Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akakii

jak ona mogla ukonczyc dwuletnie studium... TIPSY

Polecane posty

aaaaaaaah !!! wczoraj bylam u panienki.. za 45 zl zrobila mi tipsy... zaaaapytalam sie czy jest po jakims kursie albo szkole no cokolwiek.. odpowiedziala mi ze ukonczyla dwuletnie studium w tym kietunku + jeszcze szkolenia w gabinecie.. ! i to zaczelo sie tak.. lekko spilowala paznokcie wziela blok do rąk ale chyba nie wiedziala co z nim zrobic z tego co widzialam.. ok.. zastanowila sie ;/// i po plytce zaczela \'pilowac\' ok;) nastepnie dopasowala tipsy.. jesze bylo w miare ok.. ale prawi ze nie odtłuszczajac ! nalozyla klej na plytke i klej na tipsy ! po czym przykleiła ze to wgłebienie na tipsie co powinno sie dopasowac do koncowki paznokcia bylo w polowie paznokcia ! ..;/ przez co zaszlo powietrze pod tym wglebieniem.. nastepnie zamiast spilowac tipsy.. na plytce.. wiecie zeby sie nie odruznial od paznokcia.. to nalozyla zel.. ja jej za kazdym razem cos mowilam.. czy tego ie nie robi czasem tak albo tak.. na co ona mi odpowiadala.. kazdy ma swoja technike.. inne moga robic tak inne tak natomiast ona robi po swojemu.. a ja sobie mysle.. skoro ukonczyla te studium.. to na razie dam jej spokoj niech robi.. ok.. wiec obciela kawalek paznokcia tyle ile sobie zazyczylam.. nastepnie zaczela pilowac ok.. pozniej nie odtluszczajac.. nlozyla ponoc zel gruntujacy .. co bylo wstyd wyciagac przy mnie ! (klientce) brokat w srodku.. pęcherzyki powietrza.. itp.. ok i na gruntujacy nalozyla ozdobe.... ;/ pozniej dalam do lapmy.. na jakies 3/4 min.... wyciagnelam.. wypilowala paznokia po bokach i znow bez odtluszczania nalozyla noby ten efekt koncowy zel..;| znow w brokacie.. pecherzyki itp.. zwyklym pedzelkiem do farbek:) i znow do lampy tym razem 2/3 minwysiagnela i odluszcza twierzac ze skonczyla.. ale ozdoby odstawaly.. takze moglam zahaczyć o cokolwiek ! wiec zapytalam czy mogłaby jeszcze raz nalozyc zel.. zeby tgo nie bylo.. ok nalozyla.. i z powrotem do lampy.. 2/3 min.. nalozyla nabłyszczacz pedzelkiem nastepnie jakis w kropelkach i dalam dlonie do takiej suszarki.. eh i efekt.. 0 !! ksztalt.. nie taki jak sobie zyczylam.. co z poczatku powiedzialam.. pecherzyki powietrza do złotych ozdob jeszcze rozowy brokat.. powietrze po tipsami.. a jeszcze z tym ksztaltem.. saaaa grube nie maja zaokrąglenia takie jakie powinny miec.. odchodza juz troszke.. w dwóch miejscach nie ma w ogole żelu.. i nie wiem co ja mam teraz zrobic.. a jutro studniowka ! ohhh jeszcze jej nic nie powiedzialam na ten temat.. ale mysle ze przy najblizszej okazji.. nie wiem czy zażądać pieniadze.. czy co.. nie wiem mozcie to skomentowac i doradzic..?:/

Idz niech Ci kase odda. Skoro jest po studioum to powinna wiedziec niech pokaze Ci certyfikaty!!! Idz pozniej dio innej ktorej moze uda sie cos z tym zrobic lepszego.

tak.. troche glupio mi o ta kase isc.. ale chyb trzeba bedzie..;/

Gość Gacus
Podaj adres... Konopnicka z palami najedzie ;)

haha Gacus jak sie dowiem to podam ;DDDDDDDDDD

Gość cant tall you that
no widzisz i tak to jest jak sie chce zaoszczedzic i idzie sie do nie wiadomo kogo za 45 zl i bez sprawdzenia jakichkolwiek kwalifikacji placi sie a potem zonk.Ja tez robilam za 50 zl u laski ktora pracowala w zakladzie kosmetycznym i chciala sobie dorobic i bez zadnych wykrecen powiedziala mi sama od siebie jak to jest z tipsami, ze ona pracuje na tanszych zelach i moze byc tak ze mi odpadnie bo zdarzylo jej sie juz tak, ja zrobila na wlasna odpowiedzialnosc i nic sie z nimi nie dzialo wygladalo po prostu zajebiscie. A ja na miejscu tej laski jakbys mi przyszla po kase to bym cie wysmiala i powiedziala ze cie nie znam i nigdy ci nie robilam tipsow.Trzeba bylo isc wczesniej a nie dzien przed studniowka albo dolozyc i zrobic u profesjonalnej kosmetyczki.

