Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość novika31

rozliczenie z urzędem skarbowym w anglii

Polecane posty

Gość novika31

Witam Mam pytanie: mąż wyjechał w listopadzie z anglii,rozliczył się w tamtejszym urzędzie,miał do zwrotu podatek.Niestety do tej pory nie wpłynęły pieniądzę.I nie wiemy co sie dzieje.Czy to tak długo trwa czy coś jest nie tak.Czy można do urzędu zadzwonić czy trzeba jechać osobiście?Czy ewentualnie gdyby były problemy z dogadaniem sie to czy w takich urzędach są tłumacze?

Gość aabb
Mozliwe ze pieniadze sa na koncie angielskim a wy tego nie sprawdzacie? Mowisz o rozliczeniu za 2007? Jesli tak to pieniadze moga wplywac chyba do konca kwietnia.

Gość novika31
dzięki za odpowiedź,sprawdzamy na koncie angielskim,no nic może rzeczywiście do kwietnia...

Gość aabb
termin rozliczen minal 31 stycznia wiec oni maja czas na wysylanie pieniedzy.

pieniadze nie przychodza na konto, a na adres domowy, ktory maz podal wypelniajac forme.. w liscie dostaje sie czek z ktorym idziesz do swojego banku i realizujesz.. czas to nawet do 10 dni roboczych az pieniadze beda na koncie

martik nieprawda, kolega dostał pieniądze na konto, sama wysyłałam jego papiery do revenue i sama potem wybierałam mu tę kasę z konta i wysyłałam do Polski.

Gość onauk
ja tez dostalam czek tak jak mowi martik

nie mówię, że nie przychodzą czekiem tylko, że nie tylko czekiem, na konto też, chociaż nie wiem od czego to zależy

wierze, jednak ja robilam jak dotad trzy razy rozliczenie i zawsze przychodzilo czekiem..

Gość novika31
dzięki dziewczyny,ale pytałam męża i powiedział że na formularzu była opcja do zaznaczenia: czek czy przelew i on zaznaczył przelew i wpisał numer konta.czyli czeka się do trzech miesięcy? tak jak w polsce?