Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yryska

chce by było orginalnie

Polecane posty

czesc dziewczyny :) chciala bym by moj slub zapamietali wszyscy i dla tego zamierzam go w jakis sposób urozmaicic :) by byl bardziej orginalny - oczywiscie bez przesady - nie pode w pizamie;) mam juz nawet jeden pomysł chce kupic kilogramy cukierkow kazdy z nich zapakowac w fizeline pod klor sukienki i przewiazac wstązka w taki mały prezencik . kiedy goscie składaja w kosciele zyczenia podchodza z kwiatami a odchodza z pusta reka a tak odejda z cukiereczkiem . oczywiscie cukiereczki beda w koszu a bedzie trzymal je moj siostrzeniec :) co o tym myslicie? a moze macie jeszcze jakies pomysły albo widziałyscie gdzies cos fajnego

taki podarek to nie jest nic oryginalnego, w calej Polsce mlode pary daja takie upominki gosciom. U nas na slasku jest tradycja dawania gosciom ciasta lub tzw. kolaczy. Czesto tez goscie dostaja flaszkę wodki weselnej. Ale taki prezent daje się jak goscie juz wychodza do domu z wesela, w ramach podziekowania za ich obecnosc. Pod kosciolem rozdawanie cukierkow nie za bardzo mi się podoba.

Gość Tak ostatnio zrobiło się
to bardzo modne! Ale u nas w lubuskim daje się ciasto i flaszkę wódki gdy juz goście idą do domu po weselu!!

Gość po 10 latach i 3 mies. zaręczy
no ale autorka chce obdarowywać gości podczas składania życzeń a to zupełnie co innego-nie wiem jak możecie tego nie rozróżniać...także wychodzi na to że to jest oryginalne, bo nigdy o takim czymś nie słyszałam(choć mi osobiście średnio się podoba).

może i pomysł fajny, ale przy składaniu życzeń są emocje i dużo ludzi. poza tym trzeba odbierać kwiaty, prezenty, koperty... ja się obawiam, że zapomnisz wręczyć cukierka każdemu ;)

dziewczyny albo nie rozumiecie albo nie czytacie uwaznie po pierwsze to nie ja bede dawac te cukierki tylko moj siostrzeniec a po drugie u nas bedzie i wodka po weselu dawana , ale o to chodzi ze tak jest na kazdym weselu a cukierki w kosciele juz nie :) a moge wiedziec czemu nie podoba wam sie ten pomysł ja uwazam ze to fajna rzecz i w moim rejonie nie spotykana

Gość idz do kosciola w bikini
albo nago..z pewnoscia kazdy zapamieta twoj slub;)

bardzo zabawne usmiałam sie do łez widze ze ty tylko dogryzac umiesz - to żałosne :P

Gość tak jak pisaly wczesniej
dziewczyny to nic orygilanego. coraz czesciej mlode pary obdaruwuja gosci slodyczami np tymi tradycyjnymi 5 migdalami z lukru

yryska - ten pomysl, raczej nie jest oryginalny. rozni sie tylko forma rozdania cukierkow. wierze, ze wymyslisz cos, co bedzie bardzo oryginalne:) moze zaskoczycie pierwszym tancem? lub jaK ladnie spiewasz, to moze piosenka w podziekowaniu dla rodzicow?:)

Gość juz po slubie
ja zrobilam tak ze do kazdego cukierka przyczepilam karteczke z naszym zdjeciem w kolorze. i data subu kartka miala ksztalt prostokata o wymiarah 1.5 cm na 5 cm. Bylo Ania i Tomek data slubu dziekujemy pod spodem. Mi sie podobalo/

Gość ciężko coś wymyśleć
Był temat dziewczyny, która chciała oryginalnie, miała jakieś frapujące pomysły w stylu 1 taniec przy zgaszonych światłach i w otoczeniu gości trzymających świece... Trudno nie popaść w kicz wymyślając weselne atrakcje. Uważaj też żeby nie zanudzić gości np. pokazem rodzinnych slajdów. Może lepiej postawić na nastrojowość i dopracowaną oprawę ślubu i wesela?

Gość pisze sie oryginalne

Gość bardzo grzeczna dziewczynka
hehe, wiecie co, co rusz albo słyszy sie od znajomej, która planuje ślub, albo czyta na kafeterii w tym dziele "chcę, zeby było oryginalnie" - i dwoją się, i troją, a i tak wszystko to jedno i to samo dla mnie osobiscie kazde wesele jest takie samo; nie zwracam uwagi na takie pierdoły, czy cukierka dostałam przed ciastem, czy po wódce, czy jakieś gołębie wyleciały ze skrzynki czy nie, czy panna młoda rzucała welonem, czy butem, czy podpaską mam w dupie, czy jako pierwszy taniec leci piosenka 'windą do nieba", "kormorany" czy "gorzkie żale", tak samo czy na głowę wypadły 2 litry wódki i kieliszek wina czy odwrotnie jest tak - przychodzi sie, jest msza, potem się idzie na przyjęcie, gdzie można jeść, pic i tańczyć żebym powiedziała, że wesele było oryginalne, to już musi być naprawdę cos innego; np. wszyscy ubrani w jednym kolorze, albo wszyscy w stylu lat 50. , albo w stylu hawajskim z girlandami kwiatów i hawajska muzyką, albo wesele na statku, albo ognisko ale dopóki panna młoda ma białego albo kremowego bebucha i welon, dopóki po ślubie idzie się do lokalu, gdzie siada sie przy stole i dostaje zarcie standardowe, a obok jest miejsce do tańczenia, to dla mnie nie ma w tym nic oryginalnego

