Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Które wybrać? Krzesełka do karmienia.

Polecane posty

Pytanie to kieruję dla mam, które razem ze swoimi maluszkami korzystają z takich krzesełek i wiedzą na co zwrócić uwagę. Które z tych krzesełek byście wybrały i dlaczego? http://www.allegro.pl/item303442067_hauck_kr zeselko_up_n_down_atesty_2kolory_gratis.html http://allegro.pl/item304758413_krzeselko_be ebee_regul_podnozek_wkladka_w_wa.html lub ewentualnie takie: http://www.allegro.pl/item306281781_contempo _krzeselko_graco_butelka_naczynia_w24.html Choć po 3 dniach w szpitalu z ceratą pod tyłkiem do tych ostatnich jestem sceptycznie nastawiona (ze szmacianą tapicerką można sprowadzić z USA, koszt 70zł, niemałe pieniądze). Wiem, że takie topiki już były, odświeżyłam jeden, ale coś takie starocie nie budzą Waszego zainteresowania - także przepraszam za powtórkę :) Pozdrawiam!

Hym, no te wszystkie Coneco, BabyOno, Sun Baby, to się rzeczywiście niczym nie różnią. Ale ogólnie różnice między krzesełkami są, np. Jedne mają 2 kółka, inne 4, Jedne mają podnóżek regulowany niezależnie od siedziska, inne zależnie (jak opuścisz oparcie to podnosi się podnóżek), Mogą mieć regulowaną wysokość podnóżka, a nie tylko jego ustawienie. Mogą mieć taki pałąk między nogami lub nie. Mogą być ceratowe lub bawełniano-poliestrowe. Mają pasy bezpieczeństwa różnie umiejscowione. Mają wkładki redukcyjne lub nie. Są bardziej lub mniej mięsiste (chodzi o tapicerkę). No i tak właściwie to nie wiem które się lepiej sprawdzają :) Dzięki, MaMani, za pierwszą odpowiedź! 🌼

chemical zabiłaś mnie teraz :D:D:D szcze powiedziawszy tak wnikliwie nie podchodzilam do sprawy :)

P.S. Ten kwiatek BabyOno też mi się podobał, ale on chyba ceratowy jest, prawda? Pewnie łatwiej z ceraty posprzątać (choć powierzchnie tych krzesełek z materiałowymi obiciami są też łatwo zmywalne, z tego co piszą producenci), ale jakoś cerata źle mi się kojarzy (z odparzeniami itd.).

Przepraszam, nie chciałam Cię "zabić" :) Już taki mam pokręcony charakter :P P.S. Całuski dla Mani!

Avrii - Twoje krzesełko nie ma tego pałąka usztywniającego między nogami. Czy po jakimś czasie użytkowania krzesełko nie zaczęło się rozjeżdżać? I jak sprawdziła się nieceratowa tapicerka - ja też bym taką wolała. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, każdą dokładnie czytam :)

P.S. Migotko dziękuję za poprawne wklejenie linków. Nie wiem co źle robię, że mi je łamie na kawałki :(

Gość avrii
Chemical- ma ten palak moje krzeselko, zobacz na to pomaranczowe (ja akurat mam pomaranczowe). Hmmm, nie wiem czemu na tych innych tego nie widac.

a jak sie czysci takie nieceratowe krzeselka? dobrze zupki schodzą?

Też jestem ciekawa. Chociaż chyba wolę prać obicie niż fundować dzidziołowi parzenie się na ceracie.

hehe ja moja wsadzam do krzeselka okolo 5 razy dziennie na gora 10 minut. napewno w tym czasie sie nie odparzy a krzeselko jest upierdzielone tak ze niewyobrazam sobie prac materialu... nawet by nie zdazylo sie wysuszyc... moja mala uczy sie jesc sama wiec wszystko jest doslownie wszedzie... zupki, chrupki herbatniczki ziemniaczki spagetti kanapki z marmolada i z serkiem topionym, maselko... Krzeselko przecieram mokra sciereczka albo chusteczkami nawilzanymi i juz jest czysciutkie. Czy te z innego materialu niz ceratka tez mozna w taki sposób wytrzec? bo jesli nie to chemical nie radze! :D:D:D

Gość avrii
calkiem niezle, po prostu spieram to od razu biore taka gabeczke- jak zmywaczek i zapieram ta bardziej grubsza strona :). Poki co wszytsko zeszlo. A nawet jakby jakas plameczka zostala to bez przesady, wiadomo jak dzieci jedza ;)

Gość avrii
ja znowuz uwazam jeszcze, ze taki material jest trwalszy jak starsze dziecko wbije widelec w ceratke to od razu przebije

avrii to ja sobie w takim razie tego nie wyobrazam... w stopce mam fotki jak mania je obiadek... a to tylko ziemniaczki teraz wyobraxcie sobie to samo tylko z sosem pomidorowym i makaronem :D:D:D moja ceratka jest genialna jak dla mnie :D:D:D

Gość avrii
MaMani- no kazdy wybiera co mu pasuje :). Jedna sobie chwali takie, druga inne. Ty jestes z tych wygodniejszych mam ;) z tego co czytalam nie tylko na tym topicu ;)

noo ja uwazam ze takie sprzety powinny byc przedewszystkim WYDOGNE i łatwe w uzyciu a dopiero póxniej ladne :)

Gość avrii
nie kierowalam sie specjalnie estetyka, bo np baby ono kwiatek podoba mi sie bardziej :) Tylko nie chcialam wlasnie ceraty, no i balabym sie, ze za jakis czas corka wpakuje mi w nia widelec :).

Gość avrii
a z ta wygoda to sie przypilam troche.. ;) bo zapadlo mi w pamiec, jak na jakims topicu o spaniu dziecka, a w zasadzie niespaniu ;) pisalas, ze dajesz do lozeczka butle z herbatka i jest spokoj. Pewnie masz spokoj i to wygodne, ale fundujesz swojej Malej prochnice :o. Taka ladna, szkoda, zeby zabki miala popsute ;)

avari ja nie twierdze ze źle wybralas jesli ci to odpowiada :) napisalam tylko ze u mnie by sie nie sprawdzilo. moje dziecko jada plstikową łyżka i widelczyk tez ma plastikowy :) pewnie zanim zacznie uzywac metalowych to juz bedzie siedzialą na zwyklym krzesle albo drewnianym dla starszych dzieci :)

avari a ty swojemu nie podajesz wogóle herbatki?

Gość avrii
nie no, spoko, ja tez ci nie udowadniam, ze masz zle krzeselko Uwazam, ze cerata jest mega praktyczna, ale mi sie po prostu zle kojarzy jak dla dziecka. Tylko tyle :)