hahah ;] tylko ze ona powiedziala ze klientki ja chwala ze trzymaja sie dlugo i ze ma ukonczona szkole niec cos tu nie tak nie;]

Gość cant tall you that
ona powiedziala?? no i co z tego ze powiedziala?? Jak ja ci powiem ze jestem najbogatsza kobieta w polsce tylko to ukrywam to tez mi uwierzysz??

hahaha Sluchaj ;D obok miala swiadkow;D miedzy innymi moja kolezanka ktora niby to potwierdzala zreszta ;] ma niby pamietnik z klientami do ktorego sie wpisalam;] nie bylam sama a jezeli nie ma dyplomu uhuhuh to moze miec problemy na upartego bo to jest nielegalne;] hah i jeszcze ze mna dyskutuj ;P nie dam sobie w kasze pluć ciebie uprzedzono a mnie nie chocby nawet... za ze zapropoowala 45zl to uj mnie to obchodzi jakosciowo i tak powinnyb yc dobre bez pecherzykow bez jakieos brokatu bez niczego ! jak to sie mowi klient nasz pan nie;] wiec dziewczyno oszczędź i daj juz sobie spokoj;) jak nie wiesz to sie nie udzielaj bezinteresownie

zreszta ty bys tak zrobila eh;] z takimi oszustkmi jak ty uwierz;) nie trudno jest sobie z wami poradzic.. wystarczy ze bylam tam z dwiema os.;)) pozdr z toba juz skonczylam dyskutowac;)

Gość co mam poczac pytam
ja tez będe żadac zwrotu kasy za fuszerkę... :(

Gość PRAWDA O TIPSACH
Nie da się wykonać profesjonalnie tipsów za 50 pln!!! To jest niemożliwe, w tą cenę jest wliczony zarobek, a nikt nie zarabia 5 pln za prawie 2 godz roboty. Tipsy elastyczne, czyli takie, które nie będą pękać sporo kosztują, do tego żele bezkwasdowe, sprzęt, DEZYNFEKCJA, no i wiedza o macierzy paznokcia i jego fizjoligi, bo to BARDZO WAŻne kosztują. W miarę porządne tipsy kosztuja 100 pln, a salony które tyle kasuja nie pozwolą sobie żeby pracować na badziewiu i przyjmować potem reklamacje. CENA ZOBOWIĄZUJE, więc nie piszcie mi pierdól, jak idziesz i robisz tipsy u chałupniczki, często złodziejki , bo wynosi wszystko z salonu ,to twój problem! Tak wam załatwią paznokcie że edo końca życia będziecie je leczyć. I BARDZO DOBRZE!!

Gość Liiiilo
no i dlatego ja mam swoje naturalne paznokcie a nie "Sztuczne" :o

Gość co mam poczac pytam
sorry, ale nie na każdym słupie pisze, ze za 50zł nie da sie zrobić tipsów... i ja np o tym nie wiedziałam... a patrząc, ze na allegro mozna kupić cały sprzet za 150zł, później np. żele po 50zł, to chyba nie tak dużo, a taki żel to starcza i starcza...

Gość to tak jak mozna
jezdzic autobusem i mercedesem! jaki sprzęt można kupic za 150 pln, chyba masz wyobrazenie jaki? Dobra lampa do tipsów kosztuje 3000 pln, frezaka 2000pln, pochłaniacz 600pln a dobre zele 290 pln za 50 g i starcza na kilka klientek, na allegro to można kupić szajs!!

hah spokojnie;P polowe kasy dostalam..;] a sprzet bez przesady dobry mozna kupic za 300zł a nie za 3000zł ponioslo Cie tu nie chodzi o firme tylko o jakosc dziewczyno;P zeby miec jakis glupi sprzet za 3000zl dobry jest jak ten za 300zl ..to chyba jest w tym troche roznicy nie:)

aha to tak jak mozna... z wszytskiego obetnij co najmniej polowe ceny;)

Byłam u takiej samej z tym, że płaciłam 280zł. w DOBRYM znanym salonie. Dziewucha już tam nie pracuje. Cały następny dzień moczyłam paluchy w zmywaczu :)

Gość kateczka_______
za 3000zl to chyba lampa wylozona zlotem ;] DOBRY zestaw kupisz za 300-400 zl i gwarantuje pelne zadowolenie. a frezarka, ktora proponujesz za bagatela 2000zl (taaaaaaaaaa jassssne) nie jest niezbedna do wykonania przedluzania...