wesele bedziemy miec w starym stylu my ubranie retro retro auto :) ale nie bede przeciez wywierac na gosciach przymusu ubierania sie w starym stylu myslałam tez o tym zeby takie podziekowania wysyłac poczta juz po slubie własnie ze zdjeciem wiem ze wesele jak wesele ale chyba mozna je jakos urozmaicic nawet jakimis pierdołami uwazam ze to mile

do "bardzo grzeczna dziewczynka " hahahahah ależ sie usmiałam :D :D :D :D :D trafiłas kobito IDEALNIE w sedno, aczkolwiek mi by nie było jedno i to samo, gdyby młoda rzuciła we mnie podpaską i to jesczez zużytą :P :o wszystko inne się zgadza - NIKT NIE ZWRACA NA TE WSZYSTKIE SZCZEGÓŁY UWAGI święta racja

wiesz sękata jakos ja zwracam :P i myśle ze jest takich osob wiecej

wlasnie rozmawialam ze znajoma z Chin...byla tydzien temu na weselu...bardzo oryginalnym weselu w Uk na 170 osob..menu skladalo sie z zupy w chlebie ( podobno nawet wielu skladnikow w niej nie bylo) , kielbasa z puree i na deser ciastko z jablkami -pan mlody podobno chcial tradycyjne menu;) alkohol, wode, soki musieli kupowac w barze, do obiadu podano 2 butelki wina ( jedno biale, jedno czerwone) na 12 osob, tort panstwo mlodzi pokroili ale nikt go nie dostal...pewnie zabrali do domu....Chinka wkurzona bo wydali 200 funtow na prezent i drugie 200 na drinki... TO SIE NAZYWA ORYGINALNOSC;))

ja jak idę na wesele to zwracam uwage głównie na 2 sprawy: 1. strój młodych 2. strój mój (znaczy czy nikt nie ma podobnej do mnie kreacji, czy nic mi sie nie podwinęło, nnie rozmazalo na twarzy czy cos) restza i tka jest wszędzie ta sama i zwracam uwage dopiero wtedy, jak jest coś INNEGO

sękata i własnie o to cos innego mi chodzi? moze ty masz jakies pomysły ? moze widziałas cos gdzies - niekoniecnie na weselu?

Niech podczasz wreczania prezentow zatrudniony przez was pracownik Allegro je szybko rozpakowuje, eksperckim okiem wycenia i krzyczy na cale gardlo formulke w stylu \'prezent od Jana Nowak z zona za 45 zlotych!\'. Po minutowej przerwie przeznaczonej na zlosliwe komentarze, podchodza nastepni goscie z prezentem i scenka sie powtarza. W ten sposob opowiesci o waszym slubie beda przechodzily z pokolenia na pokolenie.

Do ona.uk -> z tego co zaobserwowałam to większość \'wesel\' w UK tak wygląda... no albo bardzo podobnie

wiesz wolała bym aby były to raczej mile wspomnienia jakie to zabawne ze czuje garstke ironi ale pomysłu juz zadnego - sensownego pomysłu

Gość podaj trochę danych
w jakim miesiącu bierzecie ślub? w jakim stylu będzie kościół i sala? ile będzie osób? jaka średnia wieku? jaka muzyka? retro - czyli jaki styl dokładnie bo to szerokie pojęcie?

Gość bardzo grzeczna dziewczynka
generalnie to tak: Najważniejsze : gośćnie powinien siedzieć głodny, zarcia nie powinno być za mało. Przyjęło sie w Polsce, że prezent powinien "pokryc" talerz, więc nic dziwnego, że gość jest zły, że jego talerz był za skromny :P A cała reszta , moim zdaniem, powinna być albo najzwyklejsza na świecie, albo porządnie odjebana. I nie chodzi mi o jakieś złote dywany. Tylko z pomysłem i konsekwencją w jego realizowaniu. Pytanie się pojawia nastepujące : czy jak wymyślisz, że chcesz wesele a la gwiezdne wojny albo star trek, to czy ciotki nie padną trupem, a nawet nie trzeba ciotek do tego. Co rusz tu sie pojawiają komenty "jak to wegetarianskie wesele, no ja bym na takie nie poszła, to że ktoś chce wegetarianskie zarcie sam, jeść, to nie znaczy, że gosć ma jeść jak królik....sratatata" - albo "jak to mam sie przebrac za kapitana Spocka, nikt mi nie bedzie mówił, jak sie mam ubrać". Jak wiesz, ze masz gosci, co sie lubią bawić i lubią eksperymenty, i nie muszą miec wszystkiego tak, "jak się robi", to wymyślaj. Jak wiesz, że jakis pierdolniety pomysł sie nie sprawdzi, to poprostu zrób zwykłe wesele. Ale szkoda tracić czasu na jakieś tam drobiazgi. Tego i tak nikt nie zauważy

slub mamyw lipcu kosciól jak kosciól sala zrobiona w starym stylu piekne polkoliste wejscia i na suficie stylowe kasetony oraz piekne kryształowe zyrandole - miodzio. sala jest na prawde piekna osob planujemy około 100 z srednia wieku - mhhhy trudno powiedziec rodzinka roznie ale chcemy zaprosic tez duzo znajomych powiedzmy ze ta srednia to jakies 25-35 sama nie wiem na muzyke chyba tez nie mam wielkiego wpływu - orkiestra gra to co gra - chyba typowo weselne utwory autko bedzie replika z 1929 r

Gość bardzo grzeczna
rozbroiłaś mnie kapitanem Spockiem :D