Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Neit

Flaczki

Polecane posty

Mam flaczki wołowe, pokrojone i obgotowane, chciała bym z nich zrobić coś innego niż tradycyjne flaczki. Ma ktoś może jakiś przepis na coś ciekawego i smacznego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No okazuje się, że ja taka zdolna nie jestem, pomóc ci nie mogę. Ale masz jeszcze szanse, że ktoś da głos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie sądzę, żeby coś innego można było zrobić - same w sobie nie mają żadnego smaku, są raczej wypełniaczem. Zupę flaczki robię z pręgi wołowej, czyste (nie zagęszczane zasmażką) i dodaję flaki gotowane osobno. Teraz tak myślę że gdyby do "mojej" wersji flaków dodać żelatynę to byłaby niezła galareta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziękuję za odpowiedzi :) Ja kiedyś widziałam przepis na taką jakąś potrawkę z flaczków, to się z kuskusem podawało. I kurcze nie pamiętam gdzie to widziałam i nie mogę znaleźć. Też nieraz myślałam że niezła galaretka by z tego wyszła, bo tez czyste preferuje :) No nic, będę jeszcze szukać, jak znajdę to się pochwalę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miikii
kupiłam flaki wołowe w rosole. na opakowaniu pisze tylko żeby gotować 15 minut i doprawić do smaku. No ale ja nie mam pojęcia czym się to doprawia. sól pieprz wegeta? i ile? doradźcie bo chyba sfiksuję .gotuję od poniedziałku i jeszcze nic mi się nie udało :( głupio byłoby nawet to sknocić. napiszcie też czy dolewa się do tego wody czy gotuje tylko to co tu jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jest napisane że 15 min
ale po 15 minutach to one bedą twarde nie do zjedzenia. ja te z batona gotuję lekko godzine.na początek dodaje ziele, liśc laurowy, marchwke, pietruszke, seler, drobniutko posiekane. na koniec majeranek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna inaczej............
sól pieprz wegeta....wegeta nie raczej majeranek, papryka imbir galka muszk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miikii
a ile tego dodać? i co z wodą? dolać?? ja mam 900gram tych flaczków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a nie mozesz sprobowac
no do smaku dodajesz : / wody mozesz dolac aby byly rzadsze jesli chcesz ale musisz je z ta woda troche pogotowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jest napisane że 15 min
jak wody dodasz to bedziesz musiała czyms zagęscić bo za rzadkie i wodniste sie zrobią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zalezy ile dodasz
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miikii
kurcze za późno już są za wodniste :( jak mogę je zagęścić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jest napisane że 15 min
najprościej to zrób zasmażke i dodaj do gotującej się zupy mieszając mozesz też zagęścić np. połowa sosu pieczeniowego z torebki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×