Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewentualnie

nazwisko po slubie- pomocy!!!

Polecane posty

Gość ewentualnie
boje sie tej całej afery... tyle serca wlozylam w ten zwiazek , ktory nigdy nie nalezal do latwych... ja mam taka nature ze czesto ustepuje dla tzw. "swietego spokoju" jesli sa to sprawy bahe po prostu nie chce sie klocic... ale teraz to jest za powazna spraw... to w koncu ma byc MOJE nazwisko , z ktorym bede zyc całe zycie!

Gość ewentualnie
no to juz nie wiem co mam zrobic :(

Gość powiedz mu
po co Ci związek, w który musisz wkładać nie wiadomo ile serca aby było dobrze? Nie może być dobrze tak po prostu?

Gość ewentualnie
up up

Gość powiedz mu
powiedziałam CI co masz zrobić? Jakiej rady jeszcze oczekujesz? Musisz sprawę postawić jasno żeby się opamiętał - bądź żebyś Ty się opamiętała. Facet, któremu na Tobie nie zależy jest Ci niepotrzebny i każde pieniądze są warte stracenia by się o tym dowiedzieć. W końcu chodzi o Twoje życie.

Gość slub z takim tyranem
mysle ze powinnas porozmawiac z rodzicami oczywiscie pieniadze sa czesciowo wydane ale jeszcze nic straconego "pieniadze rzecz nabyta". moze mozna jeszcze to miejsce weselne sprzedac dalej to jeszcze pol roku.jezeli przed slubem stawia warunki i zadani co beddzie dalej. pogon dziada, taki zwiazek to"sanobujstwo" zyc z tyranem jest okropnie bo wtedy niebedziesz mogla nawet jednej malej decyzji sama podjac bo on tylko bedzie mial racje i jego decyzje beda dobre. na dluzsza mete jest to nie do zniesienia . rozwod kosztuje duzo wiecej . niedaj sie!!!!!!!!!

Gość statystyki rozwodowe wzrastają
wiesz co ja myślę że związek to wiele miłego ale także problemy :( jeśli już teraz nie możecie sie dogadać w takiej sprawie to co będzie potem??? Czy Ty uważasz że facet który mówi do Ciebie albo zrobisz tak jak ja Ci mówię albo slubu nie będzie kocha Cię i szanuje?? I wiesz jak to się pewnie skończy będzie ślub przyjmiesz jego nazwisko a za kilka lat jak już Ci zrobi dzieci rozwód bo nie da się ustępować całe życie i kiedyś powiesz dość!!

Gość statystyki rozwodowe wzrastają
"ma zapedy dyktatorskie oj, ma! twierdzi ze kobieta ma sie podporzadkowac facetowi" to jest straszne :o

Gość ja bym sie uparla
Trzymam za Ciebie kciuki, nie daj mu sie :) Ja jestem w zwiazku, powiedzialam, ze najwyzej moge miec nazwisko 2-czlonowe, a najchetniej zostalabym przy swoim, bo ja sie nazywam tak i inaczej nie bede. Tez sie obrusza i mowi, ze slubu nie bedzie jak jego nazwiska nie wezme - nie to nie, laski mi nie robi. Znam jedno nazwisko, gdzie zona ma panienskie nazwisko, wszystko jest ok, po prostu ona tak chciala, on to zaakceptowal, dziecko nosi nazwisko meza.

Gość ja bym sie uparla
mialo byc znam jedna pare a nie nazwisko ;)

Gość ewentualnie
aj... bo tyle było zamieszania z tym slubem... juz 2 razy przekładany :/ jeden termin tez juz po rezerwacji, zaliczkai powplacane tez byly i.... mialo slubu nie byc... teraz niby wszystko ok ale... no wlasnie! jest ale! tyle nerwow co ja przeslzam to nie zycze nikomu i dlatego i rodzina ija juz sie tak boje teraz....

Gość nie jestem asia
i chcesz wziąć ślub żeby nie robić zamieszania :o Pomyśl... pogadaj z kimś rozsądnym tak otwarcie!!! bo coś mi tu śmierdzi szczerze mówiąc

Gość ewentualnie
jak ja cos zaczelam o tym nazwisku ostatnio to on : " jak chcesz miec swoje po slubie to ok, ale to nie ze mna" - porazka jakas:/ tu sie dyskutowac nawet nie da... bo tu nie ma dyskusji ani rozmowy - tu jest oznajienie sprawy! ze niby jego slub i on sie na to nie zgadza! ale do cholery to tez MOJ slub i MOJE nazwisko,no nie??? czy moze ja jestem rzeczywiscie jakas szukajaca dziury w calym ?? bo juz sie pogubilam:/

Gość moim zdaniem powiedz mu
ze albo masz nazwisko dwuczłonowe albo za niego nie wyjdziesz, skoro nie potrafi uszanować Twojego wyboru. Powiedz mu to i juz z nim nie dyskutuj. Szczerze to ten zwiazek nie ma dla mnie przyszlosci. Wyobraz sobie co to bedzie gdy nie bedziecie sie zgadzac w przyszlosci w innych istotnych sprawach, np z pojsciem dziecka do przedszkola, zakupami (bo ma byc nowy tv a nie pralka). On po prostu bedzie robil co chce, wie ze mu ulegasz i ze postawi na swoim... Teraz tak nie mozesz zrobic. Postaw sprawe jasno. Nie przejmuj sie wydanymi pieniędzmi. Rodzice napewno tez by woleli juz stracic te pieniądze ale zebys byla szczesliwa. Do działa!

Gość galileos
to straszne-przecież to tyran! Dwuczłonowe to ządna obraza przeciez! Gdybyś chciała swoje -miałby prawo się deko dąsać ale dwuczłonowe! To norma dzisiaj. Zostaw go, zmarnuje Ci zycie.