Gość ktoria33
do prawdy o tipsach hmmmm ja too bym cie kopła w dupe za takie herezje jakby obliczyc koszt samych materiałów które wykorzystasz przy zrobieniu paznokci to wyjdzie ci moze 10 zł wiec nie pierd......ol ze w cenie 50 zł nie ma zarobku jeśli w salonach za te pieniadze juz robią bo namnozyło sie tego tyle że z ceny zejść musza to nie czasy gdzie na tipsy trzeba było jechać do miasta wojewódzkiego

Gość jasne wszystko można
można sobie kupić zestaw w supermarkecie i robić samemu w domu po co placić 50 pln!!! Sama się kopnij w d**! Widać że na tym forum sa same tipsiary - tandeciary! Dobry sprzęt to taki, który jest niezawodny i dokładny, lampe za 300pln to można po roku wyrzucić, ma beznadziejna żywotnośc, jakbyś wiedziała cos o paznokciach to byś wiedziała, że na całym swiecie piłuje sie frezarkami , bo piłowanie pilnikiem niszczy płytkę, tylko w Polsce mozna sobie zrobić tipsy na TARGU. tandete widać z daleka, french nie jest śnieznobiały tylko przybrudzony, na paznokciach góry i doliny z pozalewanymi skórkami, z profilu płaskie jak deska........takie sa wasze tipsy za 50 pln, cene poznać od razu!

Gość ktoria33
hihiihi i na tym forum jestes i ty buahahahhah ty kretynko kiedy ja robiłam tipsy to ty w pieluchy srałaś nikt tu nie mówił o frezarkach ale o hajsie ty paranoiczko

Gość Więc pora na emeryturke
Takie partaczki jak ty, które robia tipsy 3 godz i nie wiedza nadal jak ukształtowac płytke wciaz dłubia tipsy za 45 pln!

Gość ktoria33
POSRANIEC odpal laska wrotki i wal w budyń

Gość No WŁAŚNIE POKAZAŁAŚ się
ze swojej najlepszej strony! Gratuluje! Widać "profesjonalizm"!

Gość do beznadziejnej ktoria33
ej, ktoria33, najlepiej byloby gdybyś się już więcej nie wypowiadała na żaden temat. Zauważyłam, że już nie pierwszy raz się udzielasz, ale Twoja kultura osobista i wyczucie taktu pozostawiają wiele do życzenia. Nie wiem kim jesteś, ale z Twoich wpisów wnioskuję, że jesteś strasznie złośliwą, arogancką i chamską dziewczyną. Nie wiem, kto Cię wychował, ale zapomniał o wpojeniu kilku podstawowych zasad kultury. Dlatego też, uważam, że nie powinnaś się udzielać. Chyba że nauczysz się, jak pisać komentarze. Bo to co teraz wyprawiasz jest prostackie. Nie obrażaj innych, bo nikt sobie na to nie zasłużył. I radzę, popatrz na siebie, bo w tematach, na które się wypowiadasz jesteś słaba jak słońce w styczniu.

Gość do prawdy o tipsach
niestety teraz coraz wiecej jest dziewczyn w salonach ktore sciagaja po 150 zl za przedluzenia i niszcza paznokcie dziewczynom, ktore potem sie zrazaja do tego (ze taka cena i dupa) bo nawet jesli zaplaci dziewczyna u amatorki 45 zł to sie mniej zrazi. Prawda jest taka ze wszystko zalezy od talentu i techniki dziewczyny, ktora przedluza. Dziewczynom po kursach wydaje sie ze jak nie ma kursu to "tipsiara" (zreszta to okreslenie odnosi sie do dziewczyn ktore nosza tipsy a nie je robia tak na marginesie). Jednak czesciej slysze od kolezanek ze w salonie im zniszczyli paznokcie, ze dziewczyny po kursach nie daja sobie rady... I co i wtedy mysla? tak naprawde to te nieudolne dziewczyny po kursach niszcza prawdziwym wykwalifikowanym stylistkom reputacje. Bo kazdy wie ze taka amatorska praca a praca stylistki mimo wszystko rozni sie cena i spojrzeniem na to. Jednak nie ma to nic do tego ze jakosc czasami potrafi byc na podobnym poziomie. Teraz zele bezkwasowe, dobre tipsy to juz standard i nie zawsze musza byc bardzo drogie. Zreszta patrzac na to wszystko to przeciez IBD STRASZNIE drogie np nie sa... Choroby, przeciwwskazania, odkazenie teraz kazdy ma przynajmniej skinsept ... tak to jest ze sa zle dziewczyny po kursie i bez. Ale sa rowniez wybitne w obu przypadkach. Jeszcze jedna rzecz ze dziewczyny po kursie czesto nie mysli tak bardzo o zdrowiu swoim i dziewczyny, ktorej przedluza paznokcie a dziewczyna bez kursu wlasnie z racji tego faktu o wiele bardziej sie tym interesuje i stara sie wszystko odkazac i dbac o higiene. I to nie prawda ze jednym pilnikiem piluje 10 dziewczyn. Kto Wam takie rzeczy opowiada... Czasy sie troszke zmienily.

wiem że mi nie uwierzycie ale ja robier juz do poł roku tipsy u sąsiadki (studentka, kupiła sobie zestaw za 200 zł ma mase klientek,wszystkie zadowolone w tym rowniez ja ) robi tipsy po 30 zł

Gość kasiaaaaa8790890
i co jestes zadowolona?

Gość super super
gratuluje! na pewno zajebiste! klejone na gumie arabskiej!