Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrusiaaaaaa

W jaki sposob można nauczyć sie obcego jezyka - samemu?

Polecane posty

Gość dobrusiaaaaaa

jakie ksiązki, plyty polecacie? musze sie nauczyc jezyka angieslkiego w ciagu pol roku... oczywiscie nie perfekt, tylko w stopniu sredniozaawansowanym... nie wiem jak tego dokonac, nie stac mnie na szkoly czy korepetycje w domu... musze sie nauczyc we wlasnym zakresie:( troche juz znam... wiec nie bedzie to nauka od zera dzieki za pomoc:)

Gość polecam strone
www.englishtips.org zarejestruj sie i masz tam ksiazek do wyboru do koloru. Powodzenia!!!

Gość dobrusiaaaaaa
obawiam sie,ze mi ta strona nie pomoze :D ale dzieki

Gość polecam strone
no ale mozesz z niej sciagnac ksiazki, plyty itp. A skoro musisz sie uczyc sama to taka pomoc bedzie super bo za darmo

Gość dorolka123
Ja również muszę szybko nauczyć się języka.Narazie zamówiłam kurs ESKK.Już przerobiłam 2 lekcje.Angielski znam w stopniu podstawowym, a chcę szybko nauczyć się w stopniu średnim.Myślę, że ważne są chęci i motywacja.

Gość polaquita
skoro masz internet, sprawa jest prosta. Czytaj artykuly po angielsku, cokolwiek, co cie interesuje, np. na stronce www.msn.com masz wiadomosci, zakladka horoskopy, moda, itd... W ten sposob nauczysz sie jak male dziecko bez wkuwania zasad gramatyki (naturalnie sobie przyswoisz). Ogladaj filmy po angielsku co najwyzej z napisami polskimi i staraj sie wsluchiwac i rozumiec bez czytania. Slowa twoich ulubionych utworw poszukaj tez w necie (np. Pink Floyd+lyrics) i przetlumacz co do slowka.

Gość dobrusiaaaaaa
ale tam jest wszytsko po angielku chyba... ja chce ksiazke polsko angielska... ESkK to dobra sprawa ale droga... polaquita- to dobry sposob ale nie wiem czy dam sobie rade... ogladam m jak milosc na polonii, czytam duzo po angielsku ale srednio mi to wchodzi do glowy, gubie sie w gramatyce, nie umiem tego naturalnie przyswoic... a jak ze slowkami, brac slownik i po koleii? :/

Gość dobrusiaaaaaa
poza tym mam ogromne problemu z mowieniem... nie potrafie poprawnie gramatycznie ulozyc zdania...

Gość nilbud
dobrusia, kup sobie essential grammar in use, a potem english grammar in use, murphy'ego. To bardzo dobre ksiazki

Gość dobrusiaaaaaa
dzieki, ksiazka wydaje sie naprawde super! :) chyba w nia zainwestuje:)

Gość dobrusiaaaaaa
dzieki bardzo, pozdrawiam:)

Gość dobrusiaaaaaa
w ogole chyba kupie w ksiegarni... jak kupuje na allegro to zawsze sie denerwuje czy przesylka dotrze:) z aukcjami na allegro roznie bywa:)

Gość dobrusiaaaaaaaaa
czy moze ktos polecic jeszze jakies dobre podreczniki do nauki we wlasnym zakresie? :)

Gość dobrusiaaaa
dziekuje juz sobie zapisalam:) prosze o podanie jeszcze innych wartosciowych podrecznikow z wydawnictwa cambridge...

Gość dobrusiaaaa
bardzo fajna ta stronke ello:)