Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata 20

problem z okresem

Polecane posty

Gość Renata 20

Witam, chcialam zaczerpnac porady od dziewczyn bardziej znajacym sie na temacie wiec: biore tabletki zazwyczaj okres mialam regularnie max 2 dni po planowanym rozpoczeciu, teraz juz leci trzeci dzien. Ostatno okres mi sie słabo zaczynal ale w trzeci dzien juz dostalalam normalnego obfitego okresu. Mialam troche stresu ostatnio ale nie zwalala bym tego na to, bylam u gina z 10 dni temu i nic mi nie powiedzial ze cos dziwnego sie ddzieje wemne. Co moze byc tego przyczyna??

Gość Renata 20
chcialam jeszcze dodac ze z moim facetm zabezpieczamy sie jeszcze gumkami i nie bylo zadnych problemow z jakims peknieciem czy czyms takim

Gość Renata 20
wlasnie chodzi o to ze nie mam jeszcze okresu;/ a w poniedzialek wieczorkiem mam zaczac nowe opakowanie

Aaaaa.... no ale sama popatrz co napisałaś: biore tabletki zazwyczaj okres mialam regularnie max 2 dni po planowanym rozpoczeciu, teraz juz leci trzeci dzien. No trzeci dzień, to jeszcze nie ma paniki. Poza tym, skoro brałaś i tabletki, i jeszcze się zabezpieczałaś, to spokojnie.

Gość Renata 20
Uspokajasz mnie bardzo, dziekuje. Ale nie wiem czemu tak mysle czaly czas;/ chyba nie dojrzalam do sexu:( chce bardzo to robic i Kocham bardzo mojego partnera ale widzisz chwila spoznienia i mam takie mysli juz.

Renata>>> to nie jest kwestia wieku i dojrzałości. Tak myślę. Zawsze istnieje jakieś tam ryzyko. Jedna przejmuje się mniej, inna bardziej. Ale takie lęki towarzyszą nam przez większą część życia. Wierz mi. :)

Gość Renata 20
mozliwe ze masz racje, a co zrobic zeby sie mniej przejmowac? pozatym tak sobie mysle ze przy dwoch zabezpieczeniach i bez pekniecia gumy to trzeba by miec wielkiego pecha zeby zajsc. napisalam pecha bo jesli sie ktos zabezpiecza i to jeszcze podwojnie to znaczy ze dziecka jak narazie nie chce z roznych przyczyn.

Gość Renata 20
jakies dziecko neo napisalo ostatni post

Myśl pozytywnie. Skoro zabezpieczasz się, podwójnie w dodatku, to moim zdaniem ryzyko jest zerowe. Nie słyszałam jeszcze o takim przypadku, żeby biorąc tabletki i stosując prezerwatywę, jakaś kobieta zaszła w ciążę. Myślę, że same tabletki, prawidłowo przyjmowane, to już wystarczające zabezpieczenie. A ciąże przy braniu tabletek, to przeważnie wynik niewłaściwego ich stosowania, biegunek albo tym podobnych sytuacji. Wystarczy poczytać statystyki.

Gość Renata 20
hehe ty dziecko neo masz problemy z tata widze

Gość Renata 20
nom patrzalam na statystyki, ja z braniem tebletek nie mam problemow, nie zwracam ich i biore w tym samym czasie, dziekuje bardzo za odpowiedz:)

tez raz w ogole nie dostalam okresu w przerwie miedzy tabami, wlasciwie na wlasne zyczenie bo nie bralam ich regularnie..raz wieczorem, az rano jak zapomnialam... Teraz sie pilnuje z tym a ty bierzesz taby regularnie?

Gość Renata 20
tak max 1h pozniej albo wczesniej ale zawsze staram sie o tej samej h brac je

Gość grzane wino
nie masz powodów do zmartwień, też to przechodziłam jakieś dwa mc temu, i stres mnie wtedy przez to zjadał:P dostałam czwartego dnia wieczorem, nie wydaje mi się żeby było u Ciebie coś nie tak, zwłaszcza że byłaś ostatnimi czasy u gina :) ja mam pytanko czy biorąc tabletki jest sens stosować prezeratywe?? czy też same tabletki wystarczą?

Gość Renata 20
duzo ludzi ufa samym tabletka. ja jak widac nie ufam samym tabletka wole jeszcze gumke, ale i tak mam obawy teraz;/ jaka schiza;/