Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedz....

wystraczająco duzo mleka

Polecane posty

Mam bardzo istnone dla mnie pytanie.. ile srednio jedza noworodki podczas jednorazowego karmienia? Dodam,ze karmie swoja 12-dniowa corcię wlasnym mlekiem odciagnietym laktatorem (gdyz nie chce ssac piersi)...wypija srednio 50-80 ml, po czym spi 2 h- 3,5 h. Martwie sie czy aby nie za malo je... jestem mloda, niedoswiadczoną mamą i z tego powodu strasznie niepokoje sie o wlasne dziecko... Prosze o odpowiedzi doswiadczone mamy..

nikt nic nie wie na ten temat? :(

Gość zabierz butleeee
sprobuj przekonać malutka do ssania piersi,wtedy naje się na pewno.Czemu dziaciątko nie chce ssac? odstaw butlę i podawaj cyca,przy butelce nigdy nie zacznie ssac piersi

Rzadko który noworodek zachowuje się tak, jak to opisują poradniki, i je co trzy godziny. Twój maluch może jeść w dzień i w nocy nawet co godzinę, a później mieć dłuższą przerwę. Bo taki ma temperament, bo musi się przyzwyczaić do nowego otoczenia i trybu życia. Jeśli masz mętlik w głowie i już nie wiesz, czy od ostatniego karmienia upłynęły dwie czy cztery godziny, zapisuj pory karmienia: noworodek powinien jeść siedem-dwanaście razy na dobę i moczyć przynajmniej sześć, siedem pieluszek. Pamiętaj, że u kilkudniowego maleństwa następuje fizjologiczny spadek masy ciała, ale po powrocie do domu dziecko zacznie przybierać na wadze – zauważysz to po ubrankach. Noworodek jednak nie płacze tylko z głodu. Może mu być za gorąco lub za zimno, niewygodnie albo chce być przytulony (ta potrzeba jest zwykle bardzo silna). Trzymaj maleństwo w ramionach jak najczęściej. Bliski kontakt z Tobą pomaga mu zaaklimatyzować się w świecie. Dla Ciebie będzie to okazja do wyciszenia.

latwo mowic.. juz probowalam...konczylo sie na krzyku... od szpitala nic sie nie zmienilo... a nie chce dopuscic aby dziecko mi sie odwodnilo jak kolezance, ktorej tez nie chcialo ssac piersi... mala woli wygode...

Nie zmuszaj do niczego, jak nie chcę to nie i nic na to nie poradzisz, dobrze, że masz pokarm i mimo wszystko możesz karmić własnym.

Gość mój mały
też na początku nie chciał ssać piersi. W szpitalu próbowały go przystawiać wszystkie połozne i tylko raz udało mu się ssać pierś. W domu na początku było podobnie, ściągałam pokarm i dawałam z butli a przy próbie przystawiania wielki krzyk. Ale konsekwentnie próbowałam. Pomogły mi tak powszechnie krytykowane kapturki. Na początku przy karmieniu przez kapturki musiałam podawać troszkę mleka przez strzykawke żeby synek poczuł że coś leci i że warto ssać. Krzyku i mojego płaczu było co nie miaraale przekonał się do kapturków a jak skończył 3 miesiące nagle pięknie chwycił pierś i od tamtego czasu pięknie ciągnie. Nie poddawaj się, ważne że je twoje mleko a na pierś przyjdzie czas.