy z ciążą?

Gość 4 tydzien ciazy
nie, to moja pierwsza ciaza, mam 29lat

plamienie może być też spowodowane zagnieżdżaniem spokojnie przyjmuj leki i się nie martw bez powodu

Gość nie taka chuda
4 tydzień to jeszcze baaaaardzo wcześnie, więc nic dziwnego, że ten drugi gin nie chciał Cię badać, wiesz? będzie dobrze 🌻

Gość ciążówka80
na pewno Ci się kosmówka odrywa, jeśli masz plamienie lekkie. może to się groźnie skończyć, ale w przeważającej liczbie przypadków biorąc duphaston i LEŻĄC wszystko się dobrze kończy. więc nie denerwuj się, tylko słuchaj zaleceń lekarza

co za pitolenie - plamiła raz minimalnie, lekarz profilaktycznie dał leki a wy zaraz leżeć, poronisz itd :O

a tak na marginesie - łożysko (w tym i kosmówka) powstaje w 12 tyg ciąży (ok) a ona jest w 4 tc :O

Gość 4 tydzien ciazy
staram sie myslec pozytywnie, ale jak sie czyta te fora wszystkie to normalnie same poronienia