Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puszka26

wady i zalety życia w dużym i małym mieście

Polecane posty

Gość puszka26

jakie moglibyscie wymienic? Małe miasto: WADY: - brak rozrywek - maly wybór sklepów (np. o Sephorze to mogę sobie tylko pomarzyć) - mniejsza możliwość poznanai nowych ludzi, bo prawie każdy zna każdego - jesli twój ex jest z tego samego miasta to jest duza mozliwość że się na niego bedziesz wciąż natykać ZALETY: - jest bezpiecznie, nie boję się chodzić nocą, nie było tu jeszcze przypadku morderstwa, gwałtu itd - tanie życie, tanie jedzenie, tanie domy, tanie mieszkania - blisko do przyrody - cisza, spokój, fajny spokojny rytm "sennego" miasteczka - wszędzie blisko - ludzie się znają i zawsze mozna liczyc na ich pomoc Duże miasto (mieszkalam przez 5 lat) WADY: - niebezpiecznie - w nocy balabym sie isc sama - wszedzie daleko - zna sie mało sąsiadów, ludzie są dla siebie obcy - hałas, ruch - drożyzna!! ZALETY: - można prowadzić "światowe" życie - odwiedzac kina, teatry, operę, najlepsze sklepy - raczej mało mozliwe że natkniesz się na exa w klubie - duża mozliwość poznawania nowych ludzi - wieksza mozliwość znalezienia dobrej pracy

Gość uhdfuf8
zaletą dużego miasta jest to że możesz spotkać znaną osobę :)

Gość IWONA...1984
Mieszkam w małym mieście i bardzo wielu ludzi nie ma pracy. Moi znajomi (ja też) prawie nie mamy kasy.

Gość Mam parę pytań
Ile razy w ciągu miesiąca bywasz np. w Sephorze, w operze, teatrze, najlepszych sklepach ? :) Masz samochód ?

samochod jest łacznikiem ale wyklucza picie :-O ale małe miasteczka są fajne, pod warunkiem ze ma sie prace lub dojezdza do tej pracy ale nie sa fajne pod tym względem że mniejszy dostep do rozrywek, jesli jestes towarzyski/ska, lubisz wyskoczyc do pubu, na kregle, do kina, czy do restauracji, to moze stanowic to problem, chyba że nie pijesz alkoholu

hmmm czyżbyś sończyła studia i zastanawiała sie?? fajne masz to miasteczko skoro jest takie bezpieczne

mieszkam w malym (no moze nie w miasteczku- ponad 80 tys ludzi) jest gdzie isc mamy kino, juwenalia uczelniane, troche szkol, sa sklepy, supermarkety itd (ale sephory nie ma:P) w duzym miescie studiuje i najchetniej to wogole nie wracalabym do rodzinnego mista:P przezyje nawet korki i komunikacje miejsca.

zalety życia w małym mieście ? - Nie potrafię podać ani jednej.

ja zostałam po studiach w wiekszym mieście, po prostu dobrze sie tu czuję... a rodzinne miasteczko?? lubię tam przyjeżdzać, spacerować, zawsze bede kochała rodzinny dom :) Ale wolę być tu :)

Gość kaleks
Duże miasto jest fajne, ale przez jakiś czas. Później pojawia się problem - chcemy mieć dom, a sama działka w mieście to masakryczne koszty. A tak mamy na wsi domek piętrowy z takimi schodami - http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria w cenie działki w mieście ;-)

Gość hałas smród menele ......
to są największe wady zalet nie widzę bo jestem z Rzeszowa , miasto aspirujące do metropolii i nic po za tym

Gość Hisato

Zalety życia w małym mieście (Włocławek ok 100 tys mieszkańców) spokój brak korków!!!!  Blisko do wszystkich sklepów przynajmniej u mnie ok 10-15 w okolicy 100 m niższe ceny w sklepie mamy kino mamy galerię handlową brak tramwajów metra i przejść podziemnych co jest plusem bo łatwo przejść na drugą stronę ulicy tania komunikacja miejska 37.50 miesięcznie ulgowy miesięczny brak konieczności studiowania geografii miasta!!!!!!!!! i połączeń jak nie ma busa to z buta max 5 km drogi do domu do sklepów w większych miastach można dojechać tanio pociągiem