Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnainez.

makijaż na codzień- jaki?

Polecane posty

Gość czarnainez.

chciałam się dowiedzieć jakich kosmtyków kolorowych używacie na codzień , tj. do szkoły, pracy. staram sie malowac delikatnie, ale i tak zawsze wydaje mi sie, ze ja jako jedyna jestem pomalowana, a wszystkie inne dziewczyny sa ladne i do tego naturalne (tj. nie pomalowane). być może wynika to z tego, ze nie wiem jak wygladaja bez makijazu. :P co o tym sadzicie? ja na codzien uzywam: - lekkiego podkladu - korektora pod oczy i na przebarwienia - obowiązkowo tusz do rzes (ale tez jakis delikatny) - puder sypki dla wykonczenia - czasem, jezeli chce wygladac nieco ladniej, uzywam takze rózu na policzki i robie cieniutka kreske szara kredka na dolnej linii rzes. czy uwazacie, ze to 'mocny' makijaz?

bardzo delikatnie. Ja tam używam cieni (i to wcale niejasnych ;) ) na dzień, musze mieć coś na powiekach koniecznie, mam jasna oprawę oczu... W lato tylko zamiast cieni na dzień używam tylko jakiejs kredki-kreska na dolnej powiece plus ewentualnie jasny cień ;)

Gość jaaaaa11
ja uzywam lekkiego podkladu, tudziez pudru, blyszczyka do ust i tuszu do rzes. :)

na codzien do pracy: -podklad w musie, puder sypki brazujacy, tusz pogrubiajacy i wydluzajacy czarna kredka do oczu musze koniecznie miec kreski na powiekach cien w zaleznosci od nastroju ale zazwyczaj zloty z inglota na wieczor to samo ale cien zmieniam na fioletowy,czarny no i obowiazkowo blyszczyk powiekszajacy usta

hmm podklad w musie puder matujacy kredka do oczu (ale delikatna) i odzywka do rzes (mam naturalnie bardzo dlugie i ciemne rzesy) i pomadka ochronna :)

Gość czarnainez.
hm, czyli wygląda na to, że wcale nie maluje sie tak mocno... :/ wiec dlaczego zawsze mi sie wydaje, ze mam mocniejszy makijaz od innych? :(

Gość Kili man dzaro
Podklad, puder w kulkach rozswietlajacy, czarna kredka do oczu, tusz do rzes

Gość WIZAŻYSTKA-Warszawa
Delikatny, płynny podkład który dobrze stapia się ze skórą Do tego rożswietlające kolory cieni, ciemne zarezerwujmy na wieczór:) Wymodelowanie twarzy pudrem brązującym, odrobina różu. Obowiązkowo wytuszowane rzęsy i nieśmiertelny błyszczyk. WWW.ABRAM-MAKEUP.COM

Gość maaturzystka
mocno???;| :| to nie jest wlasciwie makijaz.. ja uzywam podkladu,pudru,tusz do rzes i kredke do oczu i w porownaniu do innych dziewczyn w mojej szkole ja mmam delikatny makijaz;) full lasek uzywa jeszcze rozow, cieni do powiek,szminek itd itp..:)