Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAJKA....30

LEKARZ POMOZE DORADZI!!!!

Polecane posty

Gość MAJKA....30

ZADAWAJCIE PYTANIA JA ODPOWIEM NA WSZYSTKIE

Gość KATALINKA19
NA CZYM POLEGA NERWICA?JA CHYBA MAM

Gość MAJKA....30
Nerwice – obejmują dużą i bardzo różnorodną grupę zaburzeń, których podstawowym objawem jest lęk. Zaburzenia nerwicowe to najczęściej występująca grupa schorzeń o podłożu psychicznym. Nerwica stanowi pojęcie zbiorcze dla różnego rodzaju objawów czynnościowych i zespołów chorobowych, których przyczyną jest reakcja na jakiś ujemny bodziec środowiskowy lub emocjonalny Istotna rolę w rozwoju nerwicy odgrywają potęgujące się czynniki nerwicogenne, do których zalicza się: * stały pośpiech, * narastająca rywalizację, * narastająca potrzebę osiągnięcia sukcesu, * urbanizację, pociągająca za sobą zmniejszenie przestrzeni życiowej, konieczność kontaktu z bardzo wieloma ludźmi, * hałas i różnego rodzaju wpływy fizyczne i chemiczne, * kryzys więzi rodzinnych. Czynniki jatrogenne nerwicy: * zbyt łatwe i częste przepisywanie leków, * wiara w to, że na każdą dolegliwość (nawet błahą) można zastosować jakiś preparat – wiąże się to ze skutkami ubocznymi takimi jak: bezsenność, uzależnienie od leków. Zaburzenia nerwicowe to najczęściej występująca grupa schorzeń o podłożu psychicznym. Szacuje się, że na zaburzenia lękowe cierpi co piąty Polak – czyli blisko 8 milionów osób! Większość przypadków nerwic pozostaje niewykrytych bądź niewłaściwie leczonych, wiele osób, którym można pomóc nie trafia do psychiatry ani psychoterapeuty. Znaczna cześć objawów nerwicowych nie wymaga leczenia. Objawy często same ustępują np. po zmianie środowiska zamieszkania, pracy, odpoczynku, porady przyjaciela itd. W większości przypadków w przypadku skutecznej pomocy może udzielić internista. Skierowanie pacjenta do psychiatry jest wskazane tylko w przypadku, kiedy objawy nerwicowe utrzymują się przez dłuższy czas, kiedy występują objawy depresji. O nerwicy możemy mówić tylko wtedy, gdy występuje wiele objawów utrzymujących się przez dłuższy czas (pocenie się, czerwienienie, uczucie pustki w głowie, skurcze spastyczne jelit, biegunki, jąkanie się, lęk, niepokój, zaburzenie snu). Najczęściej nerwica rozwija się na skutek ujemnych bodźców powtarzających się przez dłuższy okres. W zależności od cech osobniczych nerwica może rozwinąć się po krótszym lub dłuższym okresie stresu. Zwykle nerwicy towarzyszą zaburzenia wegetatywne – wszelkiego rodzaju skargi na objawy somatyczne. Do najczęstszych należą: bóle i zawroty głowy, bóle w okolicy serca, duszność, objawy ze strony układu pokarmowego (zgaga, zaparcia wzdęcia, biegunki, zaburzenia łaknienia). Jednym z częstych objawów nerwicowych, które są powodem udania się do lekarza są zaburzenia seksualne. U mężczyzn brak wzwodu, przedwczesny wytrysk, u kobiet oziębłość i brak orgazmu. Tego rodzaju zaburzenia mogą wywołać depresję. Członkowie rodzin powinni pomagać choremu, okazując mu zaufanie i podtrzymując go na duchu w chwilach załamania i depresji. Powinni współpracować z lekarzem skłaniając chorego do wykonywania jego poleceń, szczególnie w zakresie zażywanie leków. Należy pilnować, aby chory nie zwiększał dawek leków bez konsultacji z lekarzem. Błędem, jakiego należy unikać w terapii nerwic, jest szybkie zniechęcanie się do terapeuty i częste zmiany lekarza.

Gość jckldehncoh
czy jak mialam problemy z zoladkiem,zaplanie zoladka i czegos tam jeszczce,niore na toleki,moge zaczac brac meridie?

Gość jckldehncoh
aha i jeszczce jedno jak zlikwidowac cellulit?

Gość MAJKA....30
ODRADZAM BRANIE TAKICH TYPU TABLETEK RADZILABYM CWICZYC I JESC ZDROWA ZYWNOSC JAK CHCESZ MOGE UZOZYC CI DIETE.

Gość jckldehncoh
byłabym wdzieczna gdybys mi ułozyła,aha jeszczce jedno pytanie,czy ta czarnuszka rzeczywiscie poprawia rozmair biustu?

witam :) ja sie dolacze to pytania powyzszego . co z tym cellulitem? jak cwiczyc ? jaka diete stosowac? po jakim czasie mozna zobaczyc efekty? jak zlikwidowac najlepiej caly ten tluszczyk zbierajacy sie na biodrach i nozkach - to moja zmora... :(

Gość MAJKA....30
POLECAM AA EXPRESSO SLIM - KREMOWE SERUM UJĘDRNIAJĄCE NIE ZREDUKUJE CELLUITU DO KONCA JEDYNIE GO POMNIEJSZY LECZ DZIALA PO ZASTOSOWANIU Z DIETA

Gość MAJKA....30
W PEWNYM SENSIE POMOZE CWICZ CODZIENNIE PO POL GODZ

Gość escs
biorę tabletki antykoncepcyjne od ponad roku a od ostatnich trzech miesięcy w ostatnim tygodniu brania tabletek mam dosc obfite plamienia zastanawiam sie czy to nie po stosunku bo czesto to sie własnie zdarza po stosunku i własnie cnie wiem czy to przyczyna tabletek czy raczej uraz mechaniczny?

Gość MAJKA....30
ZARAZ NAPISZE BO NIE MIALAM CZASU

Gość MAJKA....30
1. Do pierwszego ćwiczenia należy stanać w rozkroku. Dłonie położyć na biodrach i zgninać nogi w kolanach. Na przemian wspinając się do góry i zginając nogi. Optymalnie powtórzyć 10 razy. 2. Druga propozycja- w pozycji stojącej, dłonie również połozyć na biodrach. Zrobić krok w przód - jak największy. Następnie wykonaj skłon i wróć do pozycji stojącej. Ćwiczenie należy wykonywać płynnie ( raz- krok dwa- uklęknij trzy-powstanie i cztery-pozycja stojąca). Ćwiczenie wykonaj po 10 na każdą nogę. Na początek cieżkie ale potem już sama przyjemnosć. 3. Pozycja stojąca, dłonie połóż na biodrach. Teraz krok wykonuj do tyłu - nie do przodu. Ważny oddech prawidłowy. Ćwiczenie po 10 x na każdą z nóg. 4. Pozycja- leżenie na plecach. Ugiąć nogę i chwycić ją splecionymi rękami za kolano. Pokonując opór rąk mocno naciskaj kolanem w przód przez 20 sekund. Po czym rozluźnij się i powtórz ok 5 razy. 5. W tej samej pozycji przyciągnij kolano jak najbliżej klatki piersiowej, nie unosząc głowy. Wytrzymać 30 sekund . Też ok 5 razy powtórzyć. 6.Wyciągnąć nogę do tyłu tak, aby tworzyła przedłużenie tułowia. I powoli zginaj ją w kolanie i poprowadź w kierunku barku i z powrotem. Wykonaj ćwiczenie po 10 każdą nogą. Pozycja leżąca - nogi i stopy razem.Nogi zgięte w kolanach pod kątem 90 stopni. Odchylaj się do tyłu kładąc dłonie za stopami. Napinaj pośladki i mięśnie brzucha. Wypychaj miednicę w górę tak wysoko jak możesz. W maksymalnej pozycji wytrzymaj licząc do 10. Powtórz ćwiczenie, Ćwiczenie to ujędrnia uda. Ćwiczenie wykonaj ile razy dasz rade. Uklęknij, palce stóp obciągnięte, odchylaj wyprostowany tułów do tyłu linia ciała prosta i pozostań tak przez 30 sekund, aż w przedniej części uda odczujesz napięcie mieści. Ciężko opisać ćwiczenia ale warto je wypróbować. Oczywiście systematycznoiść kluczem do sukcesu więc nie ma co liczyć ,ze po kilku dniach nasze udka będą jak u lekkoatletki:)) Grunt to silna wola.

Gość MAJKA....30
JESLI NIE ZDAZALO CI SIE TO WCZESNIE TO MOZLIWE ZE TO URAZ MECHANICZNY PO STOSUNKU A CZY PRZY TYCH KRWAWIENIACH MASZ JAKIES BOLE BRZUCHA?

Gość MAJKA....30
BO JEZELI WYSTEPUJE BOL TO NALEZY ZGLOSIC SIE DO LEKARZA GINEKOLOGA

Gość escs
boli mnie w okolicach pochwy i czuje dyskomfort

Gość do Majki
czy ułozysz mi dietę odchudzającą? podaj maila,napiszę do Ciebie

Gość escs
własnie dzisiaj sie wybieram dzieki ;)

Gość MAJKA....30
DO ESCS POWINNAS ZGLOSIC SIE DO LEKARZA GINEKOLOGA A ON POWINIENN ZROBIC CI BADANIA

Gość MAJKA....30
paulinus914@wp.pl

Gość MAJKA....30
piszcie narazie na poczte bo ide do pracy

Gość do Majki
Majko,napisałam,odbierz maila

Gość jckldehncoh
3542298

Gość do majka
mozna juz pisac?

Takie male pytanko , co sadzisz o BIO CLA czy maja skutki oboczne. Mam problem z nadwaga i zaczelam je brac koncze drugie opakowanie.