Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weryi

Co to na czym polega psychoterapia ??

Polecane posty

Gość wser
"do wers" mam to samo plus jeszcze napady goraca i zimna nie moc spojrzenia ludziom w oczy i mam wrażenia jak bym cała zalweła się potem na czole plecach wszedzi nawet jak jestem u lekarza i osłuchuje mnie słuchawką , mam wrazenie ze leje sie zemnie pot to jest straszne a idąć ulicą spojrzenie czyjiś ludzi dla mnie jest straszne

Gość pchlasachrajka
pytania sa naprawde rozne, od tego ktora reka odbierasz telefon po takie czy np cos zlego wydarzylo sie u Ciebie kilka miesiecy temu itp objawy ktore wskazujesz moga wskazywac na fobie, musisz zaczac z tym walczyc, a terapia Ci w tym pomoze

Gość wser
"do pchlasachrajka " a czy przewlekła o cięzkim przebiegu chorobA mozę mieć coś wspolnego z tym

Gość pchlasachrajka
oczywiscie, to sa tzw traumatyczne przezycia i zawsze negatywnie dzialaja na psychike, powodujac rozne zaburzenia, u Ciebie moze sie to objawiac wlasnie fobia spoleczna

Gość wser
czyli psycholog mi w tym pomorze

Gość pchlasachrajka
na pewno Ci pomoze, tylko musisz mu zaufac

Gość a czy mozecie mi odpowiedziec
czy psycholog moze zalecic psychoterapie czy rola psychologa ogranicza sie do samej rozmowy? czy tez psychoterapie moze zalecic tylko psychiatra?

Gość pchlasachrajka
psychoterapie zleca psycholog i on to prowadzi

Gość ola_13
Witam :) że tak pozwolę się dołączyć do rozmowy :) jestem na pierwszym roku psychologii, więc może uda mi się trochę pomóc :) Po pierwsze widzę, że jesteś pewna obaw i różnego rodzajów lęków. Skoro zdecydowałaś się na współpracę z psychologiem,myślę, że powinnaś postarać się otworzyć na niego. Powiedz mu dosłownie czego się boisz : że chcesz rozwiązać swój problem, ale boisz się choćby tego, że zostaniesz wyśmiana (a interpretując Twój lęk a propos wyśmiania: boisz sie tak naprawdę tego, że ktoś Cię będzie w ogóle oceniał-tu dołączam się do swojej poprzedniczki : jeżeli ktokolwiek Cię wyśmieje to olej go, niech Cię to nie zniechęca broń Boże! powiem Ci, że śmiech to swoisty rodzaj reakcji obronej na zakłopotanie, strach - czyli mówiąc prościej jeżeli to co powiesz zostanie wyśmiane to oznacza to, że taka osoba albo czegoś nie rozumie więc żeby nie wyjść na "głupka" zaczyna się śmiać, lub jeśli wprawi go to w zaklopotanie gdyż ma podobnie lub nawet gorzej, itp sytuacje. Uwierz mi normalny, współczujący czlowiek nigdy by się nie śmiał z czegoś takiego bo czyjś problem to nie powód do śmiechu!!!!! Jeżeli zaśmieje się psycholog...no cóż...wtedy jedyne o co Cię proszę to to byś się nie zniechęcała i po prostu zmieniła osobę. To, że zwróciłaś się o pomoc już jest Twoim wielkim sukcesem, gdyż przyznałaś się sama przed sobą, że masz problem i że trzeba coś z nim zrobić, więc gratuluję :) ) Wracając do tego co pisałam wcześniej - otwórz się na psychologa, on ma Ci pomóc, zostać Twoim powiernikiem...jeżeli nie dowie sie o wszystkim to nei będzie Ci w stanie dostatecznie pomóc. A to, że się boisz wyśmiania myślę, że może mieć w ogóle wpływ na lęk przed wystąpieniami Twoimi...ale diagnozę niech wystawi specjalista...ja na razie nie mogę być pewna czegokolwiek, dotknęłam tego tematu tylko po to by pokazać że wszystko może mieć tak naprawdę związek z tym jak się zachowujesz. Co do samej pracy psychologa - o nic się nie martw...pamiętaj Ty jesteś klientem, Ty płacisz-Ty wymagasz, więc to że masz się na tej terapii dobrze czuć to zasrany obowiązek psychologa więc spokojnie :) pamiętaj! zawsze można wyjść i próbować u kogoś innego!!!!!! Grunt w tym, żebyś się nie poddawała. Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości :)

Moja siostra skorzystała z pomocy pani Edyty. Chodziła na psychoterapię jakieś 8 miesięcy i pozbyła się stanów lekowych. Przed terapią była bardzo zamknięta w sobie i bardzo zamknięta na innych ludzi. Terapia pozwoliła pozbyć jej się wszystkich tych ograniczeń i teraz żyje jej się znacznie łatwiej. Polecam: http://psychoterapia-trojmiasto.eu/

Gość besima41
Faktycznie terapia przez Skype jest bardzo skuteczna. Do Kliniki Psychomedic można zarejestrować się pod nr 22 253 88 88 . Mają świetnych psychologów. Terapia online jest skuteczna. Idealna dla osób, którzy obawiają się tradycyjnej wizyty.

Gość gość
Ja wolałam chodzić normalnie a nie przez internet, zawsze to jakoś inaczej, chodzilam do http://relacja.poznan.pl i bardzo mi pomogli

Gość gość
Psychoterapia polega na tym by pomóc osobie, która zgłosi się do psychoterapeuty. Każdy ma inne problemy. Ja mogę wam polecić gabinet psychoterapii www.psychoterapiakatowice.pl w Katowicach. Psychoterapia jest profesjonalnie prowadzona przez doświadczoną terapeutkę.

Gość gość
Psychoterapia ma na celu pomoc osobie z zaburzeniami. Jest wiele rodzajów zaburzeń takich jak: nerwica, depresja, zaburzenia osobowości itp. Jeżeli poszukujecie dobrego gabinetu psychoterapii to polecam wam www.gabinetpsychoterapii-mielec.pl Można tam uzyskać profesjonalną pomoc.

Gość kamixxxa
Rozmowa z psychologiem nie powinna być dla nas stresująca. Warto spróbować, jeśli may problem. Tutaj https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa/ jest namiar na klinikę, gdzie można otrzymać profesjonalną pomoc.

Gość gość
jeśli ktoś poszukuje sprawdzonej terapii małżeńskiej to polecam gabinet w tychach www.gabinet-geneza.pl

Gość maddzia20
Jeśli nie wiesz na czym polega psychoterapia to polecam firmę https://psychoterapiacotam.pl/ według mnie jedni z najlepszych specjalistów w kraju z zakresu psychoterapii, polecam poczytać o tej firmie i jakości ich personelu, świetni są ! :)

Gość gość
To długa terapia u psychiatry, dzięki której będziesz szczęśliwszym człowiekiem. Ja byłam u Doktor Frątczak w MedArt. Bardzo polecam osobom, które chcą skutecznie rozwiązać swój problem, jednocześnie w atmosferze zrozumienia. Pani Doktor nie ocenia, nie poucza, daje dużo z siebie. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że wybrałam właściwego lekarza.

Gość Martynaxx
leczenie psychologiczne nie należy do prostych tematów. Jest wiele osób,których teoretycznie nawet nie podejrzewamy o to,że mogą się leczyć. Artykuł na ten temathttp://www.sp(...)apiami/

Gość gość
jednym słowem jest to praca nad sobą. Ja uczęszczam na psychoterapię w Milanówku i polecam www.marioladumicz.pl

Gość gość
Ja chodzę na terapię do Psychologgii na Chmielnej - wszystko zaczęło się od lektury artykułu https://www.psychologgia-plus.pl/status-quo---dlaczego-nie-lubimy-zmian-.html Podczas terapii to my sami musimy nad sobą pracować. Terapeuta czy psycholog jest tylko naszym przewodnikiem. Trzeba aktywnie uczestniczyć w tej rozmowie z terapeutą, żeby rzeczywiście skorzystać z terapii.

Gość gość

Przyznam, że dzięki psychoterapii przełamałem się, aby spełniać własne marzenia o podróżowaniu. Przekwalifikowałem się na instruktora sportów wodnych i obecnie jeżdżę po świecie. Wcześniej miałem kiepską, stresującą sytuację życiową, a wręcz początki depresji. Nie przypominam sobie nawet, co mnie skłoniło do psychoterapii. Jakiś czysty przypadek. Gdzie chodziłem? W Szczecinie Psyche Gabinet Psychoterapii. Przede wszystkim od samego początku skupienie na pacjencie. Wiem, że była nawet możliwość przekierowania do innych specjalistów, chociażby mediatorów, czy coachów, więc dość kompleksowe podejście do zmiany życia. Tak, trzeba trochę wydać, ale się opłaca. Dla mnie psychoterapia to był przełom, bo przestałem się dołować, tylko wziąłem sprawy w swoje ręce. Potrzebowałem takiego pozytywnego impulsu.