Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawne wspomienie

CZY NAPISAC PSEUDOKOLEZANCE NA NASZEJ KLASIE O TYM ZE MNIE KIEDYS SKRZYWDZILA??

Polecane posty

Gość dawne wspomnienia
mam 25 lat, w tym roku bedzie 26:/ a co do tej dziewczyny-ja jej wcale nie widuje,bo mieszka dzielnice dalej ode mnie.

Kiedyś właśnie w podstawówce często płakałam że nikt mnie nie lubi że jestem od nich gorsza itd.nie miałam dzieciństwa...ciężko było mi się otworzyć a jak już się otworzyłam przed jednym chłopakiem i uważałam go za przyjaciela to on mi powiedział żebym nie odwiedzała jego podwórka (to jeszcze było za czasów kiedy chodziłam tam i bawiłam się z dzieciakami z jego podwórka bo to było blisko mojego)bo nikt mnie tam nie chce ;/tak się przyjaźń zakończyła...i znowu cios i "ludziom nie można ufać bo oni chcą mnie tylko skrzywdzić"

Kuraiko - bo ludzie nie lubią lepszych od siebie - byłaś dla nich zagrożeniem.

U mnei to jeszcze było tak że ja mam taką minimalną wade wymowy że wymawiam literę R z francuskim akcentem i kiedy tylko próbowałam jakoś się postawić i odpowiadałam agresjom na agresje czyli "Zamknij ten ryj" to było "Rrrryj,RrrRRyj" i śmiali się ;/

a mnie juz to nie boli, bo jak patrze teraz na owczesne dzieci z perspektywy czasu i wydarzen, to zal mi ich.

To Ty też nie byłaś lepsza, jak tak opisujesz te \"lale\"...

no właśnie ...ze względu na wygląd tez ...;/ ja się nie maluje nie chodzę na solarium co nie znaczy że jestem zaniedbana ;/ mam czystą cerę zrobione brwi no normalnie .No ale nie no przecież żeby wyglądać dobrze trzeba być zjaranym na solarium sucharem w różowej bluzeczce podartych jeansach złotym pasku i białych kozaczkach, tlenionych albo dziko czarnych obowiązkowo wypaproszonych od farbowania kłakach i paru kilogramach tapety na twarzy...

nie chodzi o to że mi nie odpowiada jak one się ubierają...jeśli mają ochotę to niech tak się ubierają ale to że mi się ten styl nie podoba nie znaczy że mam prawo się z nich naśmiewać i sprawiać im z tego powodu przykrość lub je poniżać...niech się tak ubierają jeśli mają ochotę ale ode mnie też niech się odczepią ...

Kuraiko pewnie chodziło mniej więcej o to samo...ja nie boje się krytyki ludzi...ale krytyka i takie w miarę grzeczne wyrażenie zdania na jakiś temat a obrażanie kogoś za ciuchy to różnica i to wielka...

ja nie wyzywam kogoś "ty taka siaka owaka pustaczko tipsiaro" itd. ...a za to dlatego że ja nie nosze różowych bluzeczek i nie opalam się na soalrium jestem nie raz nazywana jakoś nie ładnie i bardzo niegrzecznie.wcześniej tez byłam obrażana ze względu na mój wygląd choć ja się niczym specjalnym nie wybijam ...ale że byłam nie lubiana to od razu było że jestem paskudna itd. ;/ choć wiem że piękna nie jestem ale nie jestem również jakoś wybitnie brzydka ...

może...ach jak ci ludzie mnie czasem dobijają...staram się ale czasem ciężko mi zrozumieć ich postępowanie.

Gość buldozie_fransua
Daj sobie spokoj, nie denerwuj sie , po co Ci to? Nie katuj sie tym. A teraz jestes szczesliwa? Jestes zadowolona?

\"Chcesz zmienić świat - zacznij od siebie\".

No właśnie Tamari tylko ja nie cierpię stereotypów i nie skreślam ani nie traktuje jakoś gorzej ludzi tylko dlatego że ubierają się tak a nie inaczej albo słuchają takiej muzyki itp. ewentualnie z powodu takiego że źle traktuje innych albo wyróżnia się cechami charakteru których nie lubię,to po prostu nie rozmawiam z taką osobą i tyle.Po co mam ją obrażać?

Nie jestem szczęśliwa ale ciągle mam nadzieje że kiedyś będę,że skończę studia znajdę sobie dziewczynę...wyjadę z nią za granice potem się ożenimy i będziemy żyć cholernie długo i cholernie szczęśliwie...

ja też zadaje się -lub przynajmniej mogłabym sie zadawać- z ludźmi różnego pokroju,jestem tolerancyjna...mogłabym się zadawać i z dziewczynami które noszą tips jeśli okazały by się ciekawymi ludźmi,i z trans i z homo(no przecież sama jestem:) i emo i metal ...mogłabym się zadawać z każdym kto ma mózg i potrafi go używać...

Zabawne że jak byłam młodsza to najlepiej czułam się wśród dorosłych nawet jeśli nie rozmawiałam z nimi a jedynie przysłuchiwałam się rozmowie.Często mówiłam znajomym mamy po imieniu :).Bo Ci dorośli podchodzili do wszystkiego bardziej poważnie...rozmawiali o życiu itd. ja lubię rozmawiać o życiu :) wymieniać poglądy na wszelkie tematy :) dlatego tu jestem bo lubię sobie podyskutować a mimo że jest tu wiele topików typu "co zjedliście na obiad" to nie raz trafiają się takie gdzie można od innych ludzi załapać coś wartościowego :)

Tamari - tu chodzi o nastawienie, o podejście do ludzi. Ja, jeżeli spotykam ludzi pustych, wyrachowanych, bez serca - po prostu ich ignoruję - nie istnieją dla mnie.

nie wiesz raczej nie chce mieć dziecka...w sumie nie wiem może kiedyś zmienię zdanie na tą chwile jakoś nie patrze na to tak zupełnie pozytywnie bo to jednak jakiś obowiązek jakieś ograniczenie itp.no ale czas pokaże może coś kiedyś się zmieni w moim rozumowaniu na ten temat :)

Oczywiście. Dla dziecka to koszmar..

dzieci nie są wstanie być obojętne wobec upokorzeń a potem ciężko się tego nauczyć...może nauczyć się tego nie pokazywać ale zupełnie się nie przejmować ...to wymaga czasu itd.

teraz na dodatek mam nawrót depresji i byle co może spowodować że będę płakała jak bóbr...

wiecie co ...ale mimo wszystko staram się nie tracić resztek optymizmu bo jakoś muszę żyć...w końcu mam poznać kobietę swojego życia i sięz nią ożenić więc najpierw muszę tego dożyc :P

Nie powiem ile mam lat :P To tajemnica :) pisałam już gdzie mieszkam i jak się nazywam :D za dużo szczęścia to też nie zdrowo :)

No widzisz - Ciii - i właśnie o to chodzi! :D Trzeba wierzyć, że będzie dobrze i będzie!

No bo będzie...musi być...gorzej było kiedy jeszcze myślałam że jestem hetero...wtedy to nawet tej nadziei -matka głupców:P-nie miałam bo kiedy wyobrażałam sobie swoje życie z jakimś facetem to widziałam siebie i jakiegos faceta na fotelu w papciach i tak przez 20 lat w tym samym mieszkaniu z bandą biegających dzieci ...ja i on którego nie bedę kochać może nawet nie będę lubić ale będę z nim po to żeby nie być samą ...Teraz widzę swoją przyszłość o wieleeeeee lepiej